درخواست  اتمام طرح انتقال آب؛ نوش داروی بعد از مرگ دریاچه ارومیه

سرویس آذربایجان غربی- دریاچه ارومیه به نقطه اول بازگذشته و پروژه تونل انتقال آب رودخانه زاب به دریاچه هنوز تکمیل نشده و حتی در صورت بهره برداری در کنار تبعات بسیار، باز هم آب کافی برای رسیدن به تراز اکولوژیک دریاچه را مسیر نخواهد کرد و حالا در این روزهای بحرانی دریاچه ارومیه، استاندار آذربایجان غربی خواستار اتمام این پروژه از وزیر نیرو شده است.

به گزارش کردپرس، وعده افتتاح پروژه تونل انتقال آب از رودخانه زاب به دریاچه ارومیه به عنوان شاخص ترین پروژه احیای دریاچه ارومیه، از بهار سال ٩٩ با بیش از ٣هزار میلیارد تومان هزینه، شروع شده و از آن زمان تا کنون بارها وعده افتتاح آن از سوی مسئولان مختلف کشوری و استانی اعلام و سپس به دلیل آماده نبودن پروژه، مراسم بهره برداری به زمانی دیگر موکول شده است و هر بار بر هزینه های احداث این پروژه کلان افزوده می شود.

این پروژه با نام "تونل انتقال آب سد کانی سیب " به طول ۳۶ کیلومتر و در عمق ۱۴۵ متری زمین توسط قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا احداث شده و تا کنون به دلیل مشکلات متعدد بهره برداری و انتقال آب به پیکره دریاچه ارومیه مسیر نشده است.

چندی پیش نماینده ارومیه در مجلس شورای اسلامی گفته بود: «در حالت خوشبینانه تونل کانی سیب ۶٠٠ میلیارد مکعب انتقال می کند و نمی تواند جوابگوی وضعیت فعلی بشود»!

تونلی که البته احداث آن با انتقادات فراوانی هم همراه بوده، روز گذشته نماینده پیرانشهر در مجلس با اشاره به اینکه حفر تونل "کانی سیب" پیامدهای متعدد و مخرب زیست محیطی زیادی برای شهرستان پیرانشهر در پی داشته است، گفت: «تراز آب زیرزمینی دشت پیرانشهر پایین آمده، چشمه ها و چاه ها خشک شده اند و مردمی که زندگی و پایه های اقتصادشان قرن ها با آب این چشمه ها و چاه ها گره خورده، مستأصل و کلافه شده اند. چرا و به چه گناهی مردم پیرانشهر باید تاوان سوءمدیریت مسئولان را بدهند؟».

کمال حسین پور افزود: «چرا باید زمین های کشاورزی شان در کنار سد کانی سیب و تونل انتقال آب، خشک و تشنه و بی آب باشد؟ وزارت نیرو مکلف است خسارت کسانی که در اثر اجرای طرح های اینچنینی متضرر می شوند را جبران کند».

اکنون وضعیت بحرانی این روزهای دریاچه ارومیه؛ خشک شدن بخش جنوبی دریاچه و از دست رفتن ٩٥ درصد آب آن، مسئولان را به تلاش در دقایق آخر واداشته است! لذا محمدصادق معتمدیان، استاندار آذربایجان غربی به منظور پیگیری نتایج طرح های احیای دریاچه ارومیه با معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا دیدار کرد.

او در این دیدار با اشاره به دستورات ویژه ریاست جمهوری در سفر اخیر به آذربایجان غربی برای نجات دریاچه ارومیه، تسریع در تکمیل و اتمام طرح انتقال آب از کانی سیب به دریاچه ارومیه را خواستار شد و گفت: یکی از اولویت‌های مهم دولت در آذربایجان غربی و استان‌های همجوار احیای دریاچه ارومیه است که اقداماتی قبلا در این راستا انجام شده اما هنوز به نتیجه مطلوب نرسیده است.

معتمدیان افزود: نگاه ویژه آیت الله رئیسی، احیای دریاچه اروميه در زمانبندی مشخص است . وضعیت دریاچه ارومیه نیازمند یک کار جهادی در اتمام طرح های نیمه تمام است و هرگونه کم کاری در روند نجات دریاچه ارومیه خسارت های جبران ناپذیر زیست محیطی را برای منطقه به دنبال خواهد داشت.

استاندار آذربایجان غربی همچنین اتمام طرح هایی چون انتقال آب به دریاچه ارومیه، مدول سوم تصفیه خانه ارومیه و خط انتقال آن و نیز سد چپرآباد را از طرح های مهم دیگر در بهبود وضعیت دریاچه ارومیه دانست و گفت: مردم چشم انتظار اقدام جدی مسئولان امر در تخصیص اعتبارات لازم و تکمیل پروژه های نجات بخش برای دریاچه ارومیه هستند و دولت مصمم به احیای دریاچه ارومیه است و این نگاه ویژه باید در تخصیص اعتبارات لازم توسط متولیان امر اجرایی شود.

به گزارش کردپرس، در این روزهای بحرانی دریاچه ارومیه همه امید مسئولان به اتمام طرح های نیمه تمام است، هر چند با توجه به وضعیت کنونی دریاچه، افتتاح پروژه های موجود نمی تواند چندان کارساز باشد و متاسفانه مدیریت نامناسب و اقدامات بدون مطالعه ستاد احیای دریاچه ارومیه در ٨ سال گذشته دریاچه را دقیقا با صرف ۶ هزار میلیارد تومان به نقطه اولیه بازگرداند.

اکنون هم تیر آخر مسئولان، انتقال ۶۰۰ میلیون مترمکعب سالانه آب رودخانه زاب به دریاچه ارومیه و ١٧٢ میلیون متر مکعب از خطوط انتقال پساب است که از مدول دوم تصفیه‌خانه فاضلاب شهر تبریز(ظرفیت سالانه ١٢١ میلیون متر مکعب) و خط انتقال پساب مدول سوم تصفیه‌خانه فاضلاب ارومیه(ظرفیت سالانه ٥١ میلیون متر مکعب) قرار است به دریاچه راه یابد که این میزان در مجموع به ٧٧٢ میلیون متر مکعب در سال می رسد در حالی که دریاچه سالانه نیازمند ٣ هزار و ۴۲۶ میلیون مترمکعب آب برای رسیدن به تراز اکولوژیک دریاچه است!!

در کردپرس بیشتر بخوانید؛

ستاد احیا با صرف ۶ هزار میلیارد تومان دریاچه ارومیه را به نقطه اول بازگرداند!

ستاد احیای دریاچه ارومیه، ستاد مرگ بود/تونل کانی سیب پیامدهای مخربی در منطقه دارد

پروژه گزاف تونل انتقال آب به دریاچه ارومیه در گیر و دار وعده ها!

ستاد احیای دریاچه ارومیه حیاط خلوتی جهت هدر دادن بیت المال بود!

عقب گردی ٩ ساله؛ دریاچه ارومیه به نقطه آغازین بحران بازگشت

کد خبر 35458

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha