به گزارش خبرنگار کردپرس، مرز "رازی" یکی از ٣ مرز رسمی ایران با ترکیه و تنها مرز ریلی ایران با این کشور است که در نقطه مقابل استان وان در ترکیه قرار دارد اما در وضعیت بسیار نابه سامانی به سر می برد و همچنین راه دسترسی از خوی تا قطور و رازی نیز بسیار نامساعد بوده و در خور یک پایانه مرزی نیست.
ساختمان جدید این پایانه در سه طبقه شامل طبقه اول مخصوص ورود و خروج مسافران، طبقه دوم مخصوص ترانزیت و طبقه سوم قسمت اداری در حال احداث است.
این پروژه از ٤ سال پیش همانند بسیاری از پروژه های دیگر آذربایجان غربی بارها با وعده افتتاح و ناکامی روبه رو بوده است و از زمستان ١٣٩٩ تا زمستان ١٤٠٠ و از بهار ١٤٠٠ تا بهار ١٤٠١ افتتاح این پروژه همچنان به زمان دیگری موکول می شود.
تا پیش از این معاون وزیر راه و شهرسازی از افتتاح پایانه مرزی رازی خوی در بهار سال ١٤٠٠ خبر داده بود، سپس وعده افتتاح به بهار ١٤٠١ موکول شد. اما سال نیمه شد و خبری از افتتاح این پروژه مهم نشد.
امروز ١٩ مرداد ماه، داریوش امانی، معاون وزیر راه و شهرسازی در جلسه شورای ساماندهی مبادلات مرزی استان برای افتتاح این پروژه در مهر ماه اظهار امیدواری کرد!
او افزود: توسعه پایانه های مرزی نیازمند روحیه جهادی مدیران دستگاهها بوده و باید نواقص توسعه پایانه مرزی رازی خوی سریعاً شناسایی شده و با تعامل دستگاههای متولی رفع شود.
معاون وزیر راه و شهرسازی همچنین با اشاره به اختصاص ۲۰۰ میلیارد تومان برای توسعه پایانه مرزی رازی خوی، خاطرنشان کرد: برای افتتاح پایانه مرزی رازی خوی، ۵۰ میلیارد تومان اعتبار نیز به زودی تخصیص خواهد یافت که قطعاً افتتاح این پایانه نیازمند همکاری مستمر دستگاههای متولی است.
رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای کشور از استقرار دستگاههای متولی در ساختمان جدید پایانه مرزی رازی خوی تا ۲۰ شهریورماه سال جاری نیز خبر داده و افزود: با تدابیر و پیش بینی های انجام شده، امیدوار هستیم شاهد افتتاح رسمی پایانه مرزی رازی خوی در میلاد رسول اکرم (ص) در مهرماه سال جاری باشیم.
او تاکید کرد: آذربایجان غربی با توجه به تعدد کشورهای همسایه و مبادی مرزی، از استان های مهم کشور به شمار رفته و در این بین مرز بازرگان بیشترین مبادلات جمهوری اسلامی ایران با کشور ترکیه و اروپا را به خود اختصاص داده است.
امانی در پایان به انجام اقدامات اولیه چون نیازسنجی و تامین اعتبار برای بازگشایی و تسریع روند عبور زائران عتبات عالیات از مرز تمرچین پیرانشهر در اربعین امسال اشاره کرده و یادآور شد: پیش بینی می شود امسال ۵ میلیون زائر عازم عتبات عالیات شوند که در این راستا حدود ۱۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار توسط سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای کشور جهت تسهیل تردد زائران اربعین اختصاص یافته است.
پایانه مرزی رازی خوی بزودی افتتاح می شود
محمدصادق معتمدیان، استاندار آذربایجان غربی نیز در این جلسه با اشاره به اهمیت مرز در توسعه مبادلات تجاری و اقتصادی و ضرورت ساماندهی پایانه های مرزی، افزود: با بازدید های مداوم و میدانی از مبادی و پایانه های مرزی استان، ضمن آشنایی با توانمندی ها و مشکلات، زمینه برای اتخاذ تصمیمات صحیح و دقیق درخصوص توسعه پایانه ها فراهم شده است.
او همچنین از افتتاح پایانه مرزی رازی در آینده ای نزدیک خبر داده و افزود: جمع بندی های لازم برای راه اندازی پایانه مرزی رازی خوی انجام شده و در یک زمان بندی مشخص این پایانه افتتاح می شود.
معتمدیان بر تسریع روند بهره برداری از پایانه مرزی رازی نیز تاکید کرده و یادآور شد: زیرساخت های لازم برای پایانه مرزی رازی خوی تامین شده و تجهیزات مورد نیاز نیز به زودی در این پایانه نصب خواهد شد.
استاندار همچنین از پیش بینی تدابیر لازم برای استفاده از مرز تمرچین جهت عبور زائران اربعین خبر داده و افزود: دستگاههای متولی اقدامات مورد نیاز برای تامین زیرساخت ها جهت توسعه مرز تمرچین پیرانشهر و تسهیل عبور زائران عتبات عالیات در اربعین سال جاری را در اولویت برنامه های کاری خود قرار دهند.
به گزارش کردپرس، اجرای طرح جدید پایانه هم در سال های اخیر با تاخیر فراوان روبه رو بوده عملیات عمرانی آن همچنان در حال احداث است و وعده های بیشماری را برای افتتاح پشت سر گذارنده است.
فاز اول این پروژه در آذرماه سال ۹۷ با مبلغ قرارداد ۸۱ میلیارد ریال به اتمام رسید که شامل محوطهسازی ایست اختیاری و عملیات ساماندهی و بهسازی رودخانه قطور بطول ۶۰۰ متر ، احداث پل ارتباطی به طول ۳۵ متر ،آماده سازی محوطه سایت اجباری به مساحت ۳۰ هزار مترمربع ، اجرای دیوار محیطی و تثبیت ترانسه بود.
مرحله اول فاز دوم نیز با مبلغ قرارداد ۲۲۰ میلیارد ریال اجرای محوطه سازی و احداث ساختمانهای جانبی پایانه مرزی، اجرای کفسازی بتنی به مساحت ۱۸ هزار مترمربع، احداث سر دربهای ورودی و خروجی، احداث سه دستگاه سرویس بهداشتی، ساختمانهای موتورخانه، دیزل ژنراتور و ساختمان تاسیسات برقی جمعا به مساحت ۲۰۰۰ متر مربع، اجرای تاسیسات زیربنایی محوطه و تکمیل دیوار محوطه را شامل میشود.
پروژه مرز "رازی" در حالی افتتاحشان همچنان به تعویق می افتد که یکی از شلوغ ترین مرزهای مسافری کشور به شمار می رود!
در کردپرس بیشتر بخوانید؛
بهار تا بهار وعده های بی انجامِ افتتاح پایانه مرزی «رازی» خوی!
نظر شما