کتاب «کُردها و گیلانی ها» به قلم نویسنده سنندجی منتشر شد

سرویس کردستان- کتاب «کُردها و گیلانی ها؛ مقدمه ای بر ارتباطات تاریخی، فرهنگی و اجتماعی کردستان و گیلان»، تالیف میکاییل رحمانی نویسنده سنندجی و ساکن گیلان وارد بازار نشر شد.

به گزارش کُرد پرس، این کتاب در دسته مطالعات فرهنگی و تطبیقی جای می گیرد و سعی دارد مخاطب را با ابعاد مختلفی از پیوندهای فرهنگی دو تمدن ریشه دار و پر نقش در ایران آشنا سازد. کتاب کُردها و گیلانی ها چهار فصل را دربرمی گیرد که سه فصل آن به شکلی تاریخی به نگارش درآمده است و فصل نهایی به صورت کلی به عناصر مشترک و الگوهای پیوند خورده در فرهنگ های مزبور می پردازد.

این مطالعه تاریخی اما به طور مختصر تاریخ مشترک کُردها و گیلانی را از هزاره های پیش از میلاد تا ظهور اسلام و پس از ظهور اسلام تا ظهور صفویه و تا دوران معاصر با ذکر چند پدیده تاریخی که جنبه های مشترک دو جامعه را بازتاب می دهد، مورد توجه قرار می دهد.

در بخش پایانی با نگاهی تطبیقی به مطالعه نمونه های فرهنگی با تکیه بر اشتراکات زبانی، آیینی و جغرافیایی در میان کُردستانیان و گیلانیان ازجمله شباهت های ژنتیکی، پیوندها در آثار باستانی موجود در دو منطقه، پیوندهای شگفت انگیز زبانی و نسبت های کهن آیینی پرداخته است.

از نکات بارز کتاب اشاره به فرضیه خویشاوندی کُردها و گیلانی ها است که در سه فصل نخست به بحث گذاشته می شود و شواهد تاریخی نیز برای اثبات آن ارایه می گردد.

در کتاب آمده است: «گیلان دروازه مدرنیته و تمدن نوین در ایران و گیلانی ها از متمدن ترین گروه های جمعیتی غرب آسیا محسوب می شوند. در این سو کُردستان گهواره تمدن بشری نام گرفته و کُردها از اصیل ترین مردمان منطقه هستند که پیشینه برخی الگوهای زیستی شان به دوران فرهنگی پیشا تاریخ اتصال دارد. اما کُردها و گیلانی ها با وجود قرار داشتن در دو جغرافیای مختلف، پیوندهای ژرفی دارند که کتاب حاضر کوششی در بررسی زمینه های تاریخی، فرهنگی و اجتماعی آن پیوندها است»

لازم به ذکر است کتاب شامل 4 فصل و در 130 صفحه توسط انتشارات رامان سخن به چاپ رسیده است.

گفتنی است میکاییل رحمانی نویسنده و هنرمند معاصر اهل سنندج و ساکن گیلان است. وی در زمینه های تاریخ هنر و هنر معاصر به پژوهش های فرهنگی و نگارش کتاب و برگزاری نمایشگاه های مختلف می پردازد و تانکون چند اثر از او به چاپ رسیده است.

کد خبر 330025

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha