به گزارش کُرد پرس، در ابتدای این وبینار این استاد دانشگاه به معرفی ویژگی ها و ظرفیت های دریاچه زریوار در فاصله ۳ کیلومتری غرب شهر مریوان در استان کردستان پرداخت و با بیان اینکه این دریاچه از مکان های دیدنی و گردشگری منطقه است، گفت: آب تالاب شیرین است و از تعدادی چشمه کف جوش و بارش تأمین می شود. طول دریاچه زریبار حدود ۵ کیلومتر و عرض آن حدود 2 کیلومتر است. وسعت تالاب به دلیل تغییرات حجم آبی در فصول مختلف متغیر و عمق آن حدود ۵/۵ متر است.
مرادی به تهدیدات فراروی این دریاچه پرداخت و گفت: مصرف زیاد برخی کودهای شیمایی در حوزه آبریز دریاچه، استفاده بیش از حد از برخی علف کش ها، حجم بالای فرسایش خاک و وارد شدن رسوبات به داخل دریاچه، ورود فاضلاب به داخل دریاچه، کاهش بارندگی و افزایش برداشت زیاد آب های زیرزمینی در اطراف دریاچه و...از جمله این تهدیدات است که حیات تالاب را با مشکل مواجه کرده و اگر این روند ادامه یابد تا 300 سال دیگر پهنه آبی دریاچه بسیار کم و نهایتاً از بین می رود.
این استاد خاکشناسی در ادامه خاطرنشان ساخت: استفاده از روش های مدرن و بهینه کشاورزی، تغییر نوع کودها و علف کش ها و کاهش استفاده از آنها، استفاده بهینه از منابع آبی و خاکی، انسجام سازمانی، فضایی، اجتماعی و محیط زیستی پیرامون مسائل دریاچه از جمله راهکارهایی است که برای ادامه حیات دریاچه از یک طرف و توسعه بهینه کسب و کارهای مرتبط با کشاورزی و اجتماعی از سوی دیگر باید مورد توجه قرار گیرند.
نظر شما