به گزارش خبرگزاری کردپرس به نقل از خانه ملت، دکتر سارا فلاحی توضیح داد: سالانه 2 میلیون نفر از مرز ایلام عبور میکنند چرا نباید از این مرز در راستای دیپلماسی همسایگی و مراودات اقتصادی و سیاسی استفاده کنیم. وقتی در محور مقاومت مبارزه کردیم و شهید دادیم، معبرهای مهمی را باز کردیم اما تیم اقتصادی ضعیف عمل کردند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تمرکز بر دیپلماسی همسایگی راهبردی جایگزین به جای روابط با کشورهای غربی است، گفت: البته با دنیا همراهی و همکاری داریم اما در شرایط تحریم رفتن به سمت همسایگان ضرورت دارد.
میتوانیم همانطور که فرماندهی عملیات نظامی علیه داعش را در منطقه بر عهده گرفتیم، محور فعالیتهای اقتصادی منطقه را نیز بر عهده بگیریم. در اینجا به فرماندهان اقتصادی و سیاسی نیاز داریم که درک دقیقی از راهبردهای دیپلماتیک و اقتصادی داشته باشند و باید ستادی تشکیل شود تا از طریق همسایگان مسائل را حل کنیم.
فلاحی گفت: با اشاره به اهمیت تقویت روابط همسایگان، اظهار داشت: ایلام دارای 430 کیلومتر مرز مشترک با عراق است و با توجه به شناختی که از کشور عراق دارم بازار این کشور، یک بازار بکر اقتصادی برای ایران است.
او با اشاره به نقش مهم ایران در جریان مبارزه عراق با داعش، بیان کرد: هنگام حضور داعش در عراق جمهوری اسلامی ایران به صورت تمام قد به آنها کمک کرد، اگر از مسیر صحیح دیپلماسی و براساس احترام متقابل با این کشور روبهرو شویم، عراق اراده دارد تا در زمینه اقتصادی با ایران همکاری کند.
فلاحی ادامه داد: متاسفانه ما بر بازار کشورهایی مثل عراق، افغانستان و سوریه سرمایهگذاری و تمرکز نمیکنیم در حالیکه اگر از مسیر صحیح وارد شویم و با همسایگان شورای همکاری جدیدی را ایجاد کنیم میتوانیم به نتایج مثبتی دست یابیم. با توجه به حساسیت و وابستگی متقابلی که وجود دارد باید در این میدان نزدیک سرمایه گذاری کنیم.
نظر شما