به گزارش کردپرس، قربانعلی ابراهیمی اظهار کرد: امسال عملیات محلول پاشی به صورت زمینی در راستای مقابله با آفت جوانه خوار و برگ خوار بلوط در جنگلهای زاگرس در حوزه شهرستانهای سردشت و پیرانشهر انجام میشود.
ابراهیمی افزود: این عملیات با سه تیم در سه منطقه شهرستانهای سردشت و پیرانشهر با استفاده از ۹ دستگاه تراکتور مجهز به تانکر سمپاش انجام میگیرد.
او بیان کرد: این عملیات با اعتبار ۴ میلیارد ریال از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی اجرایی میشود که به دلیل توپوگرافی و صعب العبور بودن منطقه عملیات تا یک ماه ادامه خواهد داشت.
معاون حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان غربی ادامه داد: آفت جوانه خوار بلوط یک آفت تک نسلی است که هر سال باتوجه به وضعیت جوی از اواسط فروردین ماه تا پایان اردیبهشت ماه فعالیت میکند.
ابراهیمی اضافه کرد: این آفت در مرحله لاروی از جوانهها برگهای درختان بلوط تغذیه میکند و در نهایت باعث ورود خسارت به درختان و در صورت شدت آن یعنی در حالت طغیان میتواند باعث خشکیدگی درختان شود.
او تاکید کرد: برای از بین بردن و مقابله با این آفت از محلول بیولوژیکی استفاده میشود که این محلول هیچگونه ضرری به سایر موجودات و پرندگان نمیرساند و مختص این آفت است . رشد این آفت با تغذیه از این برگ هایی که در اثر این محلول پاشی آلوده میشوند مختل و در نهایت باعث تلف شدن این حشره در مرحله لاروی میشود.
معاون حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان غربی گفت: جنگلهای استان که نقطه آغازین ناحیه رویشی جنگلهای زاگرسی به شمار می رود، از مهمترین گونه های نادر طبیعی بوده که به صورت طبیعی در سطح شهرستانهای پیرانشهر و سردشت قرار دارد و باید از این گونه های ارزشمند طبیعی به صورت مطلوب و بهینه حفاظت و صیانت کرد.
به گزارش کردپرس از ایرنا، ۱۰۱ هزار هکتار جنگل زاگرسی در شهرستان های پیرانشهر و سردشت واقع در جنوب استان آذربایجانغربی قرار دارد؛ این منطقه آغاز رویشگاه جنگلهای زاگرسی در کشور است.
نظر شما