به گزارش کردپرس، توماس مک کلر، پژوهشگر مسائل کردها در مرکز اطلاعات روژاوا در شمال سوریه به بررسی آخرین وضعیت کردهای سوریه قبل از برگزاری انتخابات در آمرکیا به عنوان متحد کردهای سوریه پرداخته است.
وی در این تحلیل که در مجله نشنال اینترست آمریکا منتشر شده، از تلاش بازیگران کلیدی در سوریه برای جلب توجه کردها و مسلط شدن بر منطقه تحت کنترل مدیریت خودگردان در شمال شرق سوریه خبر داده است.
مک کلر بر این باور است روسیه و دمشق در حال حاضر برای نزدیک شدن هرچه بیشتر به کردهای سوریه و فراهم کردن زمینه برای کنترل دولت مرکزی بر مناطق تحت کنترل کردهای سوریه تلاش می کنند اما از نظر او این تلاشها چندان موفقیت آمیز نبوده است.
این پژوهشگر مسائل کردها می نویسد دولت روسیه از هر طریقی برای نزدیک شدن هرچه بیشتر به کردها تلاش می کند اما حتی کمک های مالی مسکو به کردها بویژه در کوبانی نتوانسته است زیاد نظر کردها را تغییر دهد. وی به مسئله تصرف منطقه کردنشین عفرین سوریه از سوی ترکیه در سال 2018 اشاره کرده که از نظر کردها، اشغال این منطقه از سوی ترکیه فقط با چراغ سبز روسیه ممکن بوده است.
از نظر این تحلیلگر، وضعیت کردهای سوریه تا حد زیادی به انتخابات آینده آمریکا که دو روز دیگر برگزار می شود بستگی دارد.
توماس مک کلر بر این باور است در صورتی که دولت جدید آمریکا به تعهدات خود در قبال کردهای سوریه عمل نکند وضعیت تغییر خواهد کرد و شانس روسیه و دولت سوریه برای نفوذ بیشتر در مناطق کردنشین سوریه افزایش می یابد زیرا همچنان احتمال حمله ترکیه به کردهای سوریه برای سومین بار وجود دارد.
از نظر این نویسنده رییس جمهور بعدی آمریکا جو بایدن است و این که کردها بتوانند خودگردانی غیررسمی خود را مشروعیت بخشند تا حد زیادی به ادامه تعهدات دولت تحت رهبری جو بایدن نسبت به مدیریت خودگردان کردی در شمال سوریه بستگی دارد.
پژوهشگر مرکز اطلاعات روژاوا بر این باور است ادامه کنترل کردها بر مناطق عمدتا عرب نشین به ایجاد ثبات و امنیت و نیز ارائه خدمات به این مناطق بستگی دارد البته مدیریت خودگردان کردی در شمال سوریه برای همراه کردن اعراب دیرالزور، منبج و رقه به کمک های ائتلاف مبارزه با داعش نیاز دارد.
توماس مک کلر بر این باور است نفوذ و محبوبیت آمریکا با کاهش حضور فیزیکی این کشور در سوریه در نزد کردها کاهش یافته است. کردها به دلیل رها شدنشان در برابر حمله ترکیه مانند گذشته به آمریکاییها اعتماد ندارند. با این حال، اعتماد کردها به آمریکا به سبب همسنگربودن در مبارزه با داعش و تعاملات فراوان آمریکایی ها با کردها از اعتماد آنها به روسیه بیشتر است.
این پژوهشگر در پایان نتیجه گیری کرده است که کردهای سوریه تمایل بیشتری به تعامل با آمریکا دارند و آینده روابطشان با واشنگتن و نیز آینده مدیریت خودگردان کردی در شمال سوریه در گرو تعهد جو بایدن نسبت به کردهای سوریه است.
کد خبرنگار: 40101
نظر شما