خبرگزاری کردپرس _ قبل از ظهر روز شنبه ۲۰ خرداد ۱۴۰۲، وظیفه خود دانستیم تا به عنوان دو شهروند (آقای شریف علیزاده و اینجانب ) در مراسم نمادین پاکسازی بخشی از جاده بین روستای "شوانکاره" تا "قوره قلا" واقع در حوزه استحفاظی شهرستان روانسر، مشارکت داشته باشیم. در همین رابطه چند روز قبل ، به مناسبت "روز جهانی محیط زیست" و شعار امسال آن یعنی" مقابله با آلودگی پلاستیکی"، فراخوانی عمومی برای حضور در این حرکت نمادین توسط ادارات حفاظت محیط زیست، منابع طبیعی و جمعیت هلال احمر روانسر صادر شده بود.
مراسم راس ساعت ۹ و ۳۰ دقیقه با حضور عده ای از فعالان جامعه مدنی ،بخشدار و شهردار شهر شاهو و کارکنان ادارات دعوت کننده در مدخل ورودی به روستای "شوانکاره" شروع شد. در آغاز همه مشارکت کنندگان در نقطه ای تجمع کرده و لوازم مورد نیاز از جمله دستکش و کیسه جمع آوری زباله در بین حاضرین توزیع شد. سپس آقای محمودی (بخشدار شاهو) به حاضرین خوشآمد گفت. آنگاه اینجانب نیز به نیابت از حافظان سلامت محیط زیست و منابع طبیعی، به توضیح مختصری درباره شعار امسال روز جهانی محیط زیست یعنی Beat Plastic Pollution پرداختم و به خطرات و تبعات ناشی از "آلودگی محیط زیست و منابع طبیعی بر سلامت انسان و سایر زیستمندان" اشاره کردم . همچنین به معضل "زباله های پرتابی شهروندان نامسئول" در ایران، تبعات بسیار خطرناک این نوع زباله ها پرداختم و اینکه متاسفانه هر شهروند ایرانی روزانه بطور متوسط ۳ عدد زباله (از جمله ته سیگار و پلاستیک یکبارمصرف) در معابر عمومی و کنار جاده ها پرتاب می کند. به عبارت دیگر روزانه بیش از ۲۵۰ میلیون قطعه زباله در معابر و کنار جاده ها و تفرجگاهها و پارکهای ایران پرتاب و رهاسازی می شوند.
در ادامه به اهمیت اقدامات سمبلیک این چنینی در آگاهی بخشی عمومی و جلب توجه همگانی(از جمله متولیان قانونی) به وجود این معضل زیست محیطی مغفول، نقش "حفظ سلامت محیط زیست و منابع طبیعی" در "حفظ سلامت انسان و سایر زیستمندان" و نیز "نقش آن در توسعه گردشگری پایدار در منطقه"، نحوه جمع آوری زباله های پرتابی شهروندان نامسئول و ضرورت رعایت اصول و موازین ایمنی و بهداشتی در حین جمع آوری آنها پرداخته شد.
متعاقب آن شرکت کنندگان به دو دسته در طرفین جاده اصلی روانسر - پاوه ، تقسیم شده و شروع به جمع آوری زباله ها نمودند.
در خلال حدود یکساعت و در فاصله ای حدودا یک کیلومتر بیش از یک تن زباله پرتابی شهروندان نامسئول( عموما پلاستیک ) توسط حاضرین جمع آوری گردید. متاسفانه در فاصله این یک کیلومتر ، یک مورد زباله دانی غیر رسمی نیز در حریم جاده و در واقع در دل جنگل کشف گردید که دهها تن زباله در آنجا دپو شده بود. قرار شد تا با هماهنگی ادارات متولی و تحت نظارت بخشدار این زباله دانی غیر رسمی سریعا و بدون وقفه تعطیل شود.متاسفانه، این زباله دانی دقیقا در زیر تابلوی تبلیغاتی غار معروف قوری قلعه قرار دارد.
در پایان همه شرکت کنندگان در محدوده غار قوری قلعه تجمع نموده و توسط کارکنان اداره حفاظت محیط زیست شهرستان روانسر و با رعایت موازین بهداشتی از همه شرکت کنندگان با کیک و نوشیدنی پذیرایی شد. در این نقطه هم اینجانب طی سخنانی کوتاه، ضمن حمایت از چنین اقدامات سمبلیک و سپاسگزاری از همه مشارکت کنندگان در آن، به اهمیت حفظ سلامت محیط زیست و نقش آن در حفظ سلامت عمومی اشاره کردم و به عنوان یک پزشک، یک شهروند و یک فعال محیط زیستی از متولیان درخواست نمودم تا عنایت و توجه بیشتری به حفظ سلامت محدوده غار "قوره قلا" داشته باشند.
متاسفانه وضعیت این محدوده با موازین استاندارد فاصله بسیاری دارد و ضریب نظافت و پاکیزگی آن و نیز رودخانه منشعب از غار بسیار پایین و در حد صفر است.
نظر شما