به گزارش کردپرس، علیرضا رضوی در جمع خبرنگاران تاکید کرد: این امر اهمیت امر آگاه سازی در راستای مصرف بهینه آب به منظور کاهش افت فشار و قطعی آب در شبکه را بیش از پیش نمایان می کند.
او ادامه داد: در حال حاضر جمعیت دو میلیون و ۲۰۰ هزار نفری استان آذربایجانغربی تحت پوشش آب آشامیدنی سالم هستند و برای تأمین آب مورد نیاز آنها ۶۶۲ هزار فقره انشعاب نصب و ۷۵۰ کیلومتر خط انتقال احداث شده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان غربی اضافه کرد: همچنین ۹۷۶ هزار نفر از جمعیت روستایی استان که ۸۶ درصد روستاییان استان را شامل میشود، تحت پوشش هستند که برای آنها ۲۹۲ هزار انشعاب نصب و ۷۰۰۰ کیلومتر شبکه توزیع و ۵۰۰۰ کیلومتر خط انتقال احداث شده است.
رضوی ظرفیت تامین آب استان را ۱۱هزار و ۵۱۰ لیتر عنوان کرد و گفت: اگرچه میزان استاندارد سرانه آب مصرفی اعلام شده در استان ۱۴۰ لیتر به ازای هرشهروند باید باشد اما سرانه مصرف در استان ۲۳۰ لیتر به ازای هر شهروند است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان با بیان اینکه ۲۵۳ حلقه چاه در شهرهای استان حفر شده که ازاین تعداد ۲۰۹ مورد در مدارهستند، اظهارکرد: ۵۱ درصد از آب شهرهای استان از آبهای زیرزمینی و ۴۹ درصد از آبهای سطحی تامین می شود.
او در خصوص سیستم فاضلاب استان نیز گفت: سهم استان در جمع آوری و دفع بهداشتی فاضلاب شهری ۶۷ درصد است که ۱۷ درصد نیز از میانگین کشوری جلوتر هستیم اما در بخش روستایی در مقایسه با میانگین تحت پوشش شهری فاصله بسیار داریم.
رضوی همچنین میزان مصرف آب در روستاهای استان را سه هزار لیتر در ثانیه برشمرد و افزود: آب بیشتر روستاهای استان از طریق چاهها و چشمههای تأمین میشود و با توجه به محدودیت منابع آب باید صرفه جویی در سرلوحه زندگی مردم باشد.
او با بیان اینکه برای تأمین آب استان، ۲۵۳ حلقه چاه حفر شده و ۲۰۹ حلقه در مدار هستند، اظهار داشت: هم اینک ۱۴ واحد تصفیهخانه نیز در استان فعالیت دارند، برای جمعیت شهری ۵۱ درصد آب مورد نیاز از آب زیرزمینی و ۴۹ درصد از محل آبهای سطحی و برای جمعیت روستایی ۹ درصد از طریق چاهها و آبهای زیرزمینی و یک درصد از آبهای سطحی تأمین میشود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجانغربی تصریح کرد: دو روستای "سلیمبیگ" و "راژان" به دلیل موقعیتهای خاص اجتماعی و استراتژیک خود و در نتیجه بالا رفتن مصرف آب قطعاً با کمبود آب مواجه خواهند شد.
نظر شما