پس از کنکور نوبت چالش رفتن و نرفتن دانشآموزان به مدرسه رسیده است. شیوع کرونا ،آموزش آنلاین را به عنوان حلقه مفقوده آموزش در ایران به صورت اجباری مورد توجه و استفاده قرار داد. با آغاز سال تحصیلی جدید بازهم استرس و چالش تحصیل با شرایط کرونایی بر جامعه حاکم شده است. زیرساختهای آموزش آنلاین با مشکلاتی مواجه بود که امیدواریم در تعطیلات تابستانی این مشکل مرتفع شده باشد و به شکلی سهلتر و با دستی پرتر به استقبال سال تحصیلی جدید آنلاین برویم.
آنچنان که از دستورالعمل ها و ابلاغ های آموزش و پرورش می توان برداشت کرد اجباری بودن حضور دانش آموزان حتی اگر شده به صورت زوج و فرد است. مطمئناً با توجه به آمار بالای دانش آموزان در کلاسهای درس به ویژه در مناطق کمتر برخوردار نمیشود به این شیوه نیز فاصله گذاری اجتماعی و پروتکل ها را رعایت کرد. دانش آموزان مقطع ابتدایی با شیطنت و بازیگوشی و دانش آموزان مقاطع بالاتر نیز با غرور و اعتماد به نفس کاذبی که دارند نمی توانند پایبند به این مسائل باشند.
آموزش آنلاین هزینه های مضاعفی را به خانواده ها تحمیل کرد و برخی از خانوادهها برای تامین آن مشکل دارند. هزینه خرید گوشی هوشمند و حجمهای اینترنت در شرایطی که کرونا اقتصاد بخشی از خانواده ها را تحت الشعاع قرار داده است. برخی دانشآموزان نیز با توجه به سطح سواد پدر و مادر و زمانی که باید برای آموزش صرف شود، نمیتوانند از آموزش آنلاین به صورت کامل بهرهببرند.
▫️با توجه به شرایط موجود یک راهکار نسبتاً عملی باقی می ماند؛ خانواده هایی که با آموزش آنلاین فرزندانشان مشکل ندارند به همان شیوه کار را ادامه بدهند و از فرستادن فرزندانشان به مدرسه خودداری کنند تا دانشآموزانی که به هر دلیلی باید سر کلاس های حضوری بروند از فضای بیشتری برخوردار باشند. آموزش و پرورش نیز شرایط و بستر اموزش انلاین را تقویت کند و حضور دانش آموزان را اجباری نکند.
*مدیرمسئول گروه رسانه ای میلکان
نظر شما