به گزارش خبرگزاری کُردپرس، چندی پیش گزارشی در خبرگزاری کُردپرس به این عنوان « تشکیل اورژانس اجتماعی در بهزیستی کردستان با چه هدفی؟» منتشر شد که امروز مدیرکل بهزیستی کردستان در این باره در حاشیه نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت هفته بهزیستی، توضیحاتی را ارائه داد.
سید صباح قریشی گفت: افراد شاغل در اورژانس اجتماعی استخدامی بخش خصوصی هستند و بهزیستی هیچ نقشی در استخدام افراد آن ندارد. آزمون استخدامی اورژانس اجتماعی در سال 91 برگزار شد و این آزمون به گونه ای بود که حتی ما نتوانستیم از همکاران خود در آن مجموعه استخدام کنیم.
او افزود: اینکه گفته شده نمایندگان استان در این استخدامی نقش داشته اند این درست است و قطعا نقش داشته اند که این یک روال طبیعی است اما هیچ فردی با رشته غیرمرتبط در این نهاد استخدام نشده است. به عنوان مثال یک مورد سفارش یکی از نمایندگان استان بود که رشته تحصیلی او حقوق بود و به همین خاطر مورد پذیرش قرار نگرفت
قریشی گفت: اما در هر ارگانی، یک نفر غیر مرتبط در پست هایی مانند راننده یا خدماتی و یا مسئول دفتری حضور دارد. در پایگاه های اورژانس اجتماعی شهرستان های استان هم 7 نفر مرتبط و یک نفر غیرمرتبط استخدام می شود که آن یک نفر به عنوان کارشناس وارد مجموعه نمی شود و در پست های راننده یا خدماتی مشغول به کار می شود که این مسئله تنها مربوط به استان کردستان نیست و کل کشور را شامل می شود.
او در این باره که در گزارش مذکور اشاره شده رانندگان بدون گواهینامه وارد مجموعه اورژانس شده اند هم توضیح داد:اینکه گفته می شود رانندگان مجموعه گواهینامه ندارند اصلا صحت ندارد و چنین چیزی غیرممکن است.
قریشی درباره استخدام همسر مدیرکل هم گفت: فرد مورد نظر در آستانه بازنشستگی است و اشتغال وی مربوط به دوران مدیریت بنده نیست بلکه پیش از این اشتغال داشته و در حال حاضر هم با 27 سال سابقه خدمت در آستانه بازنشستگی قرار دارد.
مدیرکل بهزیستی کردستان تاکید کرد: در استخدامی های مربوط به بهزیستی اولویت با مددجویان است و برای کارفرماهایی که از مددجویان استفاده کنند تسهیلاتی از جمله وام کم بهره در نظر گرفته شده است.
بیشترین آسیب اجتماعی کردستان، اعتیاد است
آقای قریشی در ادامه سخنان خود در پاسخ به سوال خبرنگار کُردپرس، اعتیاد را به عنوان بیشترین آسیب اجتماعی استان نام برد و افزود: طلاق، اعتیاد، کودک آزاری و همسرآزاری از جمله آسیب های اجتماعی استان کردستان است که ریشه اغلب این موارد اعتیاد بوده است بنابراین بیشترین آسیب اجتماعی استان، اعتیاد است.
او همچنین در این باره که میزان حمایت بهزیستی استان کردستان از کودکانی که مورد آزار قرار می گیرند، توضیح داد: در صورتی که موارد کودک آزاری گزارش داده شود و برای ما محرز شود کودک را مورد حمایت قرار می دهیم و در بهزیستی نگهداری می شود حتی اگر بدون رضایت خانواده باشد. در حال حاضر 150 کودک در مراکز بهزیستی استان نگهداری می شوند که اغلب بد سرپرست هستند و بهزیستی حکم دادگاه را برای نگهداری آنها گرفته است.
374 واحد مسکونی مددجویان امسال واگذار می شود
قریشی در بخش دیگری از سخنان خود در این نشست خبری، به احداث مسکن برای مددجویان سازمان اشاره کرد و گفت: احداث مسکن برای مددجویان یکی دیگر از اولویت های بهزیستی در استان است که بر همین اساس سال گذشته 260 واحد مسکونی برای نیازمندان این سازمان ساخته شد و هدف گذاری برای در سالجاری هم 350 واحد بود که تا این لحظه 374 واحد مددجویی را به مرحله نازک کاری رسانده ایم و به زودی واگذار خواهد شد
شناسایی 250 معتاد متجاهر در کردستان
او به آمار معتادان متجاهر در استان هم گریزی زد و در این باره خاطرنشان کرد: در مجموع ۲۵۰ معتاد متجاهر در کردستان شناسایی شده است، اما ۵۹۹ نفر معتاد متجاهر در مراکز پذیرش شدند که برخی از آنها برای چندمین بار مراجعه کردهاند.
مدیرکل بهزیستی کردستان اضافه کرد: سال گذشته ۲۶۳ نفر از کسانی که در کمپهای به صورت خودمعرف اقدام به ترک اعتیاد کرده بودند از بهزیستی تسهیلات دریافت گرفتند که در مجموع ۵۲ میلیارد ریال اعتبار به آنها برای ایجاد اشتغال تعلق گرفت.
او با اشاره به اینکه برای بیمه خویش فرما، یک هزار و ۳۶۷ نفر، ۳۴ میلیارد تومان پرداخت شد، تاکید کرد: سال گذشته برای وام خود اشتغالی ۲ هزار و ۱۰۳ نفر، با بهره 4 درصد، 47 میلیارد تومان هزینه شده است .
قریشی، از افزایش 160 درصدی میزان مشارکت های مردمی خبر داد و گفت: در سال 98 نسبت به سال 97، میزان مشارکت های مردمی 160 درصد افزایش داشته و و به رقم ۷۵۷ میلیار ریال رسیده است.
او همچنین از اجرای طرح هر محله حاشیه راه اندازی یک بهزستی کوچک در سطح کشور و استان خبر داد و افزود: در قالب این طرح برای ایجاد 53 مرکز مجوز صادر شده و این مراکز با محوریت بخش خصوصی به زودی به بهره برداری خواهد رسید.
نظر شما