به گزارش کرد پرس، حمیدرضا بیتا گفت: منطقه ویژه اقتصادی بانه مشتمل بر 100 هکتار است که 35 هکتار از این منطقه در 80 قطعه آماده واگذاری است و تاکنون 40 قطعه واگذار شده که 10 قطعه آن به سرمایهگذاران خارجی اختصاص دارد.
وی با بیان اینکه برنامه اصلی این است که پهنه بانه به سایت پیشران در حوزه تولید لوازم خانگی و روشنایی کشور تبدیل شود، افزود: منطقه ویژه اقتصادی بانه تنها منطقه ویژه اقتصادی است که طرح جامع مصوب دارد.
مدیر اجرایی منطقه آزاد تجاری - صنعتی بانه و مریوان در خصوص مرز باشماق نیز اظهار کرد: تقویت مرز باشماق به عنوان یکی از بهترین مسیرهای ترانزیتی شرق به غرب و تبدیل پهنه مریوان به عنوان هاب صادراتی محصولات تمامی مناطق کشور با احداث نمایشگاه دائمی جهت بازار مصرف کشور عراق از دیگر اهداف عالی در چشمانداز منطقه آزاد کردستان است.
بیتا ادامه داد: با توجه به ظرفیتهای مصرفی در اقلیم کردستان عراق، احداث سورتینگهای صادراتی، کشاورزی و پالایشگاههای دام در ایجاد و رونق تولید و اشتغال در منطقه نیز موثر خواهد بود.
وی یادآور شد: در حال حاضر ۲۰ درصد از صادرات کشورمان به مقصد کشور عراق است که پیش بینی می شود با راهاندازی منطقه آزاد تجاری صنعتی بانه و مریوان این آمار به ۴۰ درصد برسد.
مدیر اجرایی منطقه آزاد تجاری - صنعتی بانه و مریوان به ظرفیتهای منحصر به فرد منطقه آزاد بانه و مریوان اشاره کرد و بیان کرد: ظرفیت کشور عراق برای افزایش صادرات آن هم با حضور پررنگ بازار ترکیه، ظرفیت ترانزیت به غرب کشور، صادرات به کشور سوریه و وجود ۲۲۷ کیلومتر مرز مشترک با اقلیم کردستان به علاوه قرابتهای مثال زدنی فرهنگی و اجتماعی و ۲ پایانه مرزی رسمی باشماق و سیرانبد از جمله طرفیتهای مهم است.
بیتا با بیان اینکه تنها در مرز باشماق تا پایان بهمن ماه سال گذشته بالغ بر ۱.۷ میلیارد دلار مبادلات تجاری انجام شده که در واقع یک بندر خشک صادراتی قلمداد میشود، گفت: در همین مدت ترانزیت مسافر به اقلیم کردستان عراق بیش از ۷۰درصد رشد داشته است.
نظر شما