به گزارش کردپرس، انجمن مطالعات کُرد، که با شیوع کرونا کلاس های زبان کردی خود را به صورت آنلاین برگزار کرد، توانست در یک سال ۴ هزار نفر را قادر به خواندن و نوشتن به زبان کُردی کند. لمان الماس رئیس انجمن مطالعات کُرد گفت "کسانی هم که می خواهند زبان کردی خود را تقویت کنند می توانند با صرف چند ساعت در هفته این کار را انجام بدهند. زیرا هر ملتی با زبان خودش زنده است."
بنا بر گزارش گازته دیوار، علاقه مندی زیادی به دوره های آموزش زبان کردی انجمن مطالعات کُرد وجود دارد که موفقیت بزرگی در آموزش آنلاین کسب کرده است. هزاران نفر در ترکیه و کردستان و در دیگر مناطق جهان برای یادگیری کردی یا تقویت زبان خود در این دوره ها ثبت نام کرده اند. لمان الماس با بیان این که در روزهایی که بیماری همه گیر آغاز شد هم ما به کارمان ادامه دادیم گفت: "با شروع همه گیری کلاسها را متوقف نکردیم. ما تصمیم گرفتیم که دروس زبان کردی را از طریق برنامه زوم ادامه دهیم. در دوره همه گیری بیش از هزار نفر برای اولین دوره آموزش زبان کردی ثبت نام کردند که البته ما هم انتظار این استقبال را داشتیم. اما نه تنها از استانبول بلکه از استان های مختلف ترکیه و شهرهای اروپایی و جاهای دیگر جهان مردم زیادی می خواهند کردی بیاموزند یا زبان کردی خود را تقویت کنند. با درسهای آنلاین به افراد بیشتری رسیدیم. دوره های آنلاین دسترسی افراد به یادگیری زبان را آسان تر می کند. در دوره اول ما با نهادهایی که در زمینه فرهنگ و هنر فعالیت می کنند همکاری کردیم. در دوره های بعدی بیش از دو هزار نفر ثبت نام کردند. ۱۸۰۱ نفر برای گویش کرمانجی و ۲۷۲ نفر برای گویش زازا اقدام کردند. دوره های ما معمولا سه ماهه هستند."
الماس با اشاره به این که آنها به مناسبت ۲۱ فوریه یعنی روز جهانی زبان مادری، دوره های آموزش زبان کُردی برای کودکان را آغاز کرده اند گفت: "از آنجا که دروس آنلاین هستند نگه داشتن کودکان روی صفحه و سازگاری آن ها با این کلاس ها کمی دشوارتر است. ما ۸۰ دانش آموز خردسال داریم. با آن ها بیشتر از طریق بازی کار می کنیم و بازخورد بسیار خوبی هم از معلمان خود دریافت می کنیم و خانواده ها نیز به طور فعال در روند یادگیری یا تقویت زبان کردی بچه ها شرکت می کنند. در واقع این یک یادگیری دو طرفه است."
الماس با بیان این که هدف از دوره های تقویت زبان کردی کودکان آموزش زبان برای استفاده در همه جا است گفت: "هدف در اینجا توسعه توانایی تفکر و تجزیه و تحلیل به زبان مادری است. هدف دیگر آشنایی کودکان با زبان مادری در محیط های دیگر است. زیرا کردی زبان خانه است. به عنوان زبان خانه در دنیای ذهنی کودکان شکل گرفته است. گویی در جاهای دیگر به این زبان تکلم نمی شود. به خصوص در کلان شهرها مادران و پدران در زبان آموزی به بچه ها دست تنها هستند. آنها نمی توانند کودکی را پیدا کنند که با فرزندشان کردی حرف بزند. سه ماه برای این کودکان زمان ایده آل برای تقویت زبان است. ما دانش آموزانی از خارج از کشور نیز داریم که شاید نتوانند به طور کامل این زبان را بیاموزند اما حداقل این امر از نظر تقویت زبان و توسعه مهارت های اجتماعی مهم است."
نظر شما