به گزارش کردپرس، حمله هوایی یکشنبه شب گذشته ترکیه به مواضع کردها در سوریه، آرامش نصفه نیمه در مناطق تحت کنترل کردهای سوریه را به هم ریخت. این حملات بیش از 30 کشته و تعداد بیشتری مجروح به جای گذاشت.
واکنش کردهای سوریه به این حملات با شلیک راکت به مناطق مرزی ترکیه، تهدید اردوغان، رئیس جمهور ترکیه نسبت به انجام عملیات زمینی را به همراه داشت. در صورت اجرای چنین عملیاتی از سوی ترکیه، این سومین عملیات نظامی گسترده ترکیه علیه کردهای سوریه خواهد بود. ترکیه دو بار در سال های 2018 و 2019 علیه مناطق تحت کنترل کردهای سوریه لشکرکشی کرده بود.
ترکیه همزمان فشار بر سوئد را که از جمله کشورهای حامی کردهای سوریه است، افزایش داده است. سوئد تحت فشار ترکیه تحریم های نظامی علیه این کشور را لغو کرده و لایحه تشدید مبارزه با تروریسم را که به خواست ترکیه در پارلمان ارائه شده بود، تصویب کرده است.
با این حال، آنکارا از اقدامات سوئد در مقابله با کردهای سوریه ناراضی است و خواستار اقدامات بیشتری علیه آنهاست. این در حالی است که بر اساس گفته مقامات سوئدی این کشور ارتباط خود را با سازمان های مرتبط با کردها در مناطق تحت کنترل کردهای سوریه قطع می کند. سوئد برای پیوستن به ناتو، به رای تمامی 30 عضو این نهاد نظامی غربی نیاز دارد. 28 عضو ناتو موافقت نهایی خود را با پیوستن سوئد و فنلاند به ناتو اعلام کرده اند و مجارستان نیز قول داده است تا پیش از پایان سال جاری این موافقت را نهایی کند. بنابراین، ترکیه تنها عضو ناتوست که فعلا قصد ندارد تمایل سوئد به عضویت در ناتو را، آنهم در بحبوحه بحران در اکراین محقق کند.
برخی کارشناسان عملیات نظامی گسترده ترکیه در مناطق تحت کنترل کردهای سوریه را قبل از انتخابات پارلمانی و ریاست جمهوری ترکیه بعید نمی دانند. این انتخابات قرار است شش ماه دیگر برگزار شود. به گفته کارشناسان، رجب طیب اردوغان و حزب حاکم این کشور، همواره در آستانه انتخابات برای کسب رای ناسیونالیست ها در ترکیه، اقداماتی تهاجمی علیه کردها؛ هم در داخل ترکیه و هم خارج آن انجام داده و احتمال تکرار آن وجود دارد.
نظر شما