به گزارش کردپرس،علی سلاجقه، در سفر استانی ریاست محترم جمهور و هیئت همراه به آذربایجان غربی در بازدید از تصفیه خانه فاضلاب ارومیه با تاکید بر اینکه نباید هیچگونه پسابی وارد دریاچه ارومیه شود، بیان کرد: به دلیل کمبود بارش ها و بحران آب در برخی مناطق، مردم از هر نوع آبی که در دسترس باشد استفاده می کنند و ما به عنوان مسئولان امر از کیفیت آب آگاهی داشته و باید در تامین آب شرب سالم برای مردم دقت لازم را به عمل آوریم.
او با اشاره به اینکه پایه کار سلامت، محصول سالم است، گفت: تامین اعتبارات استانی موردنیاز در راستای اتمام پروژه های نیمه تمام باید در دستور کار قرار گیرد و امید است این سفر استانی موجبات این امر را فراهم کند.
عدم تخصیص اعتبارات مدول سوم تصفیه خانه ارومیه از محل احیای دریاچه
مدیرعامل آب و فاضلاب آذربایجان غربی، همزمان با سفر ریاست جمهوری و در جریان بازدید معاون آب و آبفای وزارت نیرو از تصفیه خانه فاضلاب ارومیه، از وجود ۳۹۴ هزار فقره انشعاب فاضلاب در استان خبر داد و گفت: مطالعات فاضلاب کلانشهر ارومیه از سال ۱۳۹۴ آغاز شده است.
او ادامه داد: از ۱۶۰۰ کیلومتر خطوط انتقال فاضلاب پیشبینی شده، ۱۳۰۰ کیلومتر آن اجرا گردیده و عملیات تکمیلی ۳۰۰ کیلومتر باقیمانده نیز مطابق برنامهریزیهای انجام شده در حال اجراست.
خوش سیرت افزود: مدول سوم تصفیه خانه به روش SPR بوده و ۹۳ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و جز مطالبات مردمی در بالادست و جز نارضایتیهای مردم در پایین دست بوده که امید است تا پایان شهریور ماه سال جاری به اتمام برسد.
او بیان کرد: مدول یک تصفیه خانه فاضلاب ارومیه ۴۰ هزار مترمکعب آب را در طول شبانهروز تصفیه می کند و ۲۰۰ هزار نفر از مردم شهر از آن استفاده میکنند و از طریق کانال پایین دستی به رودخانه روضه چایی میرسد.
مدیرعامل آب و فاضلاب آذربایجان غربی با اشاره به اینکه مدول ۱ و ۲ از محل اعتبارات عمرانی تکمیل شدهاند، تصریح کرد: مدول ۳ نیز از محل اعتبارات احیای دریاچه ارومیه آغاز شده که تاکنون ۷۸ میلیارد تومان برای آن هزینه شده که در سال۱۴۰۰ اعتبارات تخصیص نیافت و امیدواریم از محل اعتبارات سفر استانی مابقی اعتبارات تامین شود.
تکمیل نشدن پروژههای فاضلاب در ارومیه و احتمال افزایش بار آلودگی در شهر
بهزاد علیزاده، معاون بهرهبرداری و توسعه آب و فاضلاب آذربایجان غربی نیز در این بازدید با تاکید بر لزوم تخصیص اعتبارات جهت تکمیل پروژههای مدول ۳ فاضلاب ارومیه و خط پساب، تصریح کرد: امید است با تخصیص اعتبارات موردنیاز این دو پروژه نیمهتمام، تا پایان هفته دولت به بهرهبرداری برسد.
او با اشاره به وجود ۳۹۴ هزار حلقه چاه فاضلاب در استان تصریح کرد: ۶۷ درصد استان تحت پوشش فاضلاب شهری بوده و ۷۷ درصد جمعیت استان نیز تحت پوشش شبکه فاضلاب قرار دارند.
علیزاده ادامه داد: با توجه به عدم اتمام پروژههای فاضلاب در ارومیه، به جهت جلوگیری از افزایش بار آلودگی در شهر تا اتمام پروژههای دیگر، توجه ما به تخصیص اعتبارات جهت تکمیل مدول ۳ معطوف است.
معاون بهرهبرداری و توسعه آب و فاضلاب آذربایجان غربی گفت: ظرفیت مدول ۳ فاضلاب ارومیه ۶۰ هزار متر مکعب در شبانهروز بوده و اعتبار هزینه شده تاکنون نیز ۷۸۰ میلیارد ریال بوده است و اعتبار مورد نیاز جهت اتمام پروژه ۴۰۰ میلیارد ریال است.
او در رابطه با کارهای باقی مانده مدول ۳ گفت: عملیات تکمیلی سازه رسوبگیر و کانال بای پس و غیره شامل این موارد میشود.
گفتنی است؛ پیشتر نیز مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان غربی از عملکرد ضعیف ستاد احیای دریاچه ارومیه در تخصیص اعتبارات لازم برای اجرا و اتمام این طرح مدول سوم تصفیهخانه فاضلاب ارومیه انتقاد کرد.
نظر شما