به گزارش کردپرس، جواد وقاری در خصوص برندسازی فرش دستباف استان گفت: در تلاش هستیم برند و نشان تجاری مخصوص فرش دستباف استان را به ثبت برسانیم تا با برند سازی فرش استان تولیدات استان با این برند در بازارهای داخلی و خارجی عرضه گردد و در این خصوص اقدامات اولیه آغاز شده است.
وقاری به پرداخت تسهیلات برای مشاغل خانگی بخصوص فرش دستباف در استان اشاره کرد و گفت: برای مشاغل مستقل 40 تا 60 میلیون تومان و برای مشاغل پشتیبان که برای 5 نفر زمینه اشتغال را فراهم کنند تا سقف 500 میلیون تومان تسهیلات بانکی با سود 4 درصدی در حال پرداخت است.
رییس اداره فرش صنعت، معدن وتجارت استان آذربایجان غربی اضافه کرد: متولیان مشاغل خانگی و قالیبافان میتوانند برای استفاده از این تسهیلات در سامانه مشاغل خانگی ثبت نام و از این تسهیلات استفاده کنند.
او با اشاره به اجرای طرح بیمه تکمیلی بافندگان فرش دستباف استان گفت: در راستای حمایت از قالیبافان استان اکثریت بافندگان با کمترین هزینه تحت پوشش بیمه تکمیلی قرار گرفتند که در تلاش هستیم این رویه در سال های آینده نیز اجرایی شود.
در همین راستا، محمد دهقان معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت اداره کل صنعت، معدن وتجارت استان آذربایجان غربی نیز اظهار کرد: فرش دستباف یکی از فعالیت های اشتغالزا با سرمایه و هزینه کرد پایین نسبت به مشاغل و صنایع دیگر می باشد و می تواند برای کاهش بیکاری و افزایش اشتغال بخصوص برای جوانان و بانوان خانه دار بهترین موقعیت شغلی باشد.
او افزود: در حال حاضر بیش از 72 هزار نفر در استان مشغول به فعالیت در حوزه فرش دستباف می باشند که سالانه 290 هزار مترمربع فرش دستباف در طرح ها و نقشه های مختلف توسط بافندگان استان تولید و روانه بازارهای داخلی و خارجی می گردد.
دهقان تصریح کرد: در راستای حمایت از بافندگان و فعالان فرش دستباف در استان آذربایجان غربی علاوه بر پرداخت تسهیلات کم بهره در زمینه بیمه بافندگان اقدامات خوبی صورت گرفته است در حال حاضر12 هزار و 677 نفر از قالیبافان استان تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی و 9 هزار و 20 نفر نیز تحت پوشش بیمه صندوق کشاورزی روستایی قرار دارند.
به گزارش کردپرس، از صمت؛ فرش دستباف استان آذربایجان غربی با قدمت بیش از هزار سال و ثبت جهانی شدن 2 نقشه ماهی خوی و فرش افشار آهنین تکاب هنوز در بازارهای مختلف به نام استان های دیگر خرید و فروش می شود که این به نوبت خود موجب دلسردی فعالان این هنر صنعت قدیمی در استان می شود.
گفتنی است؛ در آذربایجان غربی بیش از ۷۲ هزار نفر در حوزه فرش دستبافت مشغول هستند اما هنوز، بیش از ٥٣ هزار نفر از آنها از خدمات بیمه بی بهره مانده اند. کرونا و مشکلات انبوه، کارگاه های قالیبافی را تعطیل کرده و به تعدیل نیرو کشانده است. هر چند رییس سازمان صمت استان از ابلاغ تسهیلات برای توسعه و تجهیزات کاراگاههای قالیبافی و قالیبافان خبر می دهد اما تا ابلاغ و اجرا، بافندگان هزاران رج حسرت به دار قالی زده اند و نقش نا امیدی را ترسیم کرده اند!
در کردپرس بیشتر بخوانید؛
رج حسرت و نقش ناامیدی روی دار قالیبافان
نظر شما