به گزارش کردپرس، صدها تن از شهروندان کُرد ساکن استانبول، با تجمع و راهپیمایی در منطقه اسنیورت استانبول، و با پوشیدن لباس های محلی خود، و در دست داشتن بنرهایی به زبان کُردی، خواستار رسمی شدن زبان کُردی و آموزش به این زبان در ترکیه شدند.
در این راهپیمایی که از سوی مرکز فرهنگی بین النهرین (MKM) و انجمن مطالعات کُردی به راه افتاده بود، زلیخا گُلوم نماینده حزب دموکراتیک خلق ها (HDP) از استانبول، و بسیاری دیگر از اعضا و طرفداران این حزب شرکت کردند. مردم در این راهپیمایی شعارهای «بدون زبان زندگی وجود ندارد» (Bê ziman jiyan nabe)، زنده باد مقاومت در زندان (Bijî berxedana zindanan)، زنده باد رئیس آپو (Bijî serok Apo) را به زبان کردی سر دادند.
رمزیه آلپ ارسلان رئیس مشترک انجمن مطالعات کردی در این راهپیمایی با یادآوری تصمیمات دادگاه حقوق بشر اروپا (ECHR) در مورد حق سخن گفتن به زبان مادری گفت: «با وجود تصمیم ECHR حکومت ترکیه همچنان زبان کردی را ممنوع می داند. مردم کرد صد سال است که برای زنده نگه داشتن زبان و فرهنگ خود تلاش می کنند.»
آلپ ارسلان با بیان این که مبارزه ای که برای احقاق زبان و هویت کردی که توسط جلادت علی بدرخان در 15 می 1932 آغاز شده است همچنان ادامه دارد، از حکومت ترکیه خواستار پایان دادن به فشارها به زبان کردی، و رسمی شدن این زبان در ترکیه شد.
ایوپ سوباشی، دیگر رئیس مشترک انجمن مطالعات کردی نیز با توصیف مبارزه کردها برای رسمی شدن زبانشان به عنوان انقلاب گفت «این مبارزه یک انقلاب فرهنگی است. ما این مبارزه را تا رسمی شدن زبان کردی در ترکیه ادامه خواهیم داد. ما این زبان باستانی را زنده نگه خواهیم داشت.»
او از همه شهروندان کرد خواست تا در همه جا به زبان مادری خود سخن بگویند و برای زنده ماندن این زبان تلاش کنند.
فرهاد انجو رئیس مشترک HDP شاخه استانبول نیز در سخنانی با انتقاد از سیاست های همسان سازی (آسیمیلاسیون) حکومت ترکیه گفت: «در حالی که حکومت ترکیه زبان کردی یعنی زبان مادری سی میلیون نفر از شهروندان این کشور را ممنوع کرده است، استفاده از زبان انگلیسی آزاد است. این کار به دلیل دشمنی حکومت با کردها صورت می گیرد.»
نظر شما