خبر خودکشی آرمین و جوابیه مفصل بهزیستی کرمانشاه

سرویس کرمانشاه: مرگ ابهام آمیز آرمین کودک کار کرمانشاهی بازتاب های زیادی در رسانه ها سراسری داشته و اداره کل بهزیستی استان کرمانشاه یک جوابیه مفصل پیراموان مسایل مطرح شده منتشر کرده است.

به گزارش کردپرس رسانه ها به نقل از مسئول جمعیت امداد دانشجویی امام علی (ع) کرمانشاه خبری مبنی بر خودکشی کودک کار کرمانشاهی به نام آرمین منتشر کردند.

جعفر دانش‌پرور مسئول نمایندگی جمعیت خیریه امام علی(ع) در کرمانشاه که خانواده آرمین را تحت حمایت دارد درباره این حادثه تلخ به خبرنگار ایلنا گفت: "آرمین" در محله ملاحسینی در بخش حاشیه‌نشین شهرک جعفرآباد کرمانشاه زندگی می کرد. بسیاری از کودکان حاشیه نشین کرمانشاه خانواده‌های محروم و فقیری دارند ولی به هر سختی که هست می‌توانند از کودکانشان نگهداری کنند اما خانواده آرمین به دلیل پاشیدگی ساختار خانوادگی از محبت و گرمی خانواده محروم بود.

مسئول نمایندگی جمعیت خیریه امام علی در کرمانشاه عنوان کرد: بهزیستی با توجه به شناخت ما از محل زندگی خانواده آرمین خواست اطلاعاتی از نحوه زندگی‌شان در اختیار این اداره قرار دهیم که ما جزئیات وضعیت این خانواده را در اختیارشان قرار دادیم و اعلام کردیم که با شرایط موجود خانواده صلاحیت سرپرستی فرزندان را ندارد و بویژه نباید دختر 9 ساله در کنار این خانواده زندگی کند.

وی ادامه گفت: حتی ما از مسئولان بهزیستی خواستیم که فرزندان پسر این خانواده نیز باید به بهزیستی سپرده شوند. این خانواده یک پسر 17 ساله نیز دارد که همین اواخر به کانون اصلاح و تربیت سپرده شد و آرمین و برادر کوچکترش نیز در کنار پدرشان زندگی می کردند که متاسفانه آرمین فوت کرد.

دانش‌پرور در مورد ابهامات موجود درباره علت مرگ آرمین گفت: به گفته‌ خواهر 9 ساله آرمین، او مقدار زیادی قرص متادون مصرف کرده و هرچه پزشکان در بیمارستان تلاش کردند نتیجه نداد و او فوت کرد.

مسئول نمایندگی جمعیت امام علی در کرمانشاه افزود: اینکه چرا آرمین دست به چنین اقدامی زد و با خوردن قرص خودش را مسموم کرد برای ما مبهم است و باید منتظر نظریه پزشکی قانونی بمانیم که آیا این کار با قصد خودکشی بوده یا نه.

وی در مورد مصرف قرص متادون توسط این پسر 11 ساله می‌گوید: نه تنها قرص متادون بلکه انواع مواد مخدر در منطقه جعفرآباد به وفور در دسترس است و به گفته دختر این خانواده در کمتر از 5 دقیقه دسترسی به هر نوع مواد مخدر به راحتی آب خوردن است. خواهر آرمین می‌گفت بعضی‌ها گفته اند برادرم معتاد بوده؛ حتی اگر معتاد هم بود یک ورق قرص متادون را یک جا نمی‌توانست مصرف کند.

جوابیه بهزیستی کرمانشاه پیرامون خبر خودکشی

اداره کل بهزیستی استان کرمانشاه در مورد طرح ادعای خودکشی این کودک کار کرمانشاهی توسط مسئول جمعیت امداد دانشجویی امام علی (ع جوابیه مفصلی منتشر کرده است که در ادامه بخش هایی از آن به شرح زیر است:

۱_ پس از درج خبر در فضای مجازی کارشناسان اورژانس اجتماعی و پایگاه خدمات اجتماعی مستقر در منطقه طی مصاحبه و گفتگو با خانواده با حضور پدر کودک، مادر بزرگ، عمه و عموی وی و بر اساس ثبت اظهارات این افراد اعلام نمودند که کودک فوت شده با هیچیک از اعضای خانواده مشکلی نداشته و به هیچ عنوان خودکشی نکرده است، اما اظهار داشتند که وی اخیراً به مصرف متادون مبادرت می کرده است. (بدیهی است اظهار نظر در مورد چگونگی فوت کودک را می‌بایست تا حصول نتیجه به مراجع ذیصلاح مربوطه واگذار نمود). از آنجایی که در خبر نیز درج گردیده کودک مزبور تحت حمایت جمعیت امداد دانشجویی امام علی (ع) بوده و حتی در صورت ظن به اعتیاد یا سوءمصرف دارو در کودک از طریق معرفی به دانشگاه علوم پزشکی و مراکز درمانی این امکان وجود داشت که از اتفاقات بعدی پیشگیری شود.

۲ - در ادامه یادآور می‌گردد که با وجود سه مرکز ارائه دهنده خدمات تخصصی به کودکان کار و خیابان در مرکز استان و تحت حمایت قرار گرفتن عده کثیری از این عزیزان به همراه خانواده‌های آنان، هیچ درخواستی از جانب خانواده و پرونده یا سابقه‌ای تحت عنوان کودک کار برای نامبرده ثبت نگردیده و تشکل یا مرجعی نیز بدین دلیل وی را به بهزیستی معرفی و ارجاع ننموده است.

۳ - خاطر نشان می‌سازد که مادر کودک متوفی به دلیل اختلافات خانوادگی و مشکلات اقتصادی و بیماری پس از پیگیری همکاران بهزیستی تحت حمایت و پوشش خدمات سازمان قرار گرفته و با توجه به شرایط جسمانی و بیماری آن مرحومه به جهت بستری شدن در بیمارستان و نیز تولد نوزاد دیگر خانواده که نیاز به خدمات مددکاری و نیز مراقبتی داشتند و در این راستا فرزند تازه متولد شده ایشان در مرکز شیرخوارگاه بهزیستی پذیرش گردیده و هم اکنون نیز تحت مراقبت و پرورش قرار دارد. همچنین علیرغم اصرار و پیگیری‌های مداوم پدر خانواده و سایر بستگان نظیر مادربزرگ پدری و عمه کودکان فرزند دختر ۹ ساله ایشان نیز در مراکز بهزیستی تحت مراقبت و نگهداری قرار گرفته که طبیعتاً به جهت منافع و مصالح کودکان و کمک به حل مشکلات فردی و خانوادگی و با مجوز مقام محترم قضائی این اقدامات صورت گرفته است.

۴ - در مدت بستری و درمان مادر با تلاش همکاران مددکار سازمان در کنار سایر خدمات مشاوره‌ای و مددکاری تخصصی و مالی، طی دو مرحله هزینه‌های درمانی و بیمارستانی ایشان به مبلغ ۱۸ میلیون تومان رایگان گردید اما متأسفانه به خاطر بیماری صعب العلاج تلاش پزشکان مؤثر نبود و پس از مدتی مادر فوت می‌نمایند.

۵ - پس از پیگیری‌های مکرر خانواده از قبیل پدر، مادر بزرگ ، عمه و ... که درخواست ترخیص دختر ۹ ساله را داشته‌اند به منظور شرکت در مراسم فوت مادر و به سبب وابستگی عاطفی بسیار زیاد و بی تابی خود کودک با هماهنگی و مجوز مقام محترم قضائی پس از طی مراحل قانونی مجدداً ضمن اخذ تعهد کتبی از مادربزرگ کودک به ایشان ترخیص می‌گردند و در چند نوبت نیز پیگیری پس از ترخیص توسط همکاران صورت می‌گیرد که با اصرار خانواده و کودک جهت عدم برگشت به مرکز مواجه می‌شوند.

۶ - از طرفی پدر کودک به همراه فرزندان پسر خود که به کار خرید و فروش ضایعات مشغول هستند هیچ‌گونه همراهی و تعاملی با همکاران سازمان برقرار نکرده و حتی چند بار نیز به زور قصد بازپس گیری کودکان ساکن مراکز را داشته‌اند که با مداخله پلیس قضیه خاتمه می‌یابد.

خاکسپاری پیکر آرمین پس از 7 روز

اخیرا نیز خبری به صورت غیر رسمی در رسانه های مجازی منتشر شد که پس از ۷ روز اجازه‌ انتقال پیکر بی جان آرمین ۱۱ ساله از سردخانه بیمارستان امام خمینی کرمانشاه به گورستان صادر شد و سرانجام ۲۳ خرداد پیکر او به خاک سپرده

کد خبر 303348

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha