به گزارش کردپرس، سازمان هواشناسی با صدور هشدار زرد از شکل گیری توده گردوخاک در کشورهای همسایه غربی و انتقال ذرات به کشور از اواخر وقت سهشنبه ۳۰ فروردین ماه در استان های غربی کشور و وقوع مخاطراتی نظیر کاهش کیفیت هوا و کاهش شعاع دید خبر داده بود. این آلودگی هوا منشأ خارجی دارد و از طریق کشور عراق و با وزش باد شدید از مرزهای غربی وارد کشور می شود.
در همین راستا، رئیس اداره محیط زیست سردشت به کردپرس می گوید: در حال حاضر بر کیفیت هوای سردشت در وضعیت خطرناک قرار دارد و، میزان آلایندگی هوا به ۹۵۰ میکروگرم بر متر مکعب رسیده است که این میزان ۶ برابر بیش از حد مجاز و میزان استاندارد است.
خالد بایزیدی ادامه می دهد: با توجه به اینکه هوای این شهرستان در وضعیت بسیار ناسالم و خطرناک قرارگرفته است شهروندان تا حد امکان باید از رفتن به بیرون از خانه پرهیز و در غیر این صورت حتماً از ماسک استفاده کنند.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان مرزی سردشت از شهروندان به ویژه زنان باردار، کودکان خردسال، بیماران آسمی و قلبی و عروقی و جانبازان شیمیایی خواست از ترددهای غیرضروری در بیرون از خانه به طور جد پرهیز کنند.
در بوکان نیز رییس اداره حفاظت محیط زیست این شهرستان می گوید: براساس اطلاعات پایشی موجود و شاخص «AQI» کیفیت هوا در این شهرستان در شرایط بسیار ناسالم قرار گرفته و هم اینک میزان ذرات موجود در هوای این شهرستان بیش از ۲۲۰ میکروگرم بر متر مکعب و بیش از ۲ برابر حد مجاز است
آوات بازیار اضافه می کند: طبق این شاخص، که این شرایط برای تمام گروههای جامعه بویژه بیماران قلبی و تنفسی، کودکان، مادران باردار و افراد سالخورده ناسالم است و توصیه میشود این افراد از ترددهای غیرضروری در هوای آزاد خودداری کنند.
شاخص کیفیت هوا، معیاری برای تعیین روزانه کیفیت هوا و میزان ارتباط آن با سطوح سلامتی افراد است که به ترتیب از صفر تا ۵۰ در شرایط پاک (سبز)، ۵۱ تا ۱۰۰ در شرایط سالم (زرد و حدمجاز استاندارد یا حد سلامت)، ۱۰۱ تا ۱۵۰ در شرایط ناسالم برای گروه حساس (نارنجی)، ۱۵۱ تا ۲۰۰ در شرایط ناسالم برای همه (قرمز)، ۲۰۱ تا ۳۰۰ در شرایط بسیار ناسالم (بنفش) و ۳۰۱ تا ۵۰۰ در شرایط خطرناک (ارغوانی) تعیین شده است.
نظر شما