به گزارش کرد پرس، بختیار خلیقی با اشاره به وجود ۳۴۲ معدن در کردستان، گفت: از این تعداد در حال حاضر بیش از ۵۸ درصد آن فعال و مابقی در حال تجهیز، راکد و نیمه فعال است.
وی با اشاره به اینکه بیشترین معادن استان در شهرستانهای سنندج با ۵۹ معدن، قروه ۵۸، سقز ۵۷ و بیجار ۴۲ معدن است، اظهار کرد: اشتغال اسمی مجموع معادن استان 4 هزار و ۹۱۹ و اشتغال واقعی آنها هم 3 هزار و ۶۵۵ نفر است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان تعداد پروانه های اکتشاف معادن صادر شده در استان را ۱۲۹ پروانه عنوان کرد و افزود: اکتشافات انجام شده در پهنه های معدن استان منجر به شناسایی هفت محدوده امیدبخش طلا و سنگ آهن در پهنه سقز، ۶ محدوده در پهنه بیجار و ۱۴ محدوده هم در پهنه قروه شده است.
خلیقی ادامه داد: مقدمات انجام عملیات پرواز ژئوفیزیک هوایی در پهنه دیواندره هم انجام شده و قرار است در مرداد ماه سال جاری این مهم آغاز شود.
وی یکی از معادن مهم استان را معدن طلای ساریگونی قروه دانست و یادآور شد: این معدن با ذخیره قطعی بیش از ۱۴ میلیون تن طلا با عیار ۱.۲۴ گرم در تن و تولید سالانه بیش از 5 تُن طلای خالص بزرگترین تولیدکننده طلای کشور است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان با اشاره به اینکه کردستان از لحاظ تولید طلا رتبه اول کشور و از نظر ذخیره هم دومین استان در ایران اسلامی است، بیان کرد: از نظر ذخیره سنگ آهن هم رتبه 5 کشوری را داریم.
نظر شما