به گزارش کردپرس، به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، رئیس مرکز تحقیقات آرتمیای کشور وابسته به مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی ایران با بیان این که بیش از ۹۹ درصد سیست آرتمیای مورد نیاز کشور از واردات تأمین میشود، گفت: طبق بررسی آمار ارائه شده از سوی شیلات، سال گذشته نیاز کشور به سیست آرتمیا بیش از ۶۰ تن بوده که میزان قابل توجهی از آن از طریق مبادی غیررسمی تأمین شده است .
علی نکویی فرد با اشاره به آمار رسمی ارائه شده از سوی شیلات ایران اظهار کرد: طبق این گزارش در سال ۱۳۹۸ بیش از ۴۳ هزار تن میگو در کشور تولید شده که برای این میزان تولید، ۶۰ درصد آرتمیای وارد شده به کشور برای تغذیه این مقدار میگو مورد استفاده قرار گرفت.
رئیس مرکز تحقیقات آرتمیای کشور درباره آرتمیای دریاچه ارومیه گفت: این آرتمیا با نام اورمیانا جزء هشتگونه شناسایی شده در دنیا بوده و یکی گونه های منحصر به فرد به شمار می رود که برای پرورش آرتمیا در استخر باید هوشمندانه عمل کرد چراکه با ورود گونه دیگر آرتمیا، احتمال از بین رفتن آرتمیا ارومیانا وجود دارد.
او تصریح کرد: دریاچه ارومیه ظرفیت بسیار بالائی در پرورش آرتمیا ارومیانا دارد که اگر مجوز برداشت آرتمیا از دریاچه ارومیه صادر شود امکان برداشت با قدرت بالایی وجود دارد تا جایی که 10 درصد آن 90 درصد نیاز کشور را تامین میکند و علاوه بر آن میتوان قسمتی از آن را نیز صادر کرد.
رئیس مرکز تحقیقات آرتمیای کشور تاکید کرد: جنوب کشور دمای هوا مساعد برای پرورش آرتمیا در استخر است اما در آذربایجانغربی استخر پرورش آرتمیا مقرون به صرفه نیست، چراکه برای ساختن هر هکتار استخر، 50 میلیون هزینه لازم است.
نکویی فرد با اشاره به اینکه در حال حاضر در جنوب آذربایجانغربی استخر پرورش آرتمیا وجود دارد، گفت: دسترسی به منبع دارای شوری بین 20 تا 120 گرم در لیتر، دمای بالا، فصول خشک و نرخ تبخیر زیاد در منطقه، وجود اراضی فاقد کشت و مسطح و دارای شیب ملایم، میزان نفوذپذیری بسیار کم خاک، دسترسی به منابع انرژی، امنیت مناسب منطقه، وجود جاده بهمنظور دسترسی آسان و همچنین سردخانه با امکان ایجاد دمای منفی 18 درجه از جمله دلایل انتخاب مجتمع دو هزار هکتاری فسندوز برای تولید آرتمیا هستند.
او در پایان با اشاره به اینکه هم اکنون میزان شوری دریاچه ارومیه به 378 گرم در هر لیتر رسیده و شوری آب نسبت به سال گذشته افزایش یافته است گفت: هفت ایستگاه نمونهبرداری از ذخایر آرتمیا در دریاچه ارومیه فعال است که شاخصههای شیمیایی و فیزیکی را برای تحلیل دادهها گزارش میدهند.
نظر شما