انتخاب فواد حسین به توسعه مناسبات تجاری ایران و عراق کمک می کند

سرویس کرمانشاه- معاون اقتصادی استاندار کرمانشاه معتقد است انتخاب یک کُرد به وزارت امور خارجه عراق موجب توسعه مناسبات اقتصادی و تجاری میان ایران و عراق به ویژه در مرزهای مشترک با اقلیم کردستان خواهد شد.

معاون اقتصادی استاندار کرمانشاه در گفتگو با خبرنگار کردپرس ضمن اعلام این مطلب در ادامه عنوان کرد: خوشبختانه اکنون با وجود شرایط حاد شیوع بیماری کرونا در منطقه، مبادلات تجاری ایران با حوزه اقلیم کردستان در یک سطح بسیار خوب در جریان است و این مناسبات روز به روز در حال توسعه است.

وی از انتخاب فواد حسین به عنوان وزیر امورخارجه کشور عراق را اتفاقی مثبت دانست و گفت: انتخاب فواد حسین به دلیل شناخت عمیقی که از ایران دارد بی گمان به توسعه هرچه بیشتر روابط سیاسی، اقتصادی و تجاری و سرمایه گذاری میان دو کشور و به ویژه با اقلیم کردستان کمک می کند.

هدایت حاتمی ادامه داد: خوشبختانه علاوه بر وزیر خارجه، رئیس جمهور این کشور نیز کُرد است و این فرصتی مناسب برای توسعه جدی روابط تجاری و تقویت زیرساخت های مبادلاتی دو کشور در حوزه مرزهای مشترک با بخش های کُردی و عربی است.

وی با تاکید بر این موضوع که مسئولان حوزه اقلیم کردستان اهمیت تجارت با ایران را بسیار خوب درک کرده اند در ادامه عنوان کرد: مرز پرویزخان از نقطه صفر شروع به فعالیت کرد ولی اکنون جزو چهار مرز مهم صادراتی ایران است. همچنین مرزهای رسمی شوشمی و شیخ صله در همجواری با اقلیم کردستان بسیار پویا هستند و اکنون در حال برقراری تردد مسافری در این دو مرز هستیم.

معاون اقتصادی استاندار کرمانشاه افزود: از فواد حسین و دکتر ظریف به عنوان وزرای خارجه دو کشور دوست و برادر، انتظار داریم در این مقطع زمانی، تسهیل گری های لازم را برای دریافت موافقت دولت مرکزی عراق برای برقراری تردد مسافری از این دو مرز رسمی انجام دهند. مردم دو کشور هم علاقه دارند از مسیر زیبای اورامانات عبور و مرور داشته باشند و از ظرفیت های بی نظیر گردشگری این مناطق دیدن کنند.

وی خاطرنشان کرد: یک انس و الفت دیرینه و تاریخی میان مردم دو کشور برقرار بوده و این ترددهای مسافری، همبستگی دو ملت را بیش از پیش تقویت می کند.

این مدیر اقتصادی حمل یکسره کالا تا مقصد را دیگر مطالبه ایران از طرف عراقی دانست و گفت: انتظار داریم دولت عراق شرایطی را فراهم کند تا کامیون های صادراتی دو کشور از امکان حمل یکسره کالا تا مقصد برخوردار شوند. در واقع همان مناسبات تجاری که بین ترکیه و عراق برقرار است همان شرایط نیز در مورد ایران برقرار شود.

وی در بخش دیگری از سخنانش عنوان کرد: بیش از سه سال است مبادلات تجاری در مرز تیله کو سرپل ذهاب متوقف شده است و بازگشایی این مرز نیز مستلزم موافقت دولت مرکزی عراق است که امیدوارم این اتفاق رخ دهد.

حاتمی در پایان اظهار کرد: امیدواریم در سال 2020 شاهد توسعه هر چه بیشتر روابط تجاری و اقتصادی میان ایران و عراق باشیم و برخی موانع و مشکلات باقی مانده با تلاش های دو طرف هر چه زودتر رفع شوند.

کد خبر 303255

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha