به گزارش کردپرس، سازمان حقوق بشر کانتون جزیره در کردستان سوریه از سازمان ملل متحد و شورای امنیت این سازمان درخواست کرد سکوت خود را نسبت به اشغال عفرین و جنایات گروه های تحت حمایت ترکیه در این منطقه بشکنند.
سازمان مذکور به مناسبت سومین سالگرد حملۀ حکومت ترکیه به عفرین یک کنفرانس خبری برگزار کرد و در آن سخنگوی این سازمان بیانیه ای قرائت کرد. متن بیانیه به شرح زیر است:
«سه سال از اشغال عفرین توسط حکومت ترکیه میگذرد. این اقدام به دنبال یک عملیات نظامی تحت عنوان شاخه زیتون در بیستم ژانویه ۲۰۱۸ آغاز شد.
ارتش اشغالگر ترکیه با همکاری گروههای مسلح وابسته به ائتلاف مخالفان سوری به بهانه دفاع از امنیت ملی ترکیه و همچنین استقرار پناهجویان سوری در آن منطقه، اقدام به حمله به ساکنین بومی غیرنظامی عفرین کردند. در این حمله نظامی از انواع سلاحهای سنگین زمینی و هوایی استفاده شد.
در اثر آن ویرانی گستردهای در زیرساختها و مناطق مسکونی ایجاد شد و هزاران غیرنظامی کشته شدند.
حکومت ترکیه در مناطقی که ساکنین اصلی آن به نواحی داخلی و خارج سوریه آواره شدند، اقدام به تغییر بافت جمعیتی و فرهنگی منطقه کرد.
به این طریق حکومت ترکیه اقدام به نقض موازین بینالمللی و قوانین حقوق بشری کرده است.
حکومت اشغالگر ترکیه تمامی راههای زندگی را برای آن دسته از ساکنین بومی که با حفظ وابستگیشان درون عفرین ماندند بسته است.
در این مدت، غارت املاک و دارایی، توقیف، دستگیری های خودسرانه، شکنجه، آدمربایی به قصد اخاذی، تجاوز به زنان، ازدواج اجباری و قتل انجام شدند.
هدف از این اقدامات ارعاب مردم برای کوچ اجباری از دیار خود است. از سویی با قطع و سوزاندن درختان در حال از بین بردن تاریخ شهر عفرین و ساکنین بومی آن بوده و انفجارهایی ترتیب میدهند که طی آن غیرنظامیان کشته میشوند.
این اقدامات که همگی جنایات جنگی محسوب میشوند باعث کوچ اجباری بیش از ۳۰۰ هزار نفر شدند. افزون بر ۱۰۰ هزار نفر از آوارگان به کمپ احداثی شهبا و تلرفعت در نزدیکی شهر عفرین رفتند، به امید آنکه به زودی به دیار خود بازمیگردند.
مردم عفرین در اردوگاههایی بسر میبرند که ملزومات اساسی زندگی را ندارند و از سوی گروههای مسلح و ارتش رژیم سوریه در محاصره قرار دارند. علاوه بر آنکه زیرساختهای این منطقه ویران گشته، طی سالهایی که تحت حاکمیت سازمانهای اسلامی بود، مینگذاری نیز شده است.
مردم عفرین از کمک انسانی سازمانهای بینالمللی برخوردار نیستند. سازمانهای بینالمللی در حالی کمک به مردم عفرین را نمیپذیرند که آنها در محاصره با تمامی مخاطرات زندگی مواجهند.
کلیه این اقدامات با یک سکوت بینالمللی همراه است. هیچیک از سازمانهای مستقل مدافع حقوق بشر و کمیتههای نظارتی بینالمللی اجازه ورود به عفرین را پیدا نکردهاند تا موارد جنایت علیه غیرنظامیان را مستند کنند.
هرچند گزارشهای متعددی در رابطه با اقدامات ترکیه وجود دارند اما انگار این جنایات روی زمین انجام نشدهاند. بهرحال ما از طریق منابع حقوقی خود، وقایع رخ داده در عفرین طی سال ۲۰۲۰ را ثبت کردەایم که به این شرح است:
۶۰ فقره قتل، ۹۸۷ مورد آدمربایی و بازداشت، ۶۵ مورد شکنجه، ۲۹ اعدام، ۳۹ انفجار و درگیری، ۱۹ مورد توپباران، ۳ مورد خودکشی، ۵ قتل در ناحیه مرزی، سوزاندن ۱۱ هزار و ۳۲۰ درخت، قطع ۳۸ هزار و ۲۵۲ درخت، تخلفات در پنجاه مکان و اثر تاریخی، ۷۳ مورد مرگ و ۹۷ زخمی ناشی از انفجار و درگیریهای مسلحانه.
شورای امنیت و سازمان ملل تاکنون هیچ موضعی در مورد نقض حقوق بشر و جنایات موجود اتخاذ نکرده اند.
بنابراین سازمان حقوق بشر منطقه جزیره بعد از سه سال از این تهاجم که هزاران قربانی برجا گذاشته است، سازمان ملل و شورای امنیت را به انجام این اقدامات فرامیخواند:
۱- حکومت اشغالگر ترکیه و گروههای مسلح وابسته به اپوزیسیون سوریه را ناچار کنید به اشغال آن منطقه و تغییر بافت جمعیتی آن پایان دهند. اجازه دهند ساکنین بومی این منطقه بازگردند. آنها نیاز به امنیت پس از بازگشت دارند تا به املاک و زمینهای خود برگردند.
۲- کمیتههای بینالمللی برای نظارت بر جلوگیری از نقض حقوق بشر به عفرین اعزام شوند.
۳- افرادی که مرتکب جنایات جنگی علیه غیرنظامیان شدهاند در دادگاههای بینالمللی محاکمه شوند و همچنین حکومت ترکیه به عنوان مسئول نخست این وقایع به دنبال اشغال عفرین و جنایاتی که تحت نظارت مسئولان نظامی آن رخ دادهاند، بازخواست شود.
۴- آزادی افرادی که ربوده یا مخفی نگه داشته شدهاند و محاکمه ربایندگان، شکنجه کنندگان و عاملین ایجاد رعب و وحشت.
۵- کمکهای انسانی برای کمپهای شهبا و تلرفعت فرستاده شود و محاصره ساکنین آن برچیده شود زیرا آنها مجبور شده اند مناطق سکونت خود را ترک کنند و قربانیان تروریسم نظاممندی هستند که از چند سال پیش در منطقه ادامه دارد.»
نظر شما