۲۹ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۴:۲۵
گوشت مرغ کمیاب می شود؟

سرویس آذربایجان غربی- بالارفتن قیمت های نهاده های دامی به کاهش جوجه ریزی در مرغداری های آذربایجان غربی منجر شده و از سویی دیگر به دلیل افزایش قیمت ها بازار استان همچنان با کاهش تقاضا روبه رو است. این پروسه نگرانی ها از کمبود مرغ را تقویت کرده است.

به گزارش کردپرس، بر اساس اعلام رییس جهاد کشاورزی آذربایجان غربی؛ متوسط سرانه مصرف روزانه مرغ استان٢۴٠ تن است که با توجه به کاهش خرید در حال حاضر حدود ٢١۵ تن تولید می شود و جوجه‌ریزی در استان به میزان ٢٥ درصد کاهش یافته است.

این در حالی است که در اردیبهشت ماه، با توجه به افزایش تولید مرغ گرم و کاهش تقاضا در بازار مصرف شرکت پشتیبانی امور دام آذربایجان غربی در راستای حمایت از تولیدکنندگان و مصرف کنندگان به خرید و ذخیره سازی گوشت مرغ منجمد کارتنی مازاد تولید در قالب انعقاد قرارداد با تولید کنندگان استان اقدام کرد.

در واقع پس از حذف ارز ترجیحی و شیوه جدید پرداخت یارانه، قیمت چهار کالای اساسی در کشور افزایش یافته که مرغ هم یکی از آنها بود. قیمت هر کیلوگرم مرغ از ٣١ هزار هزار تومان تا ٦٠ هزار تومان بالا کشید و اکنون با نرخ نیمایی هر کیلو تا ٥٠ هزار تومان هم به فروش می رود و به علت افزایش قیمت، خرید این محصول با عدم استقبال شهروندان مواجه شده است.

در خرداد ماه اما شرایط متفاوت شد تولید کنندگان به دلیل افزایش قیمت نهاده های دامی از اوایل خرداد ماه به کاهش جوجه ریزی اقدام کرده اند و این وضعیت نگرانی ها از کمبود کالای اساسی مرغ در بازار استان را افزایش داده است.در مهاباد نیز بر اساس اعلام جهاد کشاورزی، جوجه ریزی در مرغداری‌های این شهرستان طی خرداد ماه جاری، نسبت به مدت مشابه سال قبل بین ۳۰ تا ۴۰ درصد کاهش یافته است.

عضو کمسیون کشاورزی مجلس در گفت و گو با خبرنگار کردپرس با اشاره به گران شدن و کمیاب شدن مرغ در کشور می گوید: متاسفانه دامدارها بدون نهاده دامی مانده اند، جوجه ریزی انجام نمی شود و تا یکی دو ماه آینده به شدت با کمبود مرغ در کشور روبرو خواهیم شد و دولت مجبور خواهد شد با چندین برابر قیمت به واردات این محصول اقدام کند.

جلال محمودزاده همچنین در بحث نهاده های دامی و افزایش بالای قیمت آنها اضافه می کند: در حال حاضر وظیفه تنظیم بازار و کنترل قیمت ها، بر عهده وزارت جهاد کشاورزی است، زمانیکه در مجلس طرح حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی تصویب شد مقرر شد که دولت زیرساخت‌های این مسئله را تامین کند و یارانه ها را در زمان مقرر به تولیدکنندگان و مصرف کنندگان پرداخت کند به شرطی که قیمت نهاده های دامی و کالاهای اساسی از شهریور سال ۱۴۰۰ گران تر نشود، اما متاسفانه در حال حاضر شاهد افزایش چندین برابری قیمت تمامی کالاهای اساسی هستیم و از طرف دیگر نهاده های دامی که باید با ارز نیمایی در اختیار مرغداران و دامداران قرار می گرفت اکنون به قیمت ارز آزاد صعود کرده و در عین حال در زمان مقرر هم به دست تولیدکنندگان نمی رسد.

او در ادامه انتقادات خود از وزیر جهاد کشاورزی، به اقدام عجیب و غیر کارشناسی تحویل جوجه یک روز به روستاییان نیز اشاره کرده و می گوید: اخیراً وزیر جهاد کشاورزی طرحی مبنی بر تحویل جوجه های یک روزه به روستاییان مطرح کرده، موضوعی که کاملاً کاملاً غیر کارشناسی و مایه تعجب است که از سوی وزیر جهاد کشاورزی که خود متولی این امر است مطرح شده است!

نماینده مهاباد در مجلس تاکید کرد: باید بدانید که جوجه های یک روزه در محیط قرنطینه و بسته تولید شده‌اند و امکان ادامه زندگی آنها در محیط روستا وجود ندارند چرا که آنها با نهاده های دامی خاص و تحت شرایط ویژه تغذیه می شوند که این امر در روستاها ممکن نیست و اکثر این جوجه ها بعد از چند روز بیمار و تلف خواهند شد و باعث شیوع بیماری های طیور در روستاها می شوند.

به گزارش کردپرس، بالارفتن قیمت های نهاده های دامی به کاهش جوجه ریزی در مرغداری های منجر شده است، از سویی دیگر بازار استان همچنان با کاهش تقاضا روبه رو است چرا که افزایش قیمت ها اجازه خرید به مردم را نمی دهد. در این وضعیت مشکلات عدیده ایی برای تولید کنندگان شکل می گیرد و امنیت غذایی مردم هم در عدم تامین کالاهای اساسی به مخاطره می افتد.

البته این وضعیت در سال ٩٩ نیز رخ داد. در آن زمان هم مرغداران در آذربایجان غربی دولت را به دلیل نبود مقدار کافی نهاده‌های دامی مقصر می دانستند و کاهش شدید ذخیره استراتژیک نهاده‌های دامی باعث شد، مرغداران از جوجه ریزی خودداری کنند در نتیجه بازار استان با کاهش و کمبود شدید مرغ روبه شد. صف های طولانی برای خرید مرغ تشکیل می شد اما مراکز عرضه کالایی برای ارائه آن به مشتریان نداشتند.

مسئولان استانی هم به جای حل مسئله فروش مرغ زنده به استان‌های دیگر توسط عده ایی سودجو را دلیل اصلی این آشفته بازار عنوان کردند و هر بار توپ کم کاری ها را به میدان یکی از ارگان های مربوطه می انداختند!

در کردپرس بیشتر بخوانید؛

ایران در مسیر سوء تغذیه/ از ۲۰۰هزار میلیارد تومان صرفه جویی حوزه ارزی چگونه استفاده شده است؟

مرغِ گران روی دست تولید کنندگان ماند

یارانه عادلانه و گرانی ناعادلانه؛ بازار کالا به کجا می رود!

تنظیم بازار آذربایجان غربی، توپ کمبود مرغ را به زمین صمت انداخت

کد خبر 34297

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha