رئیس سابق انجمن مطالعات کُردی به اتهام عضویت در PKK به زندان محکوم شد

سرویس ترکیه - ایوب سوباشی، رئیس سابق انجمن مطالعات کُردی در استانبول، به اتهام «عضویت در گروهک تروریستی» به ۶ سال و ۳ ماه زندان محکوم شد؛ مکالمات تلفنی مرتبط با آموزش زبان کُردی، فعالیت‌های انجمن و مشارکت در اعتراضات، از جمله دلایل این حکم عنوان شده است.

به گزارش کردپرس، ایوب سوباشی، رئیس سابق انجمن مطالعات کُردی (Komeleya Lêkolînên Kurdî) در استانبول، به اتهام «تبلیغ برای گروهک تروریستی» و «عضویت در گروهک تروریستی» به ۶ سال و ۳ ماه حبس محکوم شد. این حکم در تاریخ ۱۸ اکتبر در جلسه دادگاه کیفری شماره ۲۴ استانبول صادر و اخیراً جزئیات آن منتشر شد.

دادگاه در رأی خود، مشارکت سوباشی در تجمعات، فعالیت‌های انجمن، مکالمات تلفنی با افرادی که قصد یادگیری زبان کُردی داشتند، و همچنین پست‌های منتشر شده توسط او در شبکه‌های اجتماعی را به‌عنوان دلایل محکومیت ذکر کرده است.

فعالیت‌های اعتراضی و رسانه‌ای به‌عنوان مصادیق جرم

از جمله مواردی که در این پرونده به‌عنوان «جرم» مطرح شده، حضور سوباشی در بیانیه‌ای به مناسبت سالگرد بازداشت عبدالله اوجالان، و شرکت در راهپیمایی «علیه استفاده از سلاح‌های شیمیایی» بوده است. در این راهپیمایی، شعارهایی مانند «سلاح شیمیایی، جنایت علیه بشریت است» مطرح شده که در رأی دادگاه مورد استناد قرار گرفته است.

همچنین، انتشار دو خبر در حساب کاربری او در شبکه‌های اجتماعی، از دیگر موارد ذکرشده است. یکی از این خبرها مربوط به پایان اعتصاب غذا در سپتامبر ۲۰۲۱ و دیگری درباره مراسم خاکسپاری غریبه گزر، زندانی زنی که به‌صورت مشکوکی در زندان جان باخته بود، بوده است. استفاده از کلمه «شهید» در این پست‌ها، از سوی دادگاه به‌عنوان «تبلیغ برای گروهک تروریستی» تلقی شده است.

رئیس سابق انجمن مطالعات کُردی به اتهام عضویت در PKK به زندان محکوم شد

انجمن مطالعات کُردی در کانون اتهامات

دادگاه همچنین فعالیت‌های انجمن مطالعات کُردی را به‌عنوان مصادیق اتهامات ذکر کرده و ادعا کرده که این انجمن تحت «لیدری گروهک تروریستی» فعالیت می‌کرده است. مکالمات تلفنی مرتبط با ثبت‌نام دانشجویان در این انجمن و پرداخت هزینه برای آموزش زبان کُردی نیز به‌عنوان شواهدی علیه سوباشی مطرح شده است.

تاریخچه انجمن مطالعات کُردی

انجمن مطالعات کُردی در سال ۲۰۱۷ با هدف ادامه فعالیت‌های مربوط به آموزش و حفظ زبان کُردی، پس از بسته شدن انستیتوی کُردی استانبول تأسیس شد. این انستیتو در سال ۲۰۱۶ و در جریان وضعیت فوق العاده (OHAL) با حکم حکومتی تعطیل شده بود.

انجمن، به‌منظور آموزش و توسعه زبان کُردی و ایجاد آگاهی درباره حق زبان مادری، فعالیت‌هایی مانند برگزاری کنفرانس‌ها، سمینارها و انتشار منابع آموزشی انجام می‌داد. همچنین، این انجمن به ایجاد یک مرکز مستندسازی و تسهیل دسترسی عمومی به منابع آموزشی پرداخته است.

واکنش و اعتراض وکلای سوباشی

وکلای سوباشی اعلام کرده‌اند که به این حکم اعتراض خواهند کرد و آن را غیرقانونی و در تضاد با حقوق اساسی آزادی بیان و فعالیت‌های فرهنگی می‌دانند.

کد خبر 2777791

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha