به گزارش خبرگزاری کُردپرس، محمدباقر قالیباف اظهار داشت: بعد از مطالبه نگرانی مردم در برگزاری کنکور، وزرای محترم بهداشت و علوم، پروتکل های جدیدی را برای اطمینان از سلامت در برگزاری کنکور تنظیم کردند و متعهد شدند که اجرای آن را به درستی انجام دهند. در راستای پیگیری نگرانی های مردم نمایندگان مردم و معاونت قوانین مجلس با حضور در حوزه های برگزاری کنکور کارشناسی ارشد، بر چگونگی اجرای تعهدات نظارت کردند.
او با اشاره به اینکه گزارش ها حاکی از این است که نحوه برگزاری نسبت به آزمون دکترا بهتر شده است اما همچنان اشکالات اساسی وجود دارد، افزود: گزارش رسیده به اینجانب نشان میدهد که در کنکور دکتری ۱۰ درصد و در کنکور کارشناسی ارشد حدود ۱۵ درصد از داوطلبان نسبت به سال گذشته عموماً به دلیل هراس از ابتلا به کرونا در آزمون کمتر شرکت کردهاند که معنی آن این است که دهها هزار نفر، به دلیل نگرانی، از حق شرکت در آزمون محروم شدهاند. در کنکور سراسری این نگرانیها میتواند به محرومیت از حضور در دانشگاه منجر شود و این بسیار نگران کننده است. از طرف دیگر، در عین افزایش انتظارات از نهادهای اجرایی برگزاری کنکور، بودجۀ لازم برای عمل به پروتکلها توسط دولت اختصاص داده نشده است. تهیه تجهیزات لازم ضدعفونی و گندزدایی، افزایش عوامل اجرایی، تهیۀ لوازم محافظتی لازم و بکارگیری افراد کارآزموده برای اخذ امتحان از داوطلبان مشکوک و یا مبتلا به کرونا، به بودجه نیاز دارد و لازم است این مسائل پیگیری شود.
قالیباف ادامه داد: نمایندگان محترم مجلس و وزرای محترم بهداشت و علوم بر لزوم رعایت فاصله ۸/ ۱ متری تاکید کردهاند ولی این فاصله در عین عمل در بسیاری از مواقع رعایت نشده است. علاوه بر این در کنکور سراسری پیش رو، تعداد بسیار بیشتر داوطلبان نسبت کنکور دکتری و ارشد و تجربۀ کمتر داوطلبان برای حضور در آزمونهای سراسری و آشنایی کمتر آنها با فضای آزمون نسبت به آزمونهای تحصیلات تکمیلی و همچنین تعداد بسیار زیادی از داوطلبان حتما همراه با مشایعت اعضای خانواده خود به محل برگزاری آزمون میروند و این یعنی اضافه شدن صدها هزار نفر از والدین، پشت درهای حوزههای برگزاری آزمون که خود نیازمند تمهید و برنامهریزی و مدیریت و حتی اطلاع رسانیهای لازم است. همچنین در این گزارش به موارد دیگری از پروتکل های جدید که به طور کامل رعایت نشده، اشاره شده است.
او در پایان تاکید کرد: بر این اساس ضروری است، روسای کمیسیونهای بهداشت و آموزش و معاون نظارت مجلس شورای اسلامی، ظرف ۴۸ ساعت در جلسهای با حضور وزرای بهداشت و علوم مشکلات موجود را بررسی و برای نحوه رفع این مشکلات برنامه ریزی کنند آنچه مهم است این است که برگزاری کنکور سراسری ضروری است اما این کنکور باید زمانی برگزار شود که از رفع اشکالات موجود اطمینان کامل حاصل شود.
نظر شما