به گزارش کردپرس، 14 حزب کردستانی نشستی را در دفتر تشکیلات اتحادیه میهنی در کرکوک، با هدف بررسی مشکلات و معضلات این استان و شرکت در انتخابات زودهنگام آتی عراق برگزار کردند، اما حزب دمکرات کردستان (پارتی) به رهبری مسعود بارزانی حاضر به شرکت در این نشست نشد.
سایت خبری زمن در این مورد گزارش داد که محمد عثمان مسئول تشکیلات اتحادیه میهنی کردستان در کرکوک، پس از این نسست طی کنفرانسی خبری اعلام کرد که موضوع مکانیسم شرکت در انتخابات آتی عراق و آماده سازی های لازم آن، به نحوی که منافع همه طرف ها را تامین کند، از جمله محورهای گفتگوهای این نشست بوده است.
وی افزود که موضوع تشکیل لیست مشترک کردها را برای شرکت در انتخابات مورد بحث قرار نداده اند، زیرا هنوز قانون انتخابات نهایی و تصویب نشده است.
همچنین گفت که موضوع تعریب در کرکوک و تغییر بافت جمعیتی این منطقه نیز مورد گفتگو قرار گرفته و حاضرین تصمیم به تشکیل و اعزام دو هیئت جداگانه به اربیل و بغداد برای پیگیری این مسئله گرفته اند و خاطر نشان ساخت که دولت اقلیم تاکنون هیچ کمکی در این مورد ارائه نکرده است.
سایت خبری خندان نیز گزارش داد که محمد دوشیوانی دیگر مسئول اتحادیه میهنی در کرکوک به خبرنگاران گفته که تعیین مکانیسم شرکت در انتخابات زودهنگام منوط به تصویب نهایی قانون جدید انتخابات عراق است و این موضوع در نشست احزاب مورد بررسی قرار گرفته است.
همچنین گفت که احزاب کردستانی کرکوک تصمیم گرفته اند هر ماه نشست هایی را در کرکوک برای بررسی وضعیت این استان و مشکلات آن برگزار و با هماهنگی دیگر طیف های کرکوک، خود را برای مرحله آتی آماده کنند.
وی عدم حضور حزب دمکرات کردستان (پارتی) در کرکوک و اینکه این حزب حاضر به بازگشت به کرکوک نیست نیز گفت که این مسئله ارتباطی با اختلافات میان حزب دمکرات و اتحادیه میهنی ندارد و به روابط میان این حزب و ترکیه مربوط می شود و اتحادیه میهنی خواستار این است که حزب دمکرات به کرکوک بازگشته و دفاتر و مناصب پیشین خودرا بازپس بگیرد.
همچنین درباره مشکلات اراضی کشاورزی کرکوک نیز گفت که تاکنون دولت اقلیم هیچ کمک و حمایتی را برای حل این معضل ارائه نداده، اما برهم صالح رئیس جمهور عراق، دستور تشکیل کمیته ای را برای پیگیری و بررسی این موضوع توسط وزیر دادگستری و کشاورزی عراق صادر کرده است.
پیشتر عزالدین مجید معاون رئیس دیوان ریاست جمهوری عراق، در این مورد به خندان گفت که پس از بروز تنش و مشکلات بر سر اراضی کشاورزی کرکوک به دلیل انتقال اعراب دیگر مناطق به کرکوک و داقوق، وی به همراه وزرای دادگستری و کشاورزی عراق از سوی برهم صالح مامور رسیدگی به این مشکلات شده اند و سعی در رفع این معضل در داقوق، دبس، پردی و لیلان دارند.
همچنین گفت اعرابی که به این منطقه آورده شده اند، افرادی هستند که در دوره تعریب به کرکوک منتقل شده و پس از سقوط صدام و ورود نیروهای کرد به کرکوک از منطقه خارج شدند و بار دیگر راکان جبوری سرپرست استانداری کرکوک با استفاده از اهمال نخست وزیر و وزیر کشور عراق این اعراب را به کرکوک منتقل کرده و سعی دارد از آنان در انتخابات استفاده کند.
نظر شما