به گزارش خبرنگار کردپرس، در کنار حواشی و عدم شفافیت های بی شمار در روند احیای دریاچه ارومیه، از سال ها پیش پل میانگذری که با خاک ریزی! دریاچه را به دو نیم تقسیم کرده و شاهکار معماری به شمار می رود، هم سوژه خبرنگاران شده است.
عده ایی از کارشناسان هم معتقداند؛ احداث غیر اصولی این پل در روند خشک شدن دریاچه بی تاثیر نبوده است چرا که عملا ارتباط دریاچه را در بخش های از آن به طور کلی قطع کرده و در وسط دریاچه خاکریزی انجام گرفته است!
این پل که با نام پل شهید کلانتری شناخته می شود و یکهزار و ۷۰۹ متر طول دارد، فاصله میان دو شهر تبریز و ارومیه را به ۱۳۵ کیلومتر کاهش دادهاست. در ابتدای احداث آن شرکت آزاد راه تبریز- ارومیه تعهد کرده بود تا ۲۰ سال نگهداری از پل میانگذر دریاچه ارومیه را برعهده بگیرد اما با گذشت ١٤ سال از این قرارداد، هنوز نسبت به نگهداری از پل میانگذر دریاچه ارومیه اقدام قابل توجهی انجام نشده است.
یک دهه پس از افتتاح هنوز قطعات (یک و دو) آن به طور کامل تکمیل نشده ولی با وجود این عوارضی تردد دریافت می شود و مشخص نیست که این میزان عوارضی دریافت شده، در این سال ها کجا صرف شده که هنوز هم ساماندهی پل معلق مانده است؟! در کنار آن مجددا واگذاری درآمد حاصل از عوارضی این مسیر تا سال ١٤١٣ به پیمانکاران تمدید شده است!
مهم تر از همه اینکه؛ اخیرا موضوع عدم استحکام پل هم از سوی مدیرکل دیوان محاسبات آذربایجان غربی مطرح شده، پلی که ١٤ سال است افتتاح شده و برای تکمیل شدنش در این سال ها عوارضی دریافت می شد، اما هنوز مستحکم نیست!
محمدمهدی جعفری، مدیرکل دیوان محاسبات آذربایجان غربی چندی پیش بیان کرد: «۱۵ درصد عوارض آزادراهی پل میانگذر دریاچه ارومیه باید صرف تعمیرات پل میشد که با وجود پیگیریها، صورت حساب شفافی در این خصوص وجود ندارد».
او ادامه داد: «شرکت عامل در این خصوص، ادعا میکند هزینه کرده که باید در این باره پاسخگو باشد، در حال حاضر با توجه به مشکلات کاهش استحکام پل میانگذر دریاچه ارومیه، در صورت پاسخگو نبودن نهاد عامل در ٣ ماه آینده، پرونده این موضوع به دادگاه ارجاع داده خواهد شد».
بعد از این اظهارات مدیر کل دیوان محاسبات استان، شب گذشته، مدیرکل راه و شهرسازی آذربايجانغربی با شرکت در یک گفت و گوی خبری تلویزیونی در شرح فعالیتهای اجرایی تعمیر و نگهداری پل میانگذر دریاچه ارومیه های بیان کرد: «پل مشکل سازه ای و فنی ندارد»، مدیر کل در عین حال از مشارکت ٨ تیم از مهندسان، متخصصان و مشاوران جهت اولویتبندی انجام اقدامات تعمیر و نگهداری پل در چهار سطح عملیاتی خبر داد!
سیدمحسن حمزهلو در این گفت و گوی خبری اظهار کرد: از آبان ماه ۱۳۹۹ مسئولیت نگهداری پل میانگذر دریاچه ارومیه به اداره کل راه و شهرسازی استان واگذار شده و در این مدت ۱۵۰ میلیارد ریال برای نگهداری پل هزینه شده است و بازرسی سطح ٣و۴ با اعتبار ۲۰ میلیارد ریال نیز اجرا می شود.
حمزه لو بیان کرد: نگهداری و بازرسی پل شامل دو بخش ایمنی بهرهبرداری و ایمنی سازه است که در بخش ایمنی بهرهبرداری راهاندازی سیستم روشنایی، عملیات مرمت تابلو و علائم ایمنی خط کشی، پاکسازی زهکشیها و تعمیر گاردیلها انجام شده است.
او بیان کرد: در بخش ایمنی سازه نیز ٨ تیم از مهندسان، متخصصان و مشاوران تشکیل که نتایج بازرسیها توسط اعضای هیئت علمی، اداره کل راه و شهرسازی و شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حملونقل کشور مورد تحلیل قرار گرفت که مقرر شد اولویتبندی برای انجام اقدامات تعمیر و نگهداری در چهار سطح عملیاتی شود.
مدیرکل راه و شهرسازی آذربایجان غربی افزود: پس از تحویل قطعی پل میانگذر دریاچه ارومیه از سال ١٣٩۵ تا ١٣٩٨، ۱۵ درصد از عوارض دریافتی به میزان ۱۱۰ میلیارد ریال برای نگهداری هزینه شده است.
حمزه لو تاکید کرد: این اطمینان خاطر را به مردم داد که این پل طبق گزارشات بازرسی های تخصصی هیچ مشکل سازه ای و فنی ندارد.
او در خصوص وضعیت پروژه احداث آزادراه ارومیه - تبریز نیز گفت: این پروژه به طول کلی ۱۶۴ کیلومتر و ساخت آن در٦ قطعه تعریف شده که قطعه ١ و ۲ در حوزه آذربایجانغربی و قطعه ٣ تا ۶ در حوزه آذربایجان شرقی است.
مدیرکل راه و شهرسازی آذربایجان غربی تصریح کرد: مراحل ساخت قطعه ١ و ٢ آزادراه ارومیه-تبریز در حوزه آذربایجانغربی به بهرهبرداری رسیده که پل میانگذر دریاچه ارومیه بخشی از قطعه ٢ این آزادراه است.
به گزارش کردپرس، پروژه آزادراه «ارومیه- تبریز» از ٦ قطعه به طول ١٦٠ کیلومتر تشکیل شده که قطعه اول این مسیر به طول ۲۴.۵ کیلومتر از ارومیه تا ساحل غربی دریاچه ارومیه و قطعه دوم به طول ۱۵.۵ کیلومتر خاکریز میانگذر دریاچه را تشکیل می دهد.
جنجال دریافت عوارض از مسیر آزاد راه ارومیه به تبریز و عدم شفاف سازی در هزینه کرد این عوارضی ها طی ١٣ سال گذشته جهت نگهداری از پل همچنان ادامه داد و این مضوع سبب شد استاندار سابق آذربایجانغربی در دستوری اعلام کند: «وقتی از محل این عوارضی هیچ خدماتی به مردم ارائه نشود، نباید درآمدی نیز توسط شرکت خصوصی روی این پل حاصل شود». اما شنیده ها حاکی از این است که واگذاری درآمد حاصل از عوارضی این مسیر تا سال ١٤١٣ به پیمانکاران تمدید شده است!
در کردپرس بیشتر بخوانید؛
پل میانگذر دریاچه ارومیه استحکام ندارد/ نهاد عامل به دادگاه ارجاع داده می شود
پل میانگذر دریاچه ارومیه بعد از ١٣ سال همچنان پول قورت می دهد!
الزام شرکت سرمایه گذار به پرداخت 15 درصد از درآمد عوارض پل میانگذر دریاچه ارومیه
نظر شما