به گزارش خبرنگار کردپرس، شامگاه پنج شنبه عضو هیئت رئیسه و کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی به همراه مشاور معاون رئیس جمهوری و نماینده مجلس به بازدید از دانشکده صنعت و معدن شهرستان قروه پرداختند.
در این بازدید از بهره برداری دانشکده صنعت و معدن قروه در جریان سفر رئیس جمهوری به کردستان خبر داده شد.
به گفته «رحمت صادقی» دانشکده صنعت و معدن قروه سال 85 با مصوبه سفر هیئت دولت به کردستان در زمینی به مساحت 3 و نیم هکتار کلید خورد.
او زیربنای این پروژه را 5 هزار و 200 مترمربع عنوان کرد و گفت که عملیات آن از سال 92 شروع شد و عملاً از اواخر سال 97 به بعد ساخت و ساز پروژه شکل گرفت.
«صادقی» میزان اعتبار هزینه شده مطابق نرخ روز از ابتدا تا کنون را بیش از 50 میلیارد تومان هزینه عنوان کرد و یادآور شد: امید که برای مهر سال جاری در دو رشته مهندسی صنایع و مکانیک انرژی بتوان دانشجو پذیرش کرد.
او از پذیرش دانشجو برای هر رشته به تعداد 25 نفر خبر داد و تصریح کرد: فعلاً تا پذیرش دانشجوی بیشتر دو نفر هم عضو هیئت علمی خواهند بود و در صورت افزایش پذیرش دانشجو تعداد اعضای هیئت علمی هم بالاتر می رود.
مطابق سخنان «صادقی» توصعه این دانشکده هم در رشته های مختلف صنعتی و معدن و هم گرایش های مرتبط مدنظر بوده و قطعاً در این زمینه مراکز نوآوری و رشد هم تأسیس خواهند شد.
قروه از نظر آموزش عالی پیشرفت چندانی نداشته است
در ادامه نماینده مردم قروه در مجلس با بیان اینکه کردستان رتبه 5 ذخایر معدنی کشور را دارد و بیش از 40 درصد ذخایر معدن کردستان در قروه و دهگلان است، گفت: سالانه بیش از 8 میلیون تن برداشت مواد معدنی را داریم که 3 و نیم میلیون تن در این دو شهرستان است.
به گفته او این معادن تنها در بحث کارگری برای این شهرستان ها بهره مندی داشته و هیچ زنجیره ارزش و فرآوری شکل نگرفته و بیشتر محصولات معدنی خام فروشی می شوند.
اوسطی با بیان اینکه پیشرفتی در صنایع فرآوری نبوده، افزود: در حوزه صنعت و معدن شرایط از وضعیتی که در گذشته بوده خارج شده و به سمت شکل گیری زنجیره های ارزش افزوده در معدن می رود.
او سپس با اشاره به حوزه آموزش عالی، عنوان کرد: از نظر آموزش عالی پیشرفتی نکردیم و در گذشته غفلت شده و مراکز آموزش عالی دولتی نبوده و حالا دانشکده صنعت و معدن اولین مرکز دولتی خواهد بود.
اوسطی از ضعف در سایر مراکز آموزش عالی و زیان ده بودن آن ها گفت و تصریح کرد: این مراکز در حداقل ها مانده اند و نیاز است مشکلات حل شود و در واقع جایگاهی که هست چیزی نیست که انتظار می رفت.
او با بیان اینکه در حال حاضر رشته گوهر تراشی در دانشگاه آزاد قروه برای نخستین بار در ایران مجوز گرفته و فعالیت دارد، بیان کرد: قروه نسبت به استان های همجوار مرکزیت داشته و موقعیت خوبی برای توسعه مراکز آموزش عالی دارد و نیاز است که این دانشکده تبدیل به دانشکده صنعتی شود.
مطابق سخنان اوسطی در حوزه شرکت های دانش بنیان و مراکز رشد و نوآوری و فناوری ضعف وجود دارد و باید مرکز خوبی در این دانشکده راه اندازی شود تا در این حوزه ها هم کار شود.
او از اینکه در در دهگلان هیچ مرکز آموزش عالی وجود ندارد انتقاد کرد و گفت که نیاز است یک مرکز آموزش عالی در این شهرستان راه اندازی شود.
این نماینده مجلس دو بال توسعه در کشور را آموزش و اقتصاد دانست و بیان کرد: اگر آموزش درست باشد اقتصاد هم درست می شود، در واقع آموزش های ما در کشور منجر به مهارت و خلاقیت نمی شود باید به سمتی برویم که به نقطه آموزش مهارت محور برسیم./
نظر شما