صنایع دستی کاران کردستان  به  حلبچه می روند

سرویس کردستان - معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کردستان گفت: ۱۵ اردیبهشت و برای نخستین بار نمایشگاه صنایع دستی با حضور صنعتگران کردستانی در شهر حلبچه اقلیم کردستان عراق برگزار می‌شود.

به گزارش کرد پرس، فرهاد حامدی گفت: نمایشگاه صنایع دستی ۱۵ اردیبهشت و برای اولین بار در شهر حلبچه عراق برگزار می‌شود که ۲۰ غرفه برای صنعت‌گران استان کردستان در نظر گرفته شده است.

وی با بیان اینکه ۵ غرفه از این تعداد به محصولات صنایع دستی اورامانات و ۱۵ غرفه به صنایع دستی استان کردستان اختصاص دارد، افزود: نمایشگاه صنایع دستی حلبچه چهار روزه است و طی هماهنگی‌های صورت گرفته با کنسولگری عراق؛ هنرمندان کردستانی در ۱۴ اردیبهشت به عراق اعزام می‌شوند.

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کردستان به برخی اقدامات اداره‌کل میراث فرهنگی و صنایع دستی استان طی سال گذشته اشاره کرد و اظهار کرد: سیاست‌گذاری‌هایی در بحث نساجی سنتی کردستان در سال گذشته صورت گرفت و در همین راستا شهر آرمرده بانه به عنوان شهر ملی شالبافی ثبت ملی شده است.

حامدی ادامه داد: در تلاش هستیم در حوزه جولایی، شالبافی و نمدمالی با متد و برنامه‌ای که طراحی شده کارگاه مجهز در حوزه نساجی سنتی در یک شهر و یا روستا در سطح استان راه‌اندازی کنیم.

وی یادآور شد: با تلاش‌های صورت گرفته سال گذشته شهر آرمرده بانه به عنوان شهر ملی شالبافی، دیوزناو روستای ملی ارغوان بافی و کاکوی سفلی به عنوان روستای گلیم بافی ثبت ملی شدند که این مهم می‌تواند نقش قابل توجهی در رونق صنعت صنایع دستی در استان باشد.

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کردستان برای ایجاد و توسعه زیرساخت‌های لازم این سه پروژه برنامه‌ریزی‌هایی صورت گرفته که امیدواریم در سفر ریاست جمهوری زمینه تامین اعتبار آن صورت بگیرد.

حامدی در ادامه از توسعه آموزش به عنوان یکی از مهم‌ترین اولویت‌های استان در حوزه صنایع دستی نام برد و بیان کرد: آموزش‌های حضوری یکی از چالش‌های بزرگ حوزه صنایع دستی در دوران کرونا بود، اما علیرغم این محدودیت‌ها سال گذشته به کمک بخش خصوصی ۲ هزار و ۴۰۰ نفر در ۱۸ روستا و ۱۰ شهرستان از آموزش‌های مقدماتی صنایع‌دستی بهره‌مند شدند.

وی همچنین از راه‌اندازی مجتمع صنایع دستی تایله خبر داد و گفت: این مجموعه با هدف ایجاد ۱۱۰ شغل پایدار در استان راه‌اندازی می‌شود و در قالب فراخوان به ترتیب اولویت در اختیار صنعتگران و تعاونی‌های فاقد مکان و فضای مناسب قرار می‌گیرد.

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کردستان افزود: اولویت در این طرح با صنعتگران دارای مهر اصالت ملی و بین‌المللی و با افرادی است که در نمایشگاه‌های ملی و بین‌المللی حضور فعال داشته‌اند.

کد خبر 31682

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha