عضویت در انجمن فولکلور اروپا برای گروه فرهنگی و هنری «دیلان ارومیه» صادر شد

سرویس آذربایجان غربی- سرپرست گروه فرهنگی و هنری «دیلان ارومیه» از صدور مجوز عضویت رسمی در انجمن فولکلور اروپا برای این گروه ارومیه ای خبر داد و گفت: انجمن فولکلور اروپا یک سازمان مردم نهاد است که باUNESCO (سازمان آموزشی،علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد) همکاری می کند.

اکبری در گفتگو با خبرنگار کردپرس بیان کرد: گروه فرهنگی و هنری دیلان ارومیه در اسفند ماه سال ۹۶ تشکیل شده است و تاکنون توانسته با شرکت در فستیوال های داخلی و خارجی و کسب مقام های برتر جایگاه خود را به عنوان یک گروه فرهنگی و هنری در شهر ارومیه تثبیت کند.

او ادامه داد: این گروه تاکنون در بسیاری از فستیوال های فولکلور داخلی از جمله بانه،مهاباد،ارومیه،سلماس و رشت شرکت داشته و در بخش های زیادی موفق به دریافت مقام شده است.و همچنین تابستان ۹۸ به عنوان یکی گروه های هنری آذربایجان غربی در جشنواره "آوای سرزمین من" که وزارت کشور با همکاری سازمان مترو تهران برگزار کرده بود، شرکت داشت و در چهارمین نمایشگاه توانمندی های روستاییان و عشایر کشور که از سوی وزارت کشور در تهران ترتیب داده شده بود هم شرکتی فعالانه و موفق داشته است. همچنین حضور در چندین فستیوال بین المللی را هم در کارنامه دارد.

سرپرست گروه اظهار داشت: گروه دیلان ارومیه، تابستان سال ۹۸ به عنوان سفیر فرهنگی ارومیه و ایران، در فستیوال بین المللی ارمنستان شرکت کرد و در بخش موسیقی و هلپرکه رتبه اول را بدست آورد. همچنین در آبان ماه همان سال در فستیوال بزرگ اسپانیا در شهر توریستی یورت دمار بارسلونا برگزار شد شرکت و مقام دوم را در این جشنواره بین المللی را هم کسب کرد

او افزود: پس از آن به صورت رسمی به جام جهانی فولکلور در کشور بلغارستان دعوت شدیم که این مراسم قرار بود در اردیبهشت ماه ۱۳۹۹ برگزار شود اما متاسفانه به دلیل شرایط کرونا این مراسم لغو و به زمان دیگری موکول شد.

سرپرست گروه فرهنگی و هنری «دیلان ارومیه» ادامه داد: به دلیل مجموعه فعالیت‌های انجام شده در سطح داخلی و بین المللی و انجام فعالیتها در سطح فولکلوریک، گروه فرهنگی و هنری دیلان ارومیه به عنوان عضو رسمی انجمن فولکلور اروپا تایید شده و اعتبار نامه رسمی نیز برای این گروه صادر شده است.

اکبری تصریح کرد: موفقیت حاصل نتیجه حمایتهای مردم هنردوست کُرد بخصوص ارومیه و تلاش‌های شبانه روزی اعضای گروه دیلان ارومیه است که با تشویق مردم و تلاش و پشتکار خود توانسته اند به این موفقیت نائل شوند.

سرپرست گروه «دیلان ارومیه» اظهار داشت: این گروه به عنوان یک عضو رسمی در انجمن فولکلوریک اروپا تایید و شماره عضویت برایش صادر شده است در بسیاری از فستیوال ها دعوت می‌شود و این مهم می‌تواند زمینه را برای فعالیت ها و کسب موفقیت های بیشتر این گروه فولکلوریک و شناساندن فرهنگ و هنر کُردی به سایر ملل هموار کند.

او تاکید کرد: هدف گروه دیلان ارومیه تنها اجرای هلپرکه کُردی نیست بلکه در قالب این گروه به نمایش اتفاقات تاریخی، فولکلور منطقه، آثار باستانی و مناطق گردشگری ارومیه پرداخته می شود و سعی شده است تا با اجرای این دست از فعالیت‌های فرهنگی مشوق سایر کسانی که می‌خواهند در این راستا قدم بردارند، باشند. گروه فرهنگی و هنری دیلان ارومیه سایر گروههای هنری را نه به عنوان رقیب، بلکه به عنوان همکار در کنار خود می بیند و معتقد است که راه اعتلای فرهنگی و رشد و توسعه فرهنگ منطقه می‌تواند از راه همکاری و تقویت این گروه‌های فرهنگی و هنری حاصل شود و امیدواریم که در آینده نزدیک ده‌ها گروه عضویت انجمن فولکلوریک اروپا و سایر نهادهای بین المللی را کسب کنند تا بتوانند در زمینه ارتقای فرهنگ و هنر فولکلور کُردی گام بردارند

او با اشاره به اهمیت موسیقی فولکلور کردی ارومیه تصریح کرد: در یکی از این ویدیو کلیپ ها گروه دیلان علاوه بر معرفی منطقه قلعه تاریخی با قدمت سه هزار ساله در منطقه صومای برادوست ارومیه اقدام به بازشناساندن خواننده فولکلور این دیار به نام "ابراهیم نوروزی" معروف (بره) اقدام کرده است که بسیار مورد استقبال قرار گرفت.

به گفته سرپرست گروه دیلان ارومیه ؛ هر هلپرکه کردی دارای آواز مخصوص به خود باهمان نام است از این رو گروه دیلان دارای یک تیم آموزش تخصصی است که با مراجعه به روستاها و مناطق مختلف و دور افتاده ارومیه تا سلماس و ماکو نسبت به جمع آوری اطلاعات در مورد هلپرکه های مختلف منطقه اقدام می کند و این تیم سعی دارد هلپرکه های فراموش شده‌ را با آموزش به اعضای خود دوباره ترویج و یادآوری کند.

اکبری با اشاره به اینکه این گروه از ۲۵ نفر تشکیل شده است، تصریح کرد : باید استعداد و علاقه لازم را در این خصوص داشته باشند پس از اینکه تحت آموزش نیروهای متخصص قرار گرفتند می‌توانند در فستیوال ها و همایش ها شرکت کنند .

سرپرست گروه فرهنگی و هنری «دیلان ارومیه»تاکید کرد: این گروه تاکنون بیش از ۵۰ نوع هلپرکه کردی این مناطق را بر اساس همان سبک و سیاق هزاران ساله خود آموخته و به اعضای خود آموزش می دهد و در فستیوالها از آنها استفاده می کند.هدف حفظ فولکلور کردی با همان اصالت هزاران ساله و شناساندن آن به سایر ملل و اقوام است.

سرپرست گروه، حضور دیلان ارومیه را در فستیوال های بین المللی را نکته مثبتی ارزیابی کرد و گفت: گروه دیلان ارومیه نه تنها سفیر فرهنگی ارومیه بلکه سفیر فرهنگی ایران هم شناخته می‌شود و در مراسم های بین المللی با سرود ملی جمهوری اسلامی ایران از این گروه استقبال میشود از این رو انتظار ما این است که از سوی ارگان های مربوط نیز حمایت شود تا بتوانیم به عنوان سفیر فرهنگی فعالیت های خود را در حوزه فولکلور توسعه دهیم./

گفت و گو/ تانیا شعفی

کد خبر 3224

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha