گندمی که برای گندمکاران نان نشد!

سرویس آذربایجان غربی- تمام امید گندمکاران کشور برای دریافت مطالبات گندمشان، هفته دولت سال جاری بود که متأسفانه علیرغم وعده های مسئولان کشوری این امید هنوز جامه عمل به خود نپوشانده و گندمکاران همچنان منتظر تحقق وعده های مسئولان هستند.

به گزارش خبرنگار کردپرس، وقتی تمام زحماتت را به منظور رسیدن به بهای آن نادیده می گیری و تنها به قصد دریافت مزد پایان کار، روزها را صبر می کنی و ساعت ها را می شماری و منتظر می مانی تا حاصل دست رنج یکسال زحمت خود را دریافت کنی، تحمل رنج انتظار بسیار آسانتر از زمانی خواهد بود که تور را به بهانه های پرداخت حق الزحمه خود روزها و ماهها در انتظار نگه دارند.

داستان تکراری عدم پرداخت مطالبات کشاورزان بویژه گندمکاران کشور در روزهای اخیر به داستان غم انگیزی تبدیل شده است که در فصل نانوشته این داستان، طرف اول که همان وزارت جهاد کشاورزی است، خود را بعنوان خریدار مطرح کرده و مدعی می شود که در صورت تمایل گندمکاران به تحویل محصول گندم خود به بخش دولتی در اسرع وقت و بدون کمترین اتلاف زمان نسبت به پرداخت مطالبات آنها اقدام می شود اما آنچه در عیان مشاهده می شود عدم تحقق این وعده آنهاست و طرف دوم این داستان که همان کشاورازان و گندمکاران هستند همچنان منتظر دریافت قطره چکانی مطالبات خود می باشند.

هفته دولت امسال بهانه ای برای حضور بیشتر مسئولان در سطوح مختلف کشوری، استانی و شهرستانی در میان مردم بود که بدون شک در لایه های روستانشین یکی از دغدغه هایی که توسط مردم در مقابل بیشتر مسئولان مطرح می شد پیگیری پرداخت مطالبات گندمکاران بود که هر بار با وعده هایی مواجه می شدند.

در روزهای آغازین هفته دولت محمد مخبر، معاون اول رئیس جمهور در مراسم افتتاح پروژه های کشاورزی که با حضور سید جواد ساداتی نژاد، وزیر جهاد کشاورزی برگزار شد از پرداخت 12 هزار میلیارد تومان مطالبات گندمکاران طی 3 روز کاری خبر داد اما اکنون پس از گذشت بیش از20 روز هنوز این وعده عملیاتی نشده است.

عدم تحقق وعده های مسئولان در خصوص زمان پرداخت مطالبات گندمکاران

اسعد اسماعیل پور، یکی از کشاورزان پیرانشهری در گفتگو با خبرنگار کردپرس با اشاره به عدم تحقق وعده های مسئولان در خصوص زمان پرداخت مطالبات آنها گفت: بسیاری از گندمکاران پیرانشهر با توجه به وعده های مسئولان مربوطه نسبت به انجام و یا برنامه ریزی برای انجام معاملات اقتصادی اقدام کرده اند و بسیاری از آنها با دادن چک و یا سفته معاملاتی را انجام داده اند که در صورت دریافت مطالبات گندم نسبت به پرداخت پول به طرف مورد معامله خود اقدام خواهند کرد اما متأسفانه با توجه به عدم تحقق وعده ی مسئولان در انجام معاملات اقتصادی خود با مشکلات زیادی مواجه هستند و حتی بسیاری از آنها با چک برگشتی و یا مسدود شدن حساب بانکی خود مواج شده اند.

وی ادامه داد: بحث دیرکرد در زمان پرداخت پول به طرف مورد معامله تنها یک موضوع است و بحث دیگری که گندمکارن را با مشکلات جدی مواجه کرده است تهمت دروغ و اتهام حقه بازی است که به واسطه عدم تحقق پرداخت پول از سوی مسئولان جهاد کشاورزی در موعد مقرر از طرف مردم به آنها وارد می شود که واقعاً جای سؤال است چرا که گندمکاران با توجه به وعده های مسئولان وزارت کشاورزی اقدام به تحویل محصول خود به بخش دولتی کرده اند در حالیکه با وعده های خلاف واقعیت مواجه شده اند

سرمایه زندگی بسیاری از گندمکاران تنها گندمی بود که تحویل دولت دادند!

این کشاورز پیرانشهری افزود: سرمایه زندگی بسیاری از گندمکاران تنها گندمی بود که تحویل بخش دولتی داده اند در حالیکه اکنون برای امرار معاش روزانه خود با مشکل مواجه هستند و بسیاری از آنها ترجیح می دادند که حاضر بودند محصول خود را ارزانتر بفروشند اما نقداً بهای آن را دریافت می کردند.

بدون شک این روند عدم تحقق وعده های مسئولان در درازمدت باعث سلب اعتماد از خرید بخش دولتی در این حوزه خواهد شد و کشاورزان ترجیح می دهند محصولات خود را با قیمت ارزانتر از قیمت دولتی به بخش خصوصی تحویل دهند اما در عوض بهای آن را در موعد مقرردریافت کنند.

خبرنگار کردپرس در این خصوص خواستار انجام مصاحبه با مدیر جهاد کشاورزی پیرانشهر شد اما متأسفانه این مسئول از انجام مصاحبه و ارائه توضیحات خودداری کرد.

موضوع پرداخت نشدن مطالبات گندمکاران در منطقه پیرانشهر به یک مطالبه جدی این قشر زحمت کش تبدیل شده است تا جائیکه باعث شد تا کمال حسین پور، نماینده شهرستان نیز ضمن تأکید بر لزوم پرداخت به موقع مطالبات کشاورزان به ویژه گندم‌کاران، موضوع را از طریق مجلس پیگیری نماید و با طرح سؤال از وزیر کشاورزی خواستار ارائه توضیح بیشتر در این خصوص شد.

وعده سرخرمن...

یکی دیگر از کشاورزان پیرانشهر با اشاره به وضعیت بد اقتصادی کشور بویژه برای کشاورزان و گندمکاران گفت: ما گندم کاران نزدیک به 60 روز است که مطالباتمان را دریافت نکردیم در حالی که مسئولین قول داده بودند در هفته دولت کلیه مطالبات را تسویه نمایند.

وی ادامه داد: این در حالی است که قشر زحمت کش کشاورز هم اکنون در اوج نیاز به پول جهت تسویه حساب با کارگران زحمت کش و کمباین و فروشگاه های سم فروشی و دیگر خدمات مربوطه می باشد لذا از ارگان‌های مربوطه خواهشمندیم در صورت امکان نسبت به پیگیری جدی در این مورد اقدامات لازم را انجام دهند.

شایان ذکر است که بر اساس آخرین آمار اعلام شده از طرف سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان غربی در سال زراعی ۱۴۰۰-۱۴۰۱ طبق برآورد نهایی، ۴۳۸ هزار تن گندم از گندمکاران خریداری شده است که استان آذربایجان غربی با رشد بیش از ۱۰۰ درصدی خرید گندم رتبه ۶ کشوری را در این زمینه به خود اختصاص داده است.

گزارش: عثمان حسن زاده

کد خبر 38443

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha