به گزارش خبرگزاری کُردپرس، از زمانی که کرونا وارد زندگی میلیون ها نفر از مردم جهان شد حرف و حدیث های بسیاری درباره واکسن آن وجود داشت. عده ای از زمان تقریبی یک سال برای تولید آن سخن می گفتند و عده ای هم از 7 سال.
پیش بینی زمان دو ساله برای کشف واکسن کرونا
در حالیکه این روزها خبرهای بسیار خوبی از تولید واکسن کرونا شنیده می شود از جمله اینکه در دانشگاه آکسفورد انگلیس و روسیه تولید شده و حتی واکسن روسیه آماده عرضه شده و این کشور ابراز امیدواری کرده که تا آخر سال جاری میلادی ۲۰۰ میلیون دوز از واکسن را تهیه کند. اما حریرچی معاون وزیر بهداشت مردم را امروز به طور کامل از واکسن این بیماری تا 2 سال دیگر ناامید کرد.
او امروز در جلسه ستاد استانی مبارزه با کرونا در خراسان شمالی گفته است: بازه زمانی که برای کشف یک واکسن در نظر گرفته می شود هفت سال طول می کشد اما با توجه به شدت این بیماری بازه زمانی ۱۸ ماه تا دو سال در نظر گرفته می شود که واکسن مورد نظر برای بیماری کووید ۱۹ ساخته شود.
آقای حریرچی همچنین چند روز پیش هم مردم را از عرضه واکسن کرونا تا یک سال دیگر نا امید کرد و قاطعانه عنوان کرد به هیچ وجه واکسن کووید 19 زودتر از 12 ماه آینده در هیچ جای دنیا در دسترس نخواهد بود.
او در یک گفت و گوی تلویزیونی مطرح کرد تمام واکسن هایی که در حال حاضر گفته می شود در حال ساخت است، به تولید انبوه نرسیده و در چند ماه آینده هم نخواهد رسید بنابراین هیچ امیدی به واکسن در یک سال آینده نیست و فریب تبلیغات واهی را نخورید.
واکسن کرونا در چین ساخته شده است
این اظهارات آقای حریرچی در حالی است که دکتر مردانی فوق تخصص بیماری های عفونی و عضو ستاد کشوری کرونا هم با استناد به تحقیقات علمی که در جهان بر روی واکسن کرونا در حال انجام است، می گوید که حداکثر تا اواخر پاییز امسال این واکسن به بازار عرضه می شود.
او حتی عنوان کرد چینی ها دو سه ماه است که واکسن را ساخته اند و هم اکنون در حال کارآزمایی بالینی هستند دو کمپانی آمریکایی هم در سطح وسیعی کار موثری انجام دادند بر روی آمریکایی ها و برزیلی ها امتحان شده و خوشبختانه داروی موثری است و در حال حاضر در حال رصد عوارض جانبی آن هستند بنابراین جمعا حدود 2 و نیم میلیارد دوز واکسن در دنیا تا پایان سال میلادی وارد بازار می شود.
مردم تا قبل از سال میلادی آینده واکسن کرونا را دریافت نخواهند کرد
یک کارشناس سازمان جهانی بهداشت هم امروز اعلام کرد با وجود پیشرفتهای حاصله در تولید واکسن کرونا، استفاده از این واکسن پیش از سال آینده میلادی امکانپذیر نخواهد بود. مایک رایان عنوان کرد: هم اکنون چند واکسن در آزمایش فاز سه قرار دارند و هیچکدام از لحاظ ایمن یا توانایی تولید یک واکنش ایمنی در این مرحله شکست نخورده اند؛ اما مردم تا قبل از سال میلادی آینده (۲۰۲۱) واکسن کرونا را دریافت نخواهد کرد.
رایان با بیان این که سازمان جهانی بهداشت برای گسترش توانایی دسترسی به واکسن های احتمالی و افزایش ظرفیت تولید آنها تلاش می کند، تاکید کرد واکسن های ضد اپیدمی کرونا تنها مختص ثروتمندان نیست بلکه برای همگان است.
آغاز تولید انبوه واکسن کرونای دانشگاه آکسفورد تا آبان ماه
با این وجود موسسه سروم هند هم در اظهاراتی امیدوار کننده امروز عنوان کرد که قرار است آزمایش مربوط به واکسن دانشگاه آکسفورد و تولید دوزهای بیشتر از آن را از هند آغاز کند. «آدار پوناوالا» سرپرست موسسه مذکور گفته است اگر همه چیز خوب پیش برود، این موسسه میتواند تولید انبوه واکسن را تا ماه نوامبر(آبان) شروع کند. در مورد آزمایشات نیز این موسسه گفته بیش از پنج هزار نفر برای آزمایشهای بالینی واکسن دانشگاه آکسفورد که توسط این موسسه در هند انجام میشود، ثبت نام کردهاند و تخمین میزند که آزمایشات تا پایان ماه اوت آغاز میشود..
با این اظهارات ضد و نقیض آنچه که مسلم است این است که حداقل تا 6 ماه دیگر در هیچ جای دنیا واکسن کرونا در دسترس نخواهد بود و باید همچنان رعایت پروتکل های بهداشتی را ادامه داد.
نظر شما