ساختار حمایتی از نخبگان ایجاد نشده است/اندیشه علمی پیش نیاز توسعه

سرویس کردستان- سازنده اولین دستگاه گیربکس مغناطیسی سه سرعته در جهان از نبود ساختار حمایتی مسئولان از نخبگان می گوید و اندیشه علمی را پیش نیازی برای توسعه می داند.

به گزارش خبرنگار کردپرس، هدف داشتند و برای رسیدن به آن چندین سال است تلاش می کنند. تیمی که از سد محدودیت ها و سنگ اندازی مسئولانی که باید حامی باشند، گذشتند و به موفقیتی جهانی دست یافتند. موفقیتی که نام ایران و ایرانی و کردستان و کردستانی و البته قروه و قروه ای را بر سر زبان ها انداخت.

خبر پرافتخار ساخت ماشین الکتریکی پیشرفته سنکرون (گیربکس مغناطیسی سه سرعته) برای اولین بار در جهان توسط نخبگان ایرانی مسئله ای نیست که نادیده گرفته شود مخصوصاً اگر در میان این نخبگان جوانی باشد پرشور از دیار کردستان و اهل شهرستان قروه.

کسی که با 31 سال سن با دارا بودن مدرک تحصیلی «ليسانس مهندسي برق قدرت، ليسانس مهندسي عمران، فوق ليسانس برق قدرت، دكتري برق قدرت» هم اکنون در ردیف نخبگان برتر جهان قرار گرفته است.

«علی مقیمی» که داراي 40 مقاله ISI و علمی پژوهشی و كنفرانسي بين المللي و داخلي است با این اختراع توانست افتخاری دیگر به لیست افتخارات خود بیافزاید.

او در زمینه همین اختراع جدید و تأثیرگذار خود و همکارانش در گفت و گو با خبرنگار کردپرس از مدت زمانی که گذاشتند می گوید. «بعد از پنج سال تحقیقات اولیه و تکمیلی به پایان رسید و در نهایت منجر به این محصول شد، محصولی که قسمتی از آن در تهران کار شد و قسمتی در مازندران و اراک و در واقع به شهرهای مختلفی برای ساخت قطعات سفر کردیم.»

«مقیمی» با بیان اینکه در زمینه ساخت از مشاوره متخصصان بهره گرفتیم، افزود: «با وجود تمامی تلاش ها موفق شدیم مقالات علمی و پژوهشی را به سرانجام رسانده و محصول تولید و ثبت اختراع شود.»

او از محدودیت هایی که منجر به تعویق کار شد، گفت. «محدودیت هایی هم در ساخت داشتیم از قبیل اینکه باتوجه به تحریم ها ما در تأمین آهن رباهای دائمی دچار مشکل شدیم و بعضی از قطعات رو نداشتیم و همین کار را به عقب انداخت».

مطابق سخنان مقیمی ارزش کار این پژوهش علمی آنجا معلوم می شود که در میان حجم انبوهی از پژوهش هایی که امروزه انجام می گردد و تنها در قالب همان مقاله و پژوهش می ماند، محصولی تولید شده است و این یعنی نتیجه بخش بودن کار پژوهش.

در واقع آن طور که «مقیمی» می گوید «اینکه یک کار پژوهشی به تولید محصول برسد بسیار ارزشمند است و حتی کشورهای پیشرفته هم به این مسئله توجه ویژه ای دارند. اینکه یک پژوهش نتایج تجربی تر دارد جایگاه رفیع خوبی را از آن خود می کند».

باز هم مثل همیشه شکایت و انتقاد از حمایت نکردن مسئولان یکی از دغدغه های این نخبه جهانی است. دغدغه ای که حتی از حمایت نشدن به سنگ اندازی و مانع ایجاد کردن توسط مسئولان هم می رسد. «معمولاً در این کار ها مسئولان هیچ حمایتی ندارند بلکه مانع پیشرفت در کار می شوند و سنگ اندازی هم می کنند. متأسفانه ساختارهای حمایتی توسط مسئولان ایجاد نشده است.»

این نخبه علمی پیش از این مورد بی مهری در اداره خود قرار می گیرد آن هم به خاطر اینکه تحقیقات علمی خود را بسط و گسترش داده بود و به جای اینکه حامی پرسنل خود باشند با تنزل پست می خواستند او را عقب برانند غافل از اینکه ایده و اندیشه علمی از چاله های نا ایمن عبور می کند و به مقصد نهایی می رسد.

این مقصد حالا برای تیم علمی «علی مقیمی» تا جایی است که اختراع خود را به سمتی ببرند که یک توربین بادی دائم با کاربردهای بالا به جهان معرفی کنند و با این کار خدمت بزرگی را در عرصه علم و فناوری از خود به جای بگذارند./

* گفت و گو: زیبا امیدی فر

کد خبر 342544

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha