به گزارش خبرنگار کردپرس، مهاباد در اول خرداد ماه 467 مبتلا به کرونا داشت و پس از 21 روز این آمار به یک هزار و 194 افزایش یافت.
خرداد ماه برای مهاباد خوب نبود، تعطیلی های پی در پی در این ماه، سیل مسافران را به این شهر کوچک گردشگردی در جنوب آذربایجان غربی روانه کرد و بعد از هر تعطیلی مهاباد سیاه پوش عزیزانش می شد و این تصادفی نبود.
در تعطیلی چهارم و پنجم خرداد ماه، چهار نفر در یک شبانه روز جان باختند و در تعطیلی چهاردهم و پانزدهم هم 5 نفر در یک شبانه روز جان باختند. موضوعی که فرماندار مهاباد هم در یکی از جلسات ستاد پیشگیری از کرونا مطرح کرد و گفت: ورود مسافران به این شهر در افزایش تعداد مبتلایان بی تاثیر نبوده است.
مهاباد که اغلب رتبه اول یا دوم بیشترین تعداد مبتلایان کرونا به نسبت جمعیت را در استان را داشت، اکنون 50 نفر را بر اثر ابتلا به این بیماری ویروسی از دست داده است.
تنها در عرض یک هفته( 24 تا 31 خرداد) تعداد فوتی ها با 20 نفر افزایش به 50 تن رسید.
در همان اواسط خرداد ماه بود، که صلاح الدین خدیو، فعال مدنی هم از وخامت وضعیت کرونا در مهاباد خبر داد و نوشت؛ «اگر چاره ای اندیشیده نشود و در روزهای آتی نیز با شتاب فعلی، بیماران راهی تنها بیمارستان شهر شوند، فروپاشی سیستم درمانی بدلیل خستگی و از پا درآمدن کادر درمان، امری دور از انتظار نخواهد بود».
پیش بینی درست از کار درآمد و در روزهای آخر خرداد ماه، ابتلای بیش از یک سوم کادر پرستاری بیمارستان مهاباد به کرونا شکل گرفت. حتی آمار افزایش ابتلای نیروهای خدماتی بیمارستان نیز در این بین عیان شد.
یکی از پرستاران مهابادی به کردپرس گفته بود؛ «با گذشت ۴ ماه از شیوع کرونا ویروس، در حال حاضر یکسوم کادر پرستاری مهاباد به این بیماری مبتلا شدهاند و این پرستاران کسانی هستند که بدون وقفه از ابتدای شیوع کرونا تا این لحظه مشغول خدمترسانی به بیماران بوده اند. ضعف مدیریتی چندین ساله در بیمارستان مهاباد حتی از قبل از شیوع کرونا این بیمارستان را با کمبود کادر پرستاری روبرو کرده بود و اکنون با وجود این بیماری واگیردار، بحران به نقطه اوج خود رسیده است».
ابتلای نیروی های خدماتی و کادر پرستاری در مهاباد، بیمارستان این شهر را با کمبود شدید پرستار رو به رو کرده است. با تداوم این وضعیت، احتمال ابتلای تمام کادر پرستاری به بیماری کرونا وجود دارد که در این صورت بحرانی جدی بیمارستان مهاباد را تهدید می کند و دیگر امکان خدماترسانی به شهروندان و مبتلایان کرونا وجود نخواهد داشت.
از این رو اهمیت فاصله گذاری اجتماعی و پهن شدن منحنی مبتلایان نیاز اصلی مهاباد در این بحران است. هر فرد می تواند با رعایت پروتکل های بهداشتی از فشار مضاعف وارده به کادر درمان بیمارستان بکاهد.
ستاد مقابله با کرونای شهرستان مهاباد نیز در همین راستا اقدام به اعمال محدودیت های جدید کرد و در اولین اقدام خود به پیشنهاد روسای اتحادیه های صنفی و معتمدین بازار، اعلام کرد؛ برای دومین بار، بازار شهرستان مهاباد را به زودی تعطیل خواهد کرد.
همچنین برابر مصــوبه ستاد پیشگیری و مبارزه با کرونا ویروس شهرستان مهاباد، از شامگاه روز ۱ تیرماه تا اطلاع ثانوی کلیه ی پارکهای سطح شهر شبانه تعطیل و حضور شهروندان ممنوع شد، بە نحوی که هیچ گونه خدماتی شبانه در پارک های شهر ارائه نخواهد شد و سرویسهای بهداشتی نیز پلمب خواهند شد. همچنین از عموم شهروندان درخواست شد از تجمع و ازدحام در طول روز در پارکها واماکن عمومی خودداری کنند.
در اقدامی دیگر؛ با تصمیم جدید این ستاد، تمام اماکن ورزشی مهاباد که از اواخر خرداد بازگشایی شده بود، دوباره تا اطلاع ثانوی بسته شده و هرگونه فعالیت ورزشی به صورت گروهی و جمعی تخلف محسوب خواهد شد.
همچنین در ادامه محدودیتهای مرتبط با بیماری کرونا، میدان ملاجامی از میادین اصلی شهر نیز که محل تجمع افراد برای گذراندن اوقات فراغت بود، توسط شهرداری مسدود و امکان تردد در آن سلب شد.
ستاد مقابله با کرونا در مهاباد تصمیم دارد طی هفته جاری محدویتهای جدید دیگری نیز از جمله مسدود کردن میادین اصلی شهر و تعطیلی برخی از اصناف پرخطر هم را در دستور کار قرار دهد.
استفاده اجباری از ماسک در ادارات و بانک ها اقدام مثبت دیگری از سوی ستاد مقابله با کرونای مهاباد بود که در ادامه به ممنوعیت برگزاری مراسم عروسی و ختم و تجمع در خانهباغهای مهاباد ختم و اعلام شد در صورت تخطی از این مورد برخورد قضایی انجام می گیرد.
مهاباد اکنون با بحرانی جدی روبه رو است و برای گذر از این بحران به همکاری همه آحاد جامعه نیاز دارد، شاید اعمال دوباره محدودیت های اجتماعی، راه اندازی کمپین های مردمی (در خانه بمانیم)، همانند اوایل سال بتواند از فشار وارده بر تنها بیمارستان شهر بکاهد.
گزارش/ تانیا شعفی
نظر شما