به گزارش خبرنگار کردپرس، استان آذربایجان غربی چند ماهی است که تماما از لحاظ رده بندی کرونا به رنگ قرمز درآمده است و در سوم آبان ماه جاری نیز چند شهر تکاب، بوکان، مهاباد، میاندوآب و خوی به رنگ قرمز تیره بودند.
رنگ قرمز در این رده بندی بدین معنا است که بیش از ۲۵ مورد در روز به ازای ۱۰۰ هزار نفر جمعیت ثبت می شود و این رنگ بیانگر روند اپیدمی در حال ازدیاد است.
اما اخیرا در بیست و پنجمین جلسه شورای اطلاع رسانی استان به نقل از صدا و سیمای آذربایجان غربی؛ مسئول کمیته اطلاعرسانی ستاد دانشگاهی مبارزه با کرونای آذربایجانغربی اعلام کرد: «متاسفانه روند ابتلا به کرونا و مرگ و میر ناشی از این بیماری در ارومیه و چند شهر دیگر استان از حالت قرمز به سیاه وارد شده است».
علی احمد آقاپور، بدون ذکر نام این شهرهای با وضعیت سیاه کرونا افزود: «روند به شدت صعودی در پیک سوم ابتلا به کرونا در استان حاکم شده و باید چارهای اندیشید تا مردم نسبت به رعایت هرچه بیشتر پروتکلهای بهداشتی ترغیب شوند».
او با بیان اینکه تمامی ظرفیت بیمارستانها در سطح استان پر شده است، تصریح کرد:«طبق مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا، تنها ۱۰ درصد هزینه های دارو و خدمات مورد تایید ستاد ملی و دانشگاه علوم پزشکی از بیماران بستری در بیمارستان اخذ شده و مابقی توسط بیمهها و دولت پرداخت میشود».
مسئول کمیته اطلاعرسانی ستاد استانی کرونا گفت: «هزینههای هنگفت زمانی به بیمار تحمیل میشود که خود خانوادههای آنها داروی خاصی را تقاضا میکنند و میگویند اگر این دارو استفاده نشود بیمارشان فوت خواهد کرد و در آن شرایط نیز بدون هیچ سودی تنها هزینه آن دارو اخذ میشود».
درمانگاههای بخش خصوصی و مطبها بیماران کرونایی را معرفی نمیکنند
در این جلسه همچنین رئیس دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی گفت: مقابله با بیماری کرونا یک امر فرابخشی است و باید تمام ارگانها و مسوولین پای کار بیایند و طی 24 ساعت گذشته شاهد رکورد بیسابقه بستری 304 نفر بیمار مبتلا به سندرم حاد تنفسی در آذربایجان غربی هستیم.
جواد آقازاده با اشاره به مشکلات موجود اظهار داشت: یکی از مشکلات این است که درمانگاههای بخش خصوصی و مطبها بیماران کرونایی را به مراکز بهداشت معرفی نمیکنند در حالی که مراکز بهداشت بیماران کرونایی را مراقبت و کنترل میکنند اما این اقدامها برای سایر بیماران معرفی نشده انجام نمیشود.
او بیان کرد: تعداد بیماران بستری سندرم حاد تنفسی یک هزار و ۴۲۷ نفر است که از این تعداد ۲۶۹ نفر در بخش آی سی یو بستری بوده و ۷۴ نفر به دستگاه ونتیلاتور متصل هستند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی آذربایجانغربی با بیان اینکه به طور متوسط یک هزار و ۵۰۰ تست تشخیص کووید ۱۹ در استان انجام میشود، افزود؛ در برخی شهرها از جمله بوکان، خوی و سلماس آمار مبتلایان افزایش یافته است و در شهرهای خوی طی ۲۴ ساعت گذشته ۴۵ بیمار بستری شده است.
اعمال محدودیت های گروه 2 در سطح آذربایجان غربی منوط به ستاد ملی مقابه با کرونا
جولان کرونا در آذربایجان غربی با شروع پاییز شدت گرفته و از ابتدای شیوع این بیماری تا کنون در استان یک هزار 664 نفر جان باخته اند. وضعیت به شدت بحرانی است و آمار مبتلایان و مرگ و میر به نسبت جمعیت استان یکی از بدترین آمارهای دنیا در روزهای اخیر است.
از یک ماه پیش در استان محدودیت های اجتماعی در گروه 3 و 4 اعمال شده است اما با توجه به قرار گیری سه شهرستان (ماکو، مهاباد و پیرانشهر) در استان آذربایجان غربی در لیست شهرهای بحرانی کشور از نظر کرونا، اجرای کامل محدودیت های گروه ۲ در تنها این شهرستان ها لحاظ شده است.
امروز صبح محمدمهدی شهریاری، استاندار آذربایجان غربی با اشاره به اینکه اعمال محدودیت در هر سطحی منوط به تایید ستاد ملی مبارزه با کروناست گفت: به دنبال درخواست جمع کثیری از مردم استان در قالب کارزار مجازی برای اعمال محدودیتهای ویژه به مدت دو هفته در استان و پیگیری رئیس دانشگاه علوم پزشکی، ستاد استانی محدودیتهای گروه ۲ را تصویب و برای تایید نهایی به کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی ستاد ملی مبارزه با کرونا ارسال کرد.
او افزود: شرایط قرمز کرونایی در استان به همدلی و مشارکت همگانی بویژه گروههای مرجع اجتماعی برای رعایت کامل دستورالعملهای بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی نیاز دارد.
گروه شغلی 2 شامل مراکز خرید، پاساژها، مالهای فروش غیرمواد غذایی، مراکز شماره گذاری اتومبیل، مراکز تهیه و طبخ غذا با پذیرش مشتری، مراکز متبرکه و زیارتگاهها، مساجد و مصلیها، مراکز تمرین و انجام مسابقات ورزشی، مراکز فروش لوازم خانگی، قنادی و شیرینی فروشی ها، آب میوه و بستنی فروشی ها، آرایشگاههای مردانه، بازار فروش خودرو، فرش و موکت فروشی ها، خدمات چاپ دیجیتال، تزیینات داخلی ساختمان، کادویی فروشی ها، اسباب بازی فروشی ها، عمده فروشی و خرده فروشی پوشاک، پارچه فروشی ها، پرده سراها، مراکز فروش مبلمان، کیف و کفش، مراکز فروش لوازم التحریر، خیاطی و خرازی، آتلیه و عکاسی ها، مشاوران املاک، فروشگاههای لوازم آرایشی و بهداشتی و مراکز فروش و عرضه خشکبار و آجیل است.
این رسته محدودیت در حال حاضر تنها در 3 شهر بحرانی استان برقرار شده و میبایست به مدت یک هفته تعطیلی بازار در آنها اعمال شود. برقراری این نوع از محدودیت در کل استان نیز به تصمیم ستاد ملی کرونا منوط شده است.
مشاغل گروه سوم شامل دانشگاهها، مدارس، حوزههای علمیه، آموزشگاههای فنی و حرفهای و زبانسراها و سایر آموزشگاهها و کتابخانهها، مهدهای کودک، استخرهای سرپوشیده، سینما و تئاتر و مراکز مشابه، موزه و باغ موزه، تالارهای پذیرایی، آرایشگاههای زنانه و سالنهای زیبایی میشوند.
گروه چهارم نیز شامل شامل برگزاری مراسم اجتماعی، فرهنگی، مذهبی و همایشها، باشگاههای ورزشی برای ورزشهای پر برخورد از جمله کشتی و کاراته و جودو، مدارس شبانه روزی، کافه، قهوه خانه و چای خانه با عرضه مواد دخانی، باغ وحش و شهربازیها و مراکز تفریحی آبی هستند.
نظر شما