به گزارش کردپرس، پس از اینکه لاهور شیخ جنگی رئیس مشترک اتحادیه میهنی کردستان (یکیتی) در دیداری با دیوید کوپلی معاون وزیر امور خارجه آمریکا در امور عراق از توافق تشکیل دولت میان این حزب و حزب دمکرات کردستان (پارتی) انتقاد کرده و گفت که اتحادیه میهنی در تلاش است که تمرکز زدایی اقتصادی و اداری در نظام حاکمیتی اقلیم به همان صورت که در توافقنامه آمده اجرایی شود؛ با این هدف که ناچار به اتخاذ مواضع دیگری در قبال اجرایی نشدن بندهای توافقنامه مذکور نشود، یک نماینده جنبش تغییر در پارلمان کردستان به این اظهارات واکنش نشان داده و از لاهور شیخ جنگی انتقاد کرد.
رزگار محمد گفت که با وجود اظهارات لاهور شیخ جنگی، این قباد طالبانی است که رئیس تیم اتحادیه میهنی در دولت اقلیم کردستان، محسوب می شود و اگر این حزب شکایتی دارد باید از سوی طالبانی ابراز شود؛ زیرا وی نماینده اصلی اتحادیه میهنی در کابینه دولت کنونی اقلیم به شمار می رود.
نماینده جنبش تغییر در پارلمان کردستان گفت که مشخص نیست این اظهارات لاهور شیخ جنگی مواضع شخصی وی است و یا اینکه مربوط به اختلافات داخلی اتحادیه میهنی است؛ زیرا قباد طالبانی به عنوان معاون نخست وزیر اقلیم هفته گذشته به همراه مسرور بارزانی نخست وزیر به پارلمان آمده و از اظهارات وی هیچ گونه شکوه و نارضایتی نسبت به شرکت در دولت اقلیم استنباط نمی شد.
همچنین تاکید کرد که اظهارات یکی از روسای مشترک اتحادیه میهنی به عنوان موضع این حزب محسوب نمی شود، اما اظهارات قباد طالبانی به عنوان دومین مقام اجرایی در کابینه دولت، موضع نهایی این حزب به شمار می آید و وی نیز، از روند اصلاحات در اقلیم حمایت می کند، و در سومین سالگرد درگذشت جلال طالبانی پدر خود و بنیان گذار فقید اتحادیه میهنی، طی پیامی اعلام کرد که افراد فاسد و مافیاها مانع وی هستند.
این نماینده جنبش تغییر تاکید کرد که این اقدام درستی نیست، اگر لاهور شیخ جنگی بخواهد اختلافات داخلی حزب خود را وارد دولت اقلیم کردستان کند و همچنین چندین بار در اظهارات خود تهدید به اتخاد مواضع دیگری کرده و اگر در این اظهارات خود صادق است می تواند حزب خود را از دولت اقلیم خارج کند، اما باید بداند که نمی تواند از دیگر احزاب بهره برداری سیاسی کند.
وی در پایان تاکید کرد که لاهور شیخ جنگی تاثیری بر عملکرد تیم اتحادیه میهنی در دولت اقلیم کردستان ندارد، اما اگر از وضعیت داخلی حزب خود نگران است، این موضوع دیگری است.
لازم به ذکر است که حزب دمکرات کردستان (پارتی) و اتحادیه میهنی (یکیتی) و جنبش تغییر (گوران) بە عنوان برندگان اصلی انتخابات پارلمانی اخیر اقلیم کردستان دولت اقلیم را طبق توافقات سیاسی و سهمیه بندی مناصب وزارتی تشکیل داده اند.
نظر شما