کلینیک مصدومان شیمیایی سردشت 5 بار افتتاح شده است

سرویس آذربایجان غربی- دبیر کمیته حقوقی انجمن دفاع از حقوق مصدومان شیمیایی سردشت گفت: در سردشت فقط یک کلینیک برای بیماران شیمیایی وجود دارد که از امکانات لازم هم برخوردار نیست و تاکنون پنج بار افتتاح شده است. این کلینیک به دلیل عدم پرداخت حقوق پزشکان هر بار تعطیل می‌شود و وقتی قرار است مسئولی از تهران بیاید دوباره افتتاح می‌شود.

به گزارش کردپرس، عثمان مزین در جریان گفتگوی زنده اینستاگرامی با حضور دکتر ابتکار معاون رئیس محترم جمهوری، درامور زنان و خانواده، فرماندارشهرستان سردشت و جانبازان شیمیایی این شهر، با انتقاد از اینکه هر سال در سالروز بمباران شیمیایی سردشت به یاد این قربانیان می‌افتیم و بعد آنها را تا سال آینده فراموش می‌کنیم، گفت: ۳۳ سال پیش این اتفاق افتاد اگر قبول داریم که این فاجعه بزرگ است، نباید قربانیان آن را فراموش کنیم، اگر این کار را کردیم با گذشتگانی که برای این افراد کاری نکرده‌اند فرقی نداریم. باید از مسئولانی که با افتخار می‌گویند در فاجعه سردشت حضور داشتند، بپرسیم که چه کرده‌اند؟

یک کلینیک برای ۸ هزار جانباز شیمیایی/ داروخانه کلینیک در آستانه تعطیل شدن

او ادامه داد: بسیاری از قربانیان شهر سردشت به حدی بی‌مهری دیده‌اند که این شهر را ترک کرده‌اند. در سردشت فقط یک کلینیک برای بیماران شیمیایی وجود دارد که از امکانات لازم هم برخوردار نیست و تاکنون پنج بار افتتاح شده است. این کلینیک با تعدادی از پزشکان قرارداد امضا می‌کند و به دلیل عدم پرداخت حقوق این پزشکان تعطیل می‌شود و وقتی قرار است مسئولی از تهران بیاید دوباره افتتاح می‌شود. برای هشت هزار مصدوم شیمیایی سردشت یک کلینیک کافی نیست.

مزین هشدار داد که داروخانه کلینیک مصدومان شیمیایی سردشت در آستانه تعطیل شدن است و گفت: وقتی با مسئولان صحبت می‌کنیم می‌گویند امکانات ما در همین حد است، اما ما به اندازه امکانات از آنها انتظار نداریم، براساس حق و حقوق و شرایط این قربانیان از مسئولان توقع داریم.

برخی از قربانیان شیمیایی‌ شناسایی نشده، به کول‌بری مشغولند

دبیر کمیته حقوقی انجمن دفاع از حقوق مصدومان شیمیایی سردشت با تأکید بر اینکه قربانیان شیمیایی سردشت نیاز به کمک فوری دارند، گفت: بیماران شیمیایی گلایه دارند که حق بیمه آنها پرداخت نمی‌شود و چون پول شرکت‌های بیمه پرداخت نمی‌شود، آنها قرارداد بیمه دفترچه‌های این مصدومان را تمدید نمی‌کنند. بسیاری از مصدومان شیمیایی نیز دفترچه ندارند و هزینه‌های خود را به صورت آزاد پرداخت می‌کنند.

او افزود: قربانیان شیمیایی‌ وجود دارند که شناسایی نشده و مورد حمایت قرار نگرفته‌اند و به کول‌بری مشغولند. متأسفانه تنها ۲۰ درصد مصدومان شیمیایی سردشت شناسایی شده‌اند و فقط به پنج درصد آنها خدمات ارائه می‌شود.

زنان سردشتی به پزشک متخصص زنان نیاز دارند

در ادامه زنان شیمیایی سردشت بخشی از مطالبات و نیازهای خود را با معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری در میان گذاشتند و اعلام کردند؛ زنان سردشتی به پزشک متخصص زنان نیاز دارند.

حضور پزشک زنان متخصص در سردشت به دلیل مشکلات و بیماری‌های زنان، سقط‌های مکرر و بارداری‌های خطرناک زنان شیمیایی، تأمین داروهای مورد نیاز زنان شیمیایی، تکمیل پارک ویژه زنان در سردشت که بودجه آن تأمین شده بود اما نیمه کاره رها شده است، حمایت از زنان سردشتی برای ایجاد اشتغال، حمایت از زنان تحصیل‌کرده سردشتی که به دلیل نبود امکانات و شغل خانه‌نشین شده‌اند، تأمین فضای مناسب آموزشی و ... بخشی از مطالبات به حق زنان سردشتی بود که در این نشست مطرح شد.

دو نامه به رئیس بنیاد شهید و وزیر بهداشت و درمان

به گزارش کردپرس، به نقل از ایکنا؛ معصومه ابتکار، معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، هم در پایان با تأکید بر اینکه درد و رنج بیماران شیمیایی را هیچ‌کس نمی‌تواند عمیقاً درک کند، گفت: مشکل این عزیزان را می‌شناسم، چراکه پایان‌نامه دوره کارشناسی ارشد من در خصوص گاز خردل و تأثیر آن بود و اولین مقاله در این خصوص را منتشر کرده‌ام.

او افزود: همچنین در پژوهشی حضور داشتم که پنج هزار نفر از مصدومان شیمیایی در آن مورد مطالعه قرار گرفتند و نتایج این مطالعه موجب تغییر رویکرد درمانی در خصوص این بیماران شد.

ابتکار با اشاره به اینکه رئیس‌جمهور به سعید اوحدی، رئیس جدید بنیاد شهید، دستور داده‌اند تمام تلاششان را برای پرداخت همه حقوق جانبازان به کار گیرند، پیشنهاد کرد مشکلات سردشت در قالب دو نامه خطاب به رئیس بنیاد شهید و وزیر بهداشت تهیه و ارائه شود و قول داد شخصاً این دو نامه را پیگیری کند.

کد خبر 304796

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha