بارها و بصورت مستمر به دلیل شغل سازمانیام اتفاق افتاده است که دانش آموزان متوسطه، تارک تحصیل، بازمانده از مدرسه و در موارد کثیری هم دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاهی در خصوص آینده شغلی و نحوه بهره برداری از فرصتهای شغلی موجود در بازار کار، به عنوان یک کارشناس سازمان آموزش و حرفهای از من سوال پرسیده باشند و طلب راهنمایی کردهاند.
در موارد نادری تجزیه و تحلیل وضعیت سرمایه فردی و خانوادگی و شرایط و توانمندیهای شخصی، پیشینه کسب و کار والدین و وجود یک تمایز کاملا خاص توانسته است، پرسشگران عموما جوان من را به یک جواب دیگر رهنمون شده باشد و در غالب موارد برای آنها یک جواب ثابت داشتهام: "فراگیری آموزشهای مهارتی"، فراگیری یک مهارت در چهار چوب استاندارد با در نظر گرفتن علاقهمندیهای فردی و البته نیم نگاهی به وضعیت بازار کار سنخ مهارت انتخابی، پاسخ عمومی من به افراد جویای کار با شرایط تحصیلی متفاوت است.
اما چرا مهارت؟ و چرا سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور؟
فارغ از تعلق، عرق و خاطر سازمانی و پیشینه فعالیت در سازمان و بدون تعصب و با دور ریختن پیش فرضهای ذهنی در این یادداشت کوتاه به سه مزیت طلایی سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور که در سایر نهادهای آموزشی کشور تمام و کمال مرجعیت ندارند، خواهم پرداخت.
ضلع اول مثلث مزیت سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور در برابر رقیبان دولتی و خصوصی، استاندارد بودن آموزشهای آن است، *وجود گنجینه ارزشمند ۶۵۰۰ استاندارد شغلی با کد بین المللی و اعتبار داخلی و خارجی* این اسناد ، ورودی پردازشگر اصلی سازمان را معتبر، نافذ و قابل اطمینان معرفی میکند و این بدین معنی است که سازمان برای ایجاد زنجیره ارزش در گام اول با تکیه بر منابع و استانداردهای آموزشی بینالمللی، حرفی برای گفتن دارد.
ضلع دوم مثلث مزیت سازمان آموزش فنی و حرفهای *منابع انسانی توانمند* است.
بهرهگیری از روشهای مختلف، تلفیقی، مشارکتی و محدود نکردن دایره آموزش به شعاع کارگاههای ثابت سازمان، استفاده از روشهای تولید محتوی، آنلاین، کارگاهی، دوگانه، آموزش در محیط کار واقعی، مراکز جوار و بینکارگاهی در جغرافیای وسیع شهر، روستا، پادگان، زندان، دانشگاهها و ... در کنار استفاده از توانمندیهای بخش خصوصی در امر آموزش مهارت، توانسته است همگام با گنجینه استانداردهای آموزشی، سرمایههای انسانی ناب مورد نیز در راستای تحقق آموزش این اسناد را نیز فراهم کند.
اما ضلع سوم و نهایی مثلث مزیت آموزشهای مهارتی سازمان آموزش فنی و حرفهای *گواهینامههای معتبر با ارزش بینالمللی است* که این زنجیره آموزشی را تکمیل میکند.
در کنار ورودی ارزشمند ۶۵۰۰ استاندارد بروز و سرمایههای انسانی ماهر که مجری فرآیند و پردازش درون سازمانی هستند، خروجی ارزشمند با اعتبار جهانی و با وجههای کاملا متمایز از سایر مدارک موجود در بازار کار در حقیقت مکمل و آخرین ضلع *مثلث مزیت* در سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور است که در نهایت نیروهای توانمند، باکیفیت و شناسنامه دار را روانه بازار کار میکند.
نظر شما