تلاش اقلیم کردستان برای ساماندهی آشفته بازار اسلحه

سرویس جهان- مقامات اقلیم کردستان عراق می گویند در حال تدوین قوانینی برای ساماندهی بازار اسلحه شخصی در این منطقه با توجه به حوادث تلخ ناشی از دسترسی آسان به اسلحه هستند.

به گزارش کردپرس، اقلیم کردستان عراق که در دهه های گذشته با درگیریهای داخلی و تقابل با دولتهای مرکزی قبل از اشغال عراق توسط آمریکا مواجه بوده، بازار قاچاق اسلحه در آن رونق داشته و حوادثی تلخ از جمله کشته شدن دو استاد دانشگاه را در ماههای گذشته شاهد بوده است.

ماه گذشته انستیتو دیالوگ استراتژیک هشدار داد مردم عراق و اقلیم کردستان به ۷.۶ انواع سلاح دسترسی دارند که بستر فروش این سلاحها شبکه‌های اجتماعی است.

نشریه الکترونیکی المانیتور آمریکا نیز در گزارشی پیرامون وفور سلاح در منطقه اقلیم کردستان عراق، از تلاش دولت اقلیم کردستان برای کنترل و محدود کردن بازار خرید و فروش سلاح خبر داده است.

هیمن میرانی از مقامات وزارت داخلی اقلیم کردستان عراق به المانیتور گفته است وفور سلاح در این منطقه با ایجاد چالش های امنیتی، مشروعیت دولت را به چالش می کشد.

او از اجرای طرح هایی برای ساماندهی سلاح در اقلیم کردستان عراق، از طریق کاهش صدور مجوز اسلحه و نیز طبقه بندی انواع سلاح است. این مقام دولت اقلیم کردستان از بسته شدن بازار خرید و فروش سلاح در اقلیم کردستان تا زمان آماده و تصویب شدن قانون حمل اسلحه در این منطقه توسط دولت خبر داد.

از جمله طرح های دولت اقلیم کردستان برای کنترل خرید و فروش و نگاهداری سلاح، ایجاد 40 دفتر ثبت سلاح در مناطق مختلف این منطقه از شمال عراق است. همچنین دولت اقلیم کردستان قصد دارد به مدت یک سال، برای کسانی که به سبب شغلی و موقعیت اجتماعی به سلاح نیاز دارند مجوز نگاهداری و حمل سلاح صادر کند.

اما رویدا مصطفی از کارشناسان حوزه خشونت در اقلیم کردستان، با اشاره به میزان بالای دسترسی افراد در این منطقه به سلاح، ساماندهی سلاح های بدون مجوز از سوی دولت اقلیم کردستان را دشوار دانست. او با اشاره به عدم وجود ثبات در اقلیم کردستان به مدتی طولانی، به المانیتور گفت: مردم احساس می کنند که برای محافظت از خود به سلاح شخصی نیاز دارند.

برخی فعالان مدنی در اقلیم کردستان عراق هم با اشاره به این که ساختار سنتی اجتماعی اقلیم کردستان همچنان دست نخورده بوده و احزاب کرد در این منطقه دارای نیروهای مختلف نظامی و امنیتی هستند، جمع آوری سلاح و ساماندهی آن را کاری بس دشوار توصیف کرده اند.

کد خبر 36709

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha