به گزارش کُرد پرس به نقل از ایرنا، بهزاد رحیمی عصر شنبه در نخستین جلسه شورای مبادلات مرزی در بانه اظهار داشت: تحقیقات توسعهای در دهههای اخیر در حوزه اقتصادی انجام شده و نقش مبادلات مرزی در آن به خوبی مشخص و این مهم به عنوان یک نیاز مطرح شده است.
وی با اشاره به اینکه واردات ۱۰۰ قلم کالا به پایدار کردن مبادلات و توسعه منطقه کمک کند و پدیده کولبری نیز کمرنگ میشود، افزود: کولبری به عنوان یک پدیده شوم و کاری دور از شان و کرامت انسانی است و هر کسی که بتواند این پدیده را کمرنگ و در راستای بهبود معیشت مرزنشینان تلاش کند، اقدامش قابل تقدیر است.
رحیمی با اشاره با جامعه آماری مرزنشینان کردستان اضافه کرد: ۴۵ درصد مرزنشینان این استان در مرزهای شهرستان بانه زندگی میکنند که معیشت ۸۰ درصد آنها از طریق مرز تامین میشود.
نماینده مردم شهرهای سقز و بانه در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: اجرای ۲ مرحله واردات کالا با دفترچههای الکترونیکی مرزنشنیان (پیله وری) باعث شد مشکلات و ایرادات این طرح مشخص شود اکنون باید راهکارهای حل این مشکلات ارائه شود.
وی با اشاره به درآمد مرزنشینان از اجرای طرح مبادلات مرزی گفت: باید درآمد حاصل از اجرای این طرح رضایت خاطر مرزنشینان را فراهم کند چرا که هدف این طرح رونق اقتصادی، ارتقای معیشت مرزنشینان و عامل بازدارنده پدیده کولبری و مبارزه با قاچاق است.
نماینده مردم سقز و بانه در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: باید از حداکثر ظرفیت مبادلات مرزی برای ارتقای معیشت مرزنشینان استفاده شود تا نقش مافیای قاچاق در مرزها و انگیزه ها برای قاچاق را کاهش دهد.
رحیمی گفت: انتخاب جامعه آماری مرزنشینان برای برخورداری از سود معافیت واردات باید به مرور زمان انجام شود و برخورداری مرزنشینان از این مزیت براساس روابط و ارتباطات فامیلی نباشد.
نظر شما