به گزارش خبرنگار کردپرس، خدیجه معصومی، مدیر کل کتابخانه های عمومی استان آذربایجان غربی در جلسه ای که با حضور نماینده شهرستان های پیرانشهر و سردشت، فرماندار و جمعی دیگر از مسئولان شهرستانی به منظور بررسی مشکلات مربوط به کتابخانه های پیرانشهر برگزار شد، اظهار داشت: كتابخانههاي عمومي پایگاههای فرهنگی اجتماعی هستند كه به تمامي اقشار جامعه در بيشتر ساعات شبانه روز خدمات فرهنگي متنوعي ارائه ميدهند و اکنون اين فعاليتها با شرايط كنوني جامعه، به سمت فضاي مجازي سوق پيدا كرده است.
وی ادامه داد: مطابق استانداردهای کتابخانهای برای هر ۱۰۰ نفر ۸ مترمربع فضای کتابخانهای مورد نیاز است و در حال حاضر ۷۱ باب کتابخانه در ۱۷ شهرستان استان ارائه خدمات میکنند؛ ولی جهت نزدیک شدن به استانداردهای کتابخانهای و دسترسی راحتتر مردم به کتابخانه و خدمات آن نیازمند توسعه فضاهای کتابخانهای هستیم.
مدیر کل کتابخانه های عمومی استان در ادامه سخنان خود با اشاره به وضعیت کتابخانه های پیرانشهر و سردشت عنوان کرد: در هر کدام از شهرستان های پیرانشهر و سردشت تعداد ۳ باب کتابخانه عمومی وجود دارد که برابر استاندارد های کشوری برای هر ۲۵ هزار نفر یک کتابخانه عمومی در نظر گرفته شده اما در پیرانشهر اکنون به ازای هر ۴۶ هزار نفر و در سردشت به ازای ۳۸ هزار نفر یک باب کتابخانه عمومی وجود دارد که با استاندارد کشوری فاصله زیادی دارند.
معصومی در خاتمه اظهار داشت: کتابخانههای عمومی جهت انجام بهتر رسالت خود به منابع درآمدی پایدار نیازمند هستند و لازمه آن بازنگری قانون تأسیس کتابخانههای عمومی است که برای تحقق این امر نیازمند حمايتهاي نمايندگان مجلس يازدهم هستیم.
کمال حسین پور، نماینده مردم پیرانشهر و سردشت در مجلس شورای اسلامی نیز در ادامه این جلسه با اشاره به اهمیت کتابخانه های عمومی در هر شهرستان گفت: کتابخانه های عمومی به عنوان یک مرجع فرهنگی با قرار دادن افکار، عقاید و حاصل اندیشه های خلاق در کنار یکدیگر وسیلهای برای ایجاد علاقه به مطالعه و تحقیق برای افراد جامعه پدید می آورد که می تواند کارکردهای مختلفی از جمله آموزشی، اطلاع رسانی، فرهنگی و اقتصادی داشته باشد.
وی افزود: فضای کتابخانه های عمومی می تواند منبعی برای ایجاد روابط و گروههای درسی، فکری، شغلی و حرفهای باشد و از طریق آن افراد بتوانند از روابط ایجاد شده به عنوان سرمایه انسانی که تسهیل کننده ی ارتباطات انسانی است؛ بهره ببرند.
حسین پور اضافه کرد: با توجه به کمبود کتابخانه عمومی در حوزه انتخابیه آماده همكاري با نهاد كتابخانههاي عمومي هستيم و رفع مشكلات بودجهاي كتابخانههاي عمومي و ايجاد زيرساختهاي كتابخانهاي را جزو اولويتهاي خود قرار خواهيم داد.
سید علی ترابی، فرماندار پیرانشهر نیز در ادامه این جلسه گفت:: کتاب و کتابخوانی ابزار توسعه فرهنگ است و داشتن کتابخانه عمومی از شاخصهای فرهنگی هر شهرستان است و مسئولین مربوطه باید همکاریهای لازم جهت ترویج فرهنگ کتابخوانی و افزایش سرانه آن را در اولویت قرار دهند.
شتین ذکر است که در ادامه این جلسه مواردی از قبیل استفاده از ظرفیت خیرین جهت گسترش خدمات الکترونیک کتابخانهها، تسریع در احداث کتابخانه عمومی در شهر لاجان، افزایش سرانه فضای فرهنگی، مشکلات معیشتی کارکنان کتابخانههای عمومی، مشکلات بودجهای کتابخانه های عمومی و ... مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
نظر شما