درمان کرونا رایگان نیست؛ جیب های خالی مبتلایان شهادت می دهد!/ کرونا و کمر خمیده بیماران زیر بارها هزینه های درمان

سرویس آذربایجان غربی- پسر یکی از بیماران مبتلا به کرونا در مهاباد، که دو روز پیش پدرش را به دلیل این بیماری از دست داد می گوید: «هنگامی که در مراسم خاکسپاری پدرم بودم، از بیمارستان با من تماس گرفتند و درخواست کردند که باقی مانده هزینه های درمان پدرم را پرداخت کنم و این در حالی بود که من مشغول خاکسپاری پدرم بودم!». یکی دیگر نیز می گوید؛ «شاید کلیه ام را برای تامین هزینه های بیمارستانی همسر مبتلا به کرونایم بفروشم».

به گزارش خبرنگار کردپرس، داستان مبتلایان کرونا و خانواده های آنها تنها سرفه و درد و بیماری نیست، آنها اکنون با شرایط پر استرس تامین هزینه های درمانی رو به رو هستند.

این در حالی است که رییس جمهور 5 شهریور ماه سال جاری در جلسه هیات دولت بیان کرد: در کشور ما درمان و مقابله با کرونا برای مردم، مهاجرین و غیر ایرانی‌ها مجانی است و در شرایط کرونا، تخت و دارو برای همه وجود دارد.

اما بیماران مبتلا به کرونا از پرداخت هزینه های سرسام آوری جهت درمان بیماری کرونا در بیمارستان های دولتی خبر می دهند و از هزینه هایی می گویند که برای هر یک نفر بین 6 تا 40 میلیون تومان تمام شده است. تعداد زیادی از مردم توانایی پرداخت این مبلغ را ندارند و بیمارستان هم اجازه ترخیص را نمی دهد.

کرونا دیگر تنها یک بیماری نیست، بلکه اکنون به یک درد اقتصادی تبدیل شده است.

چرا هزینه های کرونا اینقدرگران تمام می شود؟

بر اساس اعلام وزارت بهداشت و درمان آمپول"رمدسیویر" برای درمان بیماران کرونا تجویز می شود که قیمت هر آمپول حدود یک میلیون و 450 هزار تومان است اما داروی مذکور در لیست تعهد بیمه قرار ندارد. هر بیمار کرونا به 6 آمپول "رمدسیویر" نیاز دارد که توسط پزشک متخصص تجویز می‌ شود که در مجموع چیزی حدود ۹ میلیون تومان برای هر بیمار کرونا هزینه در بر خواهد داشت.

با توجه به ابتلای خانوادگی بیماری کرونا؛ برای نمونه در یک خانواده پنج نفره در صورتی که همگی به کرونا مبتلا شوند، حدوداً باید تا ۵۰ میلیون تومان هزینه درمانی صرف کنند.

مسئولان آذربایجان غربی عدم ترخیص بیماران کرونا به دلیل ناتوانی مالی را تکذیب می کنند، اما...

در این بین نماینده مهاباد در مجلس نیز در گفت و گو با کردپرس؛ از عدم ترخیص 40 بیمار کرونا در بیمارستان های ارومیه و مهاباد به دلیل عدم توانایی در پرداخت هزینه های بیمارستان خبر داد.

موضوعی که از سوی جانشین قرارگاه دانشگاهی مبارزه با کرونای آذربایجان غربی تکذیب شد!

اما خبرنگار کردپرس به سراغ چندین نفر از خانواده های مبتلا به کرونا در آذربایجان غربی رفت. درد همه آنها یکی بود، "پرداخت پول و سپس ترخیص بیمار!"

داستان ها دردناک و ناراحت کننده بودند قرار بود کسی به خاطر هزینه های درمان بیماری، درد نکشد اما اینجا انگار قضیه فرق می کند. این گزارش تلخ است و سیاه!

فروش کلیه برای تامین هزینه های بیمارستانی همسر مبتلا به کرونا

همسر یکی از بیماران کرونا در شهرستان سردشت به خبرنگار کردپرس می گوید: همسر بنده با ۳۳ سال سن در حالی که بارداری چهارمش را سپری می کرد به کرونا مبتلا و در بیمارستان سردشت بستری شد اما پس از آن به دلیل وخامت حال و لخته شدن خون در ریه هایش به بیمارستان مطهری ارومیه اعزام شد.

او ادامه می دهد: همسرم در مجموع با توجه به شرایط بارداری شرایط نامساعد کرونا حدود ۳ هفته در بیمارستان بستری بود. هنگام ترخیص بیمارستان درخواست 40 میلیون تومان پول کردند، پولی که توانایی پرداختش را نداشتم.

این مرد جوان از موج بیکاری در شهرستان سردشت خبر می دهد و می گوید: در سردشت موقعیت های شغلی چندانی وجود ندارد، من هم یک کارگر فصلی هستم که برای پرداخت 40 میلیون تومان هزینه بیمارستان همسرم از ترخیص او ناتوان شدم و به دلیل عدم پرداخت این مبلغ 3 روز همسرم با نوزاد تازه به دنیا آمده در بیمارستان ماند.

او از راهکار بیمارستان شهید مطهری ارومیه برای ترخیص بیمارش اینگونه می گوید؛ بیمارستان عنوان کرد مبلغی را به صورت نقد پرداخت کنم و مابقی را هم به بیمارستان سفه بدهم. بدین نحو توانستم ۲۱ میلیون تومان پول نقد قرض کرده و مابقی را طی سفته هایی 3 ماهه به بیمارستان بدهم.

علاوه بر اینها این شهروند سردشتی، ۲ میلیون تومان دیگر نیز جهت هزینه های بیمارستان پرداخت کرده‌ است. او که به دلیل مراقبت از همسر و نوزادش در منزل مانده و از آنها پرستاری می کند، می گوید: اکنون فصل برداشت محصولات کشاورزی آغاز شده من نیز می‌توانستم در این فصل کار کنم اما به دلیل مراقبت از همسرم در منزل مانده ام و از او مراقبت می کنم و در این کار خواهر زنم هم به ما کمک می کند.

او اضافه می کند: همسرم به همراه نوزاد در یک اتاقی در خانه خودمان قرنطینه است نوزاد نیز به کرونا مبتلا شده بود اما هم اکنون شکر خدا حال کودکم خوب است ولی دیگر کودکانم را هر کدام به یکی از خواهرانم سپرده ام تا از محیط خانه دور باشند و به کرونا مبتلا نشوند.

این مرد سردشتی از ترس و نگرانی سفته های میلیونی که به بیمارستان داده است می گوید؛ در این شرایط که هنوز من مشغول پرداخت ۲۰ میلیون تومانی که برای ترخیص همسرم از بیمارستان قرض کرده بودم هستم. باید در فکر 3 ماه آینده و سفته هایم هم باشم.

او از ناملایمتی ها با شریک زندگیش در بیمارستان خبر می دهد و اضافه می کند: در مدتی که همسرم در بیمارستان بستری بود با وجود بیماری کرونا باردار هم بود و در روزهای آخر عمل سزارین انجام گرفت با این وجود به دلیل اینکه ناتوان از از پرداخت هزینه های بیمارستان بودم به همسرم رسیدگی نمی‌کردند و در حالی که این زن باردار به شدت درد می کشید.

در خاکسپاری پدرم، بیمارستان خواستار پرداخت باقیمانده مبلغ درمان شد

پسر یکی از بیماران مبتلا به کرونا در مهاباد، که دو روز پیش پدرش را به دلیل این بیماری از دست داد به خبرنگار کردپرس می گوید: هنگامی که در مراسم خاکسپاری پدرم بودم، از بیمارستان با من تماس گرفتند و درخواست کردند که بقیه هزینه درمان پدرم را پرداخت کنم و این در حالی بود که من مشغول خاکسپاری پدرم بودم!

مرد جوان مهابادی از خانواده اش مدد جوی بهزیستی هستند ادامه می دهد: پدرم بر اثر بیماری کرونا جان باخت بیماری که بیمارستان برای مدوای او از من ۱۲ میلیون تومان درخواست می کرد در حالی که پدرم مددجوی بهزیستی بود و ما توانایی پرداخت این پول را نداشتیم.

او اضافه می کند: بیمارستان مدعی بود که چهار آمپول به او تزریق کرده‌اند و اکنون ما باید مبلغ ۱۲ میلیون تومان پرداخت کنیم. من خودم نیز تحت پوشش بهزیستی هستم و با شیوع کرونا در حال حاضر کار خود را از دست داده‌ ام و بیکار هستم.

هر چند با کمک بهزیستی حدود ۶ میلیون تومان از این مبلغ پرداخت ‌شد اما مابقی را باید خودمان پرداخت کنیم که من تنها ته مانده حسابم تنها یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان بود که کل آن را به حساب بیمارستان واریز کردم گفتم که دیگر پولی ندارم که بتوانم پرداخت کنم در شرایط اقتصادی کنونی در حالی که ما به بیمارستان دولتی مراجعه کردیم بازهم هزینه بسیار گزاف است و در صورتی که بیمارستان دوباره با من جهت دریافت مابقی پول تماس بگیرد واقعا نمی دانم که باید چکار کنم! دیگر پولی ندارم...

تا پول بیمارستان را پرداخت نکنید، بیمار مرخص نمی شود/ عدم پذیرش نامه بهزیستی!

فرزند یکی دیگر از مبتلایان کرونا در مهاباد هم از چهار شب بستری شدن مادرش به دلیل ابتلا به کرونا و درخواست ۱۰ میلیون تومان پول از سوی تنها بیمارستان مهاباد را با خبرنگار کردپرس مطرح می کند و می گوید: بیمارستان نامه بهزیستی مبنی بر عدم توانایی پرداخت را قبول نمی کند.

او ادامه می دهد: مادرم عضو بهزیستی است، اما متاسفانه بیمارستان از پذیرش نامه بهزیستی امتناع و درخواست کرد که ما 10 میلیون تومان را باید کامل پرداخت کنیم. به همین دلیل مجبور شدیم جهت ترخیص مادرم از بیمارستان ۶ میلیون تومان را قرضی تهیه کنیم در غیر این صورت اجازه ترخیص را به بیمار ما نمی دادند.

این شهروند مهابادی که خودش کارگر است می گوید: پدر من به دلیل کهولت سن بیکار است و من با شغل کارگری خرج زندگی پدر و مادر را تقبل می کنم اما هزینه های درمان کرونا واقعا سرسام آور است و بنده نمی توانم این هزینه را پرداخت کنم....

دیگری مادر میانسالش به دلیل ابتلا به کرونا چهار شب در بیمارستان مهاباد بستری بود و بیمارستان تقاضای ۱۴ میلیون تومان پول از این خانواده کرده بود اما به دلیل ناتوانی در پرداخت هزینه های درمان اجازه مرخصی بیمار از سوی بیمارستان مهاباد داده نمی شد.

تا اینکه در این یک مورد خیرین اقدام کرده و هزینه های بیمارستان را پرداخت کردند اما هنوز تبعات کرونا برای این خانواده مهابادی ادامه داد.

فرزند این خانواده می گوید: اکنون مادرم به کمک کپسول اکسیژن در منزل بستری است که هزینه آنها۶ میلیون تومان است و هر سه روز یک بار باید این کپسول‌ها تعویض شود که هزینه گزافی را به ما تحمیل کرده است و در حال حاضر شرایط ما از لحاظ اقتصادی بسیار بد است و تنها کمک های مردمی به دادمان رسیده است.

سابقه 10 سال بیمه تامین اجتماعی به داد بیمار کرونا نرسید

مرد جوان دیگری در مهاباد از ابتلای مادرش به کرونا خبر می دهد و گلایه کنان می گوید: سوال من این است کاربرد دفترچه تامین اجتماعی چیست؟ ما هر ماه پول بیمه پرداخت می کنیم اما اکنون و در شرایط کرونا که به آن نیاز داریم دفترچه تامین اجتماعی در بیمارستان دولتی کوچکترین کمکی به ما نکرد!

او ادامه می دهد: مادر من دو روز در بیمارستان مهاباد بستری بود برای این مدت از ما درخواست ۷ میلیون تومان پول کردند در حالی که ما توانایی پرداخت آن را نداشتیم برای تهیه هزینه بیمارستان پدرم مجبور شد این مبلغ را قرض بگیرد تا مادرم را از بیمارستان ترخیص کنیم.

یکی دیگر از بیماران کرونا در مهاباد که دارای فرزند معلول است از ابتلای همسرش به کرونا خبر می دهد و به کردپرس می گوید؛ بیمارستان مهاباد برای درمان بیماری کرونا از ما مبلغ 9 میلیون تومان درخواست کردند در حالی که با اوضاع اقتصادی کنونی پرداخت این مبلغ برای من بسیار سنگین تمام شد و من مجبور شدم این پول را جهت تخصیص همسرم از بیمارستان تهیه کنم.

او ادامه داد: همسرم سابقه 10 سال بیمه تامین اجتماعی را دارد. اما آیا این انصاف است که ما ماهیانه هزینه بیمه را پرداخت می‌کنیم ولی در این اوضاع و شرایط دفترچه تامین اجتماعی کاربردی ندارد. این منطقی است که آمپول های کرونا تحت پوشش بیمه نباشند؟ آیا کسانی که این پول را ندارند باید همچنان در بیمارستان بمانند یا بمیرند؟

این مرد مهابادی از وجود زن و مرد میانسالی در بیمارستان مهاباد خبر داد که ۲۰ روز است به دلیل عدم توانایی در پرداخت هزینه های درمانی در بیمارستان بستری هستند و اجازه ترخیص به آنها را نمی دهند.

در این شرایط نماینده مهاباد در نامه به وزیر بهداشت و درمان، خواستار قرار گیری آمپول"رمدسیویر" در لیست تعهد بیمه برای سراسر کشور شده است.

به گفته جلال محمودزاده؛ این مسئله به همکاری رسانه ها نیاز دارد تا بتوانیم هرچه سریعتر این موضوع را برطرف کنیم و شورای عالی بیمه در اسرع وقت موضوع را در دستور کار خود قرار دهد در غیر این صورت، بر شمار بیمارانی که توانایی ترخیص از بیمارستان ها را ندارند، افزوده می شود و این مسئله منجر به اشغال تخت‌های درمانی و تبعات ناگوار بعدی خواهد شد.

گزارش/ تانیا شعفی

کد خبر 330173

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha