به عنوان شهروندی که بیش از یک دهه است در بخشی از محدوده الحاقی،ساکن بوده ام، لازم می دانم تا نظرات خود را در این رابطه خدمت مدیران و متولیان (بویژه جناب فرماندار شهرستان و شهردار پاوه ) اعلام نمایم باشد که مورد توجه قرار گیرند:
پیشنهاد اول: تقریبا از خروجی روستای "دوریسان" تا ابتدای محدوده روستای" دره بیان" ، تقریبا همه خانوارهای ساکن در کنار جاده اصلی کرمانشاه _ پاوه حریم ۴۵ متری را رعایت نموده اند که تنها فاصله قابل توجه (حدود دو کیلومتر) در حوزه شهرستان پاوه می باشد که شهروندان متعهد به رعایت این حریم (از هر طرف ۲۲ و نیم متر) شده اند. چنین وضع بی نظیری در شهرستان پاوه، می تواند امکان ساخت یک بلوار بسیار مناسب در ورودی جدید شهر پاوه را فراهم آورد، به این ترتیب که دو لاین اختصاصی ۱۰ متری برای خودروهای عبوری (از طرفین)، یک فضای سبز ۱۰ متری در وسط و دو پیاده رو ۷ و نیم متری در طرفین یعنی مجموعا ۴۵ متر.از فرماندار محترم استدعا دارم تا الحاق این روستاها موجب آن نشود عده ای به صرافت کاستن از محدوه حریم بیافتند و وضعیت را همانند داخل شهر قدیمی پاوه بصورت "زیگزاگی" درآورند. ممانعت جدی از وقوع این پدیده و پیگیری مستمر برای احداث بلواری با مشخصات فوق میتواند راه تنفسی مناسب ، مهم و جذابی برای "شهر جدید پاوه" باشد. یادمان باشد که "پیشانی شهر" میتواند "زبان گویای شهر " باشد.
پیشنهاد دوم: تقریبا حدود یکسال و نیم است که پروژه نمادین "تفکیک زباله از مبدأ" در روستای "نسمه" به همت فعالان زیست محیطی و شورا و دهیاری این روستا برای اولین بار در سطح روستاهای شهرستان (و شاید استان) اجرایی شده است. هرچند انتظار آن بود که سایر دستگاههای متولی دولتی اعم از بخشداری مرکزی، ادارات گردشگری، بهداشت و محیط زیست، از تثبیت، تداوم و تسری این پروژه حمایت عملی و فکری کنند، اما متاسفانه چنین نکردند و اکنون ادامه اجرای پروژه بدلایل مختلف (از جمله عدم حمایت دستگاههای متولی مدیریت پسماند) دچار اختلال شده است.
از شهردار محترم شهر پاوه استدعا دارم تا با تدابیر ویژه مانع از تعطیلی این پروژه در محدوده "نسمه" شده و در صورت امکان آنرا به هر چهار روستای الحاقی تسری دهند، طوری که بتوان در آينده نه چندان دور از آن به عنوان مقدمه ای برای اجرای صحیح قانون مدیریت پسماند در تمام شهر پاوه استفاده کرد. شخصا حاضر به هرنوع همکاری و همراهی برای موفقیت و تثبیت این پروژه می باشم.
پیشنهاد سوم: فاضلاب های خانگی در محدوده این چهار روستا در حال حاضر به مسیر "شمشیر رود" هدایت میشوند که تبعات کوتاه مدت و بلند مدت بر سلامت عمومی سلامت درختان مثمر و میوه های آنها دارد. لازم است همه متولیان دولتی از جمله جناب فرماندار و مدیران اداره آب و فاضلاب به تبعات خطرناک و سرطان زای این معضل بهداشتی، در اسرع وقت برنامه ای جامع برای رفع آن تدوین نموده و اجرایی نمایند.خاطر نشان می سازد که چند سال قبل اینجانب کلیات پروژه "ساماندهی شمشیر رود" را تدوین نموده و به مقامات متولی از جمله معاونت عمرانی استانداری کرمانشاه تحویل داده ام که بخشی از آن به مدیریت فاضلاب های این مسیر اختصاص دارد، اما متاسفانه علیرغم تایید شفاهی آن هنوز هیچ اقدامی صورت نگرفته است.
پیشنهاد چهارم : اگر قرار است یکی از تبعات مثبت الحاق ،ممانعت از ساخت و سازهای بی رویه و غیر استاندارد در این محدوده باشد ، استدعا دارد که حتی المقدور از هرگونه ساخت و ساز جدید(مخصوصا در حریم مسیر رودبار ها و باغات) به مدت حداقل ۲ سال ممانعت بعمل آید، تا بتوان "برنامه ای جامع و متناسب با نیاز" در این بازه زمانی تدوین نمود.
پیشنهاد پنجم :در اولین فرصت ممکن، آموزش"حقوق و تکالیف شهروندی" برای همه شهروندان شهر پاوه(بویژه ساکنان محدوده الحاقی)در دستور کار "ستاد آموزش حقوق و تکالیف شهروندی شهر پاوه" قرار گیرد.
پیشنهاد ششم: لازم است تا "منشور گردشگری هورامان" (ورژن مخصوص شهر پاوه) سریعا آماده شود و در کلیه رستوران ها، اماکن اقامتی، ادارات دولتی و مراکز آموزشی در جای مناسب و در معرض دید گردشگران و مسافران قرار گیرد. لازم به ذکر است که اصول مندرج در این منشور را تقریبا دوسال قبل اینجانب تدوین نموده ام.
پیشنهادهفتم : به منظور رایزنی جلسه ای با حضور فرماندار شهرستان،شهردار پاوه و ریاست شورای شهرستان و دعوت از کارشناسان و صاحبنظران ساکن در این محدوده در اولین فرصت ممکن تشکیل شود.
نظر شما