رویای 17 ساله راه اندازی شهرک صنفی کاوه مهاباد محقق می شود؟

سرویس آذربایجان غربی- رییس اداره صنعت، معدن تجارت مهاباد گفت: آخرین ضرب الاجل انتقال مشاغل آلاینده این شهرستان به شهرک صنفی پایان یافته و واحدهای تجاری 15روز مهلت دارند که پاسخ اظهارنامه ایی که برایشان ارسال شده است را بدهند.

به گزارش خبرنگار کردپرس، ضرب الاجلی که پایان یافت و با سپری شدن خرداد ماه، آخرین مهلت انتقال مشاغل آلاینده و تعیین تکلیف زمینهای شهرک صنفی کاوه مهاباد هم اتمام یافت.

طرحی 17 ساله، برای انتقال مشاغل آلاینده مهاباد به یک شهرک صنفی در جاده مهاباد به میاندوآب که امروز با ضرب الاجل صنعت، معدن و تجارت تعیین تکلیف شد.

سال 82، طرح انتقال مشاغل آلاینده به شهرک صنفی کاوه مهاباد مطرح شد اما هر بار با مشکلات پیچیده ایی رو به رو و انتقال مشاغل آلاینده به این شهرک، به زمانی دیگر موکول می شد.

در تمامی این سال ها علاوه بر مشکلات حقوقی، تکمیل نبودن زیرساخت های شهرک صنفی کاوه مهاباد، منجر به عدم تمایل صاحبان مشاغل آلاینده جهت انتقال به شهرک شده بود و عملیات جابه جایی این مشاغل هم با پلمب کردن بازار اغلب آن ها در سال گذشته انجام گرفت.

ولی هنوز با اینکه بخش عمده این اصناف به شهرک انتقال نیافته اند، اما در آخرین مهلت، انتقال اصناف برای چندمین بار تا پایان خرداد ماه 99 تمدید شد.

امروز سوم تیر ماه، رییس صمت مهاباد با اشاره به پایان یافتن آخرین ضرب الاجل در این خصوص به خبرنگار کردپرس می گوید: واحدهای تجاری 15روز مهلت دارند که پاسخ اظهارنامه ایی که برایشان ارسال شده است را بدهند و واحدهایی که هنوز بصورت زمین باقی مانده اند و صاحبان آنها اقدامی برای ساخت مغازه انجام نداده اند، طبق مفاد قرارداد فی مابین از این افراد بازپس گیری خواهد شد.

به گفته محمد جهین؛ از امروز واحدهای صنفی بدون پروانه کسب پلمب می شوند و از فردا هم زمین هایی تحویلی که تاکنون هیچ اقدامی برروی آنها صورت نگرفته بازپس گیری می شوند.

به گزارش کردپرس، آغاز مرحله انتقال اصناف آلاینده، بهار سال گذشته اجرا شد و در مرحله اول این طرح، ۵۰ واحد در سطح شهر از جمله نمایشگاه اتومبیل، فلزکاران و مصالح ساختمانی شناسایی و در نهایت ۲۶ واحد به شهرک صنفی کاوه منتقل شده‌اند و در همین راستا نیز "بازار روز" این شهرستان غیرفعال و تعطیل شد.

از بهار سال گذشته تا کنون، همان 50 واحد آلاینده به شهرک منتقل شده اند این در حالی است که مهاباد دارای ۶ هزار و ۸۰۰ واحد صنفی پروانه دار است که بیش از یک هزار واحد آن را مشاغل آلاینده و مزاحم تشکیل می دهند.

رییس اداره صنعت، معدن و تجارت مهاباد در ادامه گفت و گو با خبرنگار کردپرس اضافه می کند: چهار اتحادیه شامل صنوف آلاینده می شوند که از آن جمله می توان به اتحادیه مکانیک ها و ابزار فروشان، نجاران و فلزکاران ،مصالح فروشان و نمایشگاه های اتومبیل را نام برد.

محمد جهین تاکید می کند: هدف این است که در مرحله اول آن واحدهایی که در شهرک صنفی کاوه زمین خود را تحویل گرفته اند به این شهرک انتقال پیدا کنند و این شهرک فعال شود و پس از آن راه اندازی فاز دوم در دستور کار قرار بگیرد.

به گفته جهین فاز یک شهرک صنفی کاوه دارای 407 واحد زمین است که سهم هیات امنای شهرک، 151 واحد است که هر چهار اتحادیه صنوف آلاینده را در خود جای می دهد.

او از تغییرات اساسی در طراحی فازدوم شهرک صنفی مهاباد می گوید و ادامه می دهد: طراحی فاز یک متعلق به ۱۵ سال قبل است، اما فاز دوم مختصات و عملکردی جداگانه خواهد داشت و اداره صنعت، معدن، تجارت در نظر دارد که در فاز دوم، شهرک صنفی را به صورت تخصصی دایر کند. بدین صورت که هر اتحادیه بخشی از شهرک را به خود اختصاص می دهد. مانند شهرک نمایشگاه های اتومبیل.

رییس صمت مهاباد با اشاره به ضرورت انتقال نمایشگاه داران خودرو در سریع ترین زمان بیان می کند: پس از تکمیل فاز یک در نظر داریم در وهله اول نمایشگاه داران خودرو را که مزاحمت زیادی را در سطح شهر ایجاد کرده‌اند در قالب فاز دوم انتقال دهیم و حداقل ظرفیت در نظر گرفته‌ شده هم ۶۰۰ تا ۷۰۰ واحد با افق ۱۰ ساله برای این اتحادیه است.

او به رفع کامل مشکلات زیرساختی شهرک صنفی کاوه اشاره می کند و می گوید: در حال حاضر مشکلی از لحاظ زیرساخت در این بخش وجود ندارد و تمامی اقدامات خدماتی در این فاز به اتمام رسیده است. فاز دو نیز در مرحله طراحی قرار دارد و باید کمیته ساماندهی صنوف آلاینده شهرستان مصوب شود تا پس از موافقت با طرح عملیات اجرایی آغاز گردد.

به گزارش کردپرس، موضوع انتقال اصناف آلاینده به خارج از محدوده شهرها در جهت حفظ سلامت و بهداشت محیط به برنامه ریزی جامع و کامل نیاز دارد و اولویت انتقال هم باید با آن دسته از مشاغلی باشد که از شدت آلایندگی بیشتری برخواردارند.

در مهاباد اما این موضوع با تعلل بیش از یک دهه همراه بوده و مشاغلی که در طی دوران گسترش و توسعه شهری، خواسته یا ناخواسته در محدوده شهر واقع شده اند اکنون مهلتشان پایان یافته و باید به شهرک صنفی انتقال داده شوند.

باید دید که آیا این شهرک صنفی 17 ساله بعد از این آخرین ضرب الاجل فعال خواهد شد یا باز هم شرایط انتقال صنوف به آن تمدید می شود؟!

کد خبر 303857

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha