سفر هیئت اقتصادی استان دیاله عراق به ایلام

سرویس ایلام - به دعوت استاندار ایلام یک هیأت اقتصادی از استان دیاله عراق به ایلام سفر کرد و با فعالان اقتصادی استان و مسئولین اقتصادی دیدارهایی انجام داد.

به گزارش خبرگزاری کردپرس، با روی کار آمدن دولت سیزدهم و توجه به توسعه روابط همه جانبه با کشورهای همسایه و فعال شدن دیپلماسی همسایگی، از زمان روی کار آمدن استاندار جدید ایلام تحرکات زیادی در این حوزه راهبردی صورت گرفته است.

حسن بهرام نیا ارتباط موثری با سه استان همسایه ایلام در کشور عراق برقرار کرد و علاوه بر تمرکز لازم روی مرز بین المللی مهران، رایزنی‌های گسترده‌ای را نیز برای بازشدن سه گذرگاه و بازارچه مرزی دیگر در استان آغاز کرد که در فروردین امسال موفق شد با توافق‌های لازم با استاندار دیاله عراق، بازارچه مرزی هلاله شمالی را باز کند.

حال به دعوت استاندار ایلام یک هیأت اقتصادی از استان دیاله عراق به ایلام سفر کرده و ضمن دیدار از یک نمایشگاه کوچک صنعتی در محل هتل زاگرس با مسئولین اقتصادی استان ایلام نشست مشترکی برگزار کردند.

استاندار ایلام در این نشست از آمادگی ایلام افزایش سطح همکاری‌ها با استان دیاله عراق خبر داد و گفت: باز شدن مرز هلاله شمالی نقطه عطفی در مراودات بین دو استان ایلام و دیاله است.

بهرام نیا با اعلام این مطلب که آماده افزایش سطح همکاری‌ها با استان‌های همسایه در کشور عراق هستیم، اظهار داشت: با همه توان آمادگی داریم مراودات تجاری و صنعتی بین دو استان دیاله و ایلام افزایش یابد.

استاندار ایلام در ادامه قرابت‌های قومی و فرهنگی بین دو استان ایلام و دیاله را فرصت مناسبی برای افزایش مبادلات و مراودات تجاری خواند و گفت: باز شدن مرز هلاله شمالی برای دو استان ایلام و دیاله مزایا و منفعت‌های زیادی دارد.

وی افزود: الحمدالله در کشور و استان ما ظرفیت‌های بالقوه و بالفعل صادرات و واردات وجود دارد که به‌طور نمونه می‌توان به مواد لبنی، موادمعدنی، آهن آلات و... مصالح ساختمانی اشاره کرد.

بهرام‌نیا با قدردانی از رایزن بازرگانی ایران در عراق گفت: خوشبختانه استان ایلام دارای شرکت‌های خوب و شناخته شده‌ای است که برخی از آن‌ها در نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران شرکت کردند و خیلی از تجار عراقی با این شرکت‌ها وارد مرحله عقد قرارداد شده‌اند.

وی با اشاره به این‌که امروز در استان شرکت‌هایی چون پتروشیمی ایلام، گچ‌ جواهر جنوب، سیمره، هایسنس، زرجین بافت، سیمان ایلام، آجر نقشینه و... توان و ظرفیت صادرات به کشور همسایه عراق را دارند، اضافه کرد: این صادرات علاوه بر مرز رسمی، از طریق بازارچه هلاله شمالی که در آینده نزدیک از طرف دولت مرکزی فعالیت رسمی آن آغاز می‌شود نیز انجام خواهد شد.

استاندار ایلام با بیان این‌که در استان ایلام ظرفیت بسیار خوبی در زمینه فنی مهندسی و راه‌سازی وجود دارد، گفت: علاوه بر موارد فوق، ایلام صادرات دیگری در سطح بازار جهانی دارد که از آن جمله می‌توان به صنایع دستی نظیر کیف، جاجیم، فرش، گلیم نقش برجسته و... اشاره کرد که تجار عراقی می‌توانند از این ظرفیت نیز بهره گیرند.

کد خبر 34337

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha