ضرورت ارتقاء دستگاه‌های اکسیژن‌ساز در بیمارستان‌های کردستان

سرویس کردستان- رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: ارتقاء دستگاه‌های اکسیژن‌ساز بیمارستان‌ها یکی از مهم‌ترین چالش‌های مقابله با کرونا در کردستان است.

به گزارش خبرگزاری کُردپرس، رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی کردستان درباره شیوع و وضعیت فعلی این ویروس در استان گفت: در روزهای نخست شیوع این ویروس کسی تصور نمی‌کرد که کرونا ابعادی با این وسعت داشته باشد.

دکتر فرزین رضاعی افزود: بتدریج ابعاد قضیه برایمان روشن شد و نهایتاً به این نتیجه رسیدیم که قبل از مجوز وزارتخانه، در شورای مدیریت بحران استان، تقاضای تعطیلی همه مراکز آموزش عالی و مدارس استان را مطرح و مصوب کنیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی کردستان اضافه کرد: اوایل شیوع در بسیاری از مواقع مجبور بودیم به قضاوت خود و همکاران و داده‌های موجود تکیه و براساس آن تصمیم بگیریم، چراکه ویروس کرونا بسیار پدیده جدید و پیچیده‌ای بود و هیچ تصویر روشنی از کرونا ویروس نه در وزارتخانه نه در استان وجود نداشت.

دکتر رضاعی گفت: در اپیدمی آنفلوانزا به شدت مخالف تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها بودیم، اما در مورد این ویروس جدید به این نتیجه رسیده‌ایم که ریسک نکنیم و به همین دلیل مسئولیت تعطیلی مراکز آموزشی را به عهده گرفتم و گذشت زمان نشان داد این تصمیم در آن لحظه حساس تصمیم درستی بوده است.

او ادامه داد: نخستین اقدام استان در مقابله با این بیماری تشکیل ستاد فرماندهی عملیات مقابله با بیماری کرونا بود که در قالب این ستاد سعی کردیم یک مدیریت شبیه فرماندهی جنگ اجرا کنیم و با توجه به کمبود تجهیزات و دارو توزیع این اقلام متمرکز و به صورت قطره چکانی انجام می‌شد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی کردستان اضافه کرد: شاید تعطیلی زود هنگام مدارس و دانشگاه‌ها در استان برای مهار و پیشگیری از گسترش بیش از حد ویروس یکی از موثرترین اقدامات این ستاد در کردستان بود که نتایج آن را هم در ماه‌های نخست شیوع این ویروس به صورت مشهود دیدیم.

جبران کمبود دارو با مدیریت صحیح

دکتر رضاعی به کمبود دارو در اوایل شیوع این ویروس در سطح استان اشاره کرد و گفت: کمبود دارو و تجهیزات را با سهمیه‌بندی روزانه یا دو روزه مدیریت کردیم و با این ابتکار در هیچ مقطعی دچار کمبود دارو نشدیم.

وی تصریح کرد: بازدید مرتب از بخش‌های کرونا با وجود اینکه احتمال ابتلا به ویروس وجود داشت از دیگر اقدامات ابتکاری در سطح استان بود که موجب دلگرمی پرسنل شهرستان‌های استان شد.

بزرگترین چالش‌ها در مسیر مبارزه با کرونا در کردستان

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی کردستان گفت: کمبود تجهیزات حفاظت فردی، الکل و دارو یکی از مهم‌ترین چالش‌ها در مقابله با این ویروس در استان بود، اما در حال حاضر ارتقای دستگاه‌های اکسیژن‌ساز بیمارستان‌ها یکی از مهم‌ترین چالش‌ها در این استان است.

دکتر رضاعی خاطرنشان کرد: شیوع این ویروس و مواجه شدن با آن تجربه‌ای برای کادر درمان بود در بحران‌های بعدی مرتبط با بهداشت و درمان حتماً باید حوزه مقابله با حوادث دانشگاه و انبار بحران همواره فعال و به روز باشد.

وی در پایان اضافه کرد: دستگاه‌های اکسیژن‌ساز همۀ بیمارستان‌ها باید طوری ارتقاء یابند که توان مقابله با بحران‌های مشابه را داشته باشند.

کد خبر 304626

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha