به گزارش کردپرس، اقلیم کردستان عراق که تا چند هفته قبل به دلیل کاهش ابتلای شهروندان به کرونا ویروس اقدام به جشن پایان این بیماری در برخی شهرها کرده بود اکنون با موج جدیدی از ابتلا روبه روست. در همین حال، جریان های اپوزیسیون احزاب حاکم را متهم به بهره برداری از شریط بوجود امده در جریان شیوع این بیماری کرده اند.
نشریه میدل ایست آی در گزارشی پیرامون این موضوع نوشت: هم حزب حاکم مانند حزب دموکرات کردستان و هم اپوزیسیون یکدیگر را به بهره برداری سیاسی از مسئله شیوع کرونا و محدودیت های تردد متهم کرده اند.
این نشریه به سخنان شاسوار عبدالواحد، رهبر جریان نسل نو اشاره کرده که خواستار اعتراضات سراسری و تلاش برای سرنگونی حکومت شده بود. این نشریه همچنین نوشت رسانه های وابسته به او مانند ان آر تی این طور القا می کنند که دولت اقلیم کردستان در آمارهای اعلام شده پیرامون ابتلا به بیماری کرونا دستکاری کرده و از آن بهره برداری سیاسی می کند.
محمد قادر سخنگوی وزارت بهداشت اقلیم کردستان به این نشریه گفته است اقلیم کردستان آمارها را با دقت تهیه می کند و نماینده سازمان بهداشت جهانی در عراق این آمارها را تایید کرده است.
این در حالی است که اپوزیسیون می گوید هدف دولت از اعلام آمارهای مذکور و محدودیت برای تردد، جلوگیری از برگزاری اعتراضات بزرگ مردمی علیه ناکارآمدی دولت است.
میدل ایست آی می نویسد بیشتر این مناقشات به خاطر پرداخت نشدن چند ماهه حقوق کارمندان و بیکاری هرچه بیشتر مردم به دلیل محدودیت های اعلام شده از سوی دولت است.
ابوبکر هلدنی از مقامات و نمایندگان حزب اتحاد اسلامی در پارلمان اقلیم کردستان به نشریه میدل ایست آی گفته است احزاب حاکم مسئله همه گیری کرونا را به رقابت سیاسی و جنگ رسانه ای تبدیل کرده اند. آنچه که شک مردم به احزاب حاکم را نسبت به بیماری برانگیخته، برخورد دوگانه و متفاوت دو حزب حاکم یکی در اربیل و دیگری در سلیمانیه است. مقامات این دو حزب اظهارات متفاوتی درباره بیماری می کنند که آن را به مسئله ای سیاسی تبدیل کرده است.
وائل حطاحط، رییس تیم اورژانس سازمان بهداشت جهانی به میدل ایست ای گفته است سوء ظن به آمارها در بغداد نیز وجود دارد. سازمان بهداشت جهانی به آمارهای ابتلا به کرونا در اقلیم کردستان دسترسی دارد و این داده ها واقعی هستند اما در خصوص این که افزایش آمارهای اخیر مربوط به موج دوم بیماری است یا خیر، ملاحظاتی وجود دارد.
دیلیمان عبدالقادر، کارشناس مسائل کردها در آمریکا نیز معتقد است که بیماری کرونا در اقلیم کردستان جنبه سیاسی پیدا کرده است. وی به میدل ایست ای گفته است همه طرفها و از جمله اپوزیسیون این مسئله را سیاسی کرده اند. حزب حاکم دموکرات از آن برای نشان دادن توانایی خود به جامعه بین المللی استفاده کرده است و اپوزیسیون در اقلیم کردستان هم از این مسئله به عنوان فرصتی برای سرمایه گذاری روی بحران استفاده می کند. هر دو جان مردم را به خطر انداخته اند. اما به هر حال، مسئولیت ها بر عهده دولت اقلیم کردستان است.
کد خبرنگار: 40101
نظر شما