به گزارش کردپرس، سعدی احمد پیره عضو شورای رهبری و دفتر سیاسی حزب اتحادیه میهنی کردستان در گفتگو با شبکه تلویزیونی ان. آر، تی، تاکید کرد که دولت اقلیم کردستان در حل و اداره مشکلات و مسائل اقلیم و فعالیت های نفتی و در زمینه های امنیتی، اقتصادی و ... موفق نبوده و شکست خورده است.
وی گفت که اقلیم در زمینه امنیتی قادر به دفاع از خود در مقابل تهدیدات نبوده و دچار لطمات شدیدی از حملات و فجایع تروریستی شد و از جمله فاجعه 1 فوریه که در آن صدها تن از اعضای رهبری و کادرهای اتحادیه میهنی و حزب دمکرات جان خود را از دست دادند.
همچنین افزود که اقلیم با حمله القاعده و داعش و حمله این گروه به شنگال و به بردگی گرفتن زنان و کودکان ایزدی مواجه شد و پس از آن هم موضوع برگزاری رفراندوم استقلال اقلیم کردستان و مخالفت های گسترده جهانی و منطقه ای با آن که موجب شد کردها کرکوک و بخش بزرگی از خاک مناطق مورد مناقشه را که در اختیار داشتند، از دست بدهند، پیش آمده و حقوق و بودجه اقلیم نیز توسط نوری مالکی نخست وزیر وقت عراق قطع شد.
سعدی احمد پیره همچنین گفت که اقلیم هم اکنون مشکل حملات ترکیه به مناطق مسکونی اقلیم که به دلیل استقرار نیروهای پ.ک.ک در قندیل و در مناطق مرزی اقلیم با ترکیه و ایران روی می دهد را دارد و در حل تمامی مشکلات ذکر شده نیز شکست خورده و قادر به حل و رفع آن ها نبوده است.
وی خاطر نشان ساخت که اقلیم در روابط با دولت مرکزی عراق نیز موفق نبوده و با وجود اینکه بسیاری از مشکلات ذکر شده دارای جنبه های فدرالی بوده و می بایست توسط دولت عراق و با به صورت مشارکتی توسط اربیل و بغداد، حل می شد؛ اما دولت اقلیم نتوانسته که دولت مرکزی را راضی به انجام وظایفش در قبال اقلیم به ویژه از نظر امنیتی و دفاعی کند و خود نیز به تنهایی قادر به انجام آن نبوده است و با وجود اینکه پیشرفت هایی انجام داده اما نمیتوان گفت که موفق است.
عضو دفتر سیاسی اتحادیه میهنی تاکید کرد که اقلیم در زمینه امنیتی،کشاورزی، اقتصادی، مطالبات مالی از بغداد از جمله مطالبات مالی کشاورزان موفق نبوده و به جای اینکه به ذکر مصیبت و مشکلات بپردازد، باید با بررسی دقیق وضعیت و ارزیابی عملکرد خود اشتباهات و عامل مشکلات را شناسایی کرده و راه حل مناسب آن ها را بیابد و روابط و توافقات خودرا مورد بازنگری جدی قرار دهد.
وی درباره انتخابات نیز گفت که اقلیم هر 4 سال یک بار انتخاباتی را برگزار کرده و احزاب نیز برای کسب رای تحت فشار هستند و لازم است که هر انتخابات سرآغازی جدید برای اقلیم باشد، زیرا نمی توان فقط شعار داد و اقلیم را با شعار اداره کرد و شهروندان نیز چنین چیزی را از دولت نمی پذیرند و باوری به موفقیت آن ندارند .
همچنین تاکید کرد: ما نمی توانیم بگوییم که کشورهای همسایه عامل مشکلات ما هستند و لازم است که ما خود را با وضعیت منطقه و شرایط همسایگان تطبیق دهیم و با آن ها به تفاهم برسیم.
درباره فعالیت رسانه ها و از جمله ان، آر. تی، نیز گفت که مطرح کردن مشکلات و کاستی ها توسط این رسانه ها اقدام درستی است و نباید از این فعالیت ممانعت به عمل آید.
نظر شما