به گزارش کردپرس، شرکت آزاد راه تبریز- ارومیه تعهد کرده بود تا ۲۰ سال نگهداری از پل میانگذر دریاچه ارومیه را برعهده بگیردو اما با گذشت نزدیک به ١٤ سال از این قرارداد، هنوز موضوع نگهداری از پل میانگذر دریاچه ارومیه محل بحث است و هزینه نگهداری آن شفاف نیست.
مناقشه موجود بر روی قطعات یک و دو، از 6 قطعه پروژه آزاد راه «ارومیه- تبریز» است که به گفته معاون عمرانی استاندار آذربایجان غربی بعد از بیش از یک دهه هنوز هم از استاندارد لازم برخوردار نیستند. از سویی دیگر بهانه شرکت مذکور در این سال ها، در خصوص عدم استاندار بودن قطعات اول و دوم پروژه، عدم تحویل کامل پروژه عنوان شده است!
خرداد ١٤٠١، مدیرکل دیوان محاسبات آذربایجان غربی با اشاره به مشکلات کاهش استحکام پل میانگذر دریاچه ارومیه، تاکید کرد: «در صورت پاسخگو نبودن نهاد عامل در سه ماه آینده، پرونده این موضوع به دادگاه ارجاع داده خواهد شد». حتی محمد مهدی جعفری اعلام کرد: «۱۵ درصد عوارض آزادراهی پل میانگذر دریاچه ارومیه باید صرف تعمیرات پل میشد که با وجود پیگیریها، صورت حساب شفافی در این خصوص وجود ندارد».
طبق قرارداد، قرار بوده تا سال ۱۴۰۱ درآمد حاصل از عوارضی پل میانگذر به بانک ملی و صندوق بازنشستگی کشور که پیمانکاران این طرح بودند، اختصاص یابد ولی سال ٩٩ با درخواست پیمانکاران، واگذاری درآمد حاصل از عوارضی این مسیر به آنان تا سال ۱۴۱۲ تمدید شد و امسال هم مجددا تا سال ١٤١٣ این واگذاری درآمد تمدید شد!!
مدیرکل راه شهرسازی آذربایجانغربی پیشتر نیز در پاسخ به انتقادات منکر قضیه شده و گفته بود: «پل طبق گزارش بازرسی ها هیچ مشکل سازه ای و فنی ندارد و ۱۵ درصد از عوارض دریافتی هم برای نگهداری آن هزینه شده است».
به گفته حمزه لو؛ «عوارض آزاد راه ارومیه- تبریز به منظور بازگشت سرمایه احداث پل میانگذر دریاچه ارومیه دریافت میشود و قرار بر این بود که این بازگشت سرمایه تا سال ۱۴۰۰ باشد ولی با توجه به وقفههای به وجود آمده تا سال ۱۴۱۳ تمدید شد».
با وجود تداوم انتقادات اما مدیرکل راه و شهرسازی آذربايجانغربی اخیرا در نشست خبری در خصوص وضعیت نگهداری پل میانگذر دریاچه ارومیه بیان کرد: «از سال ١٣٩٩ یعنی در دو سال گذشته، حدود ٣۵ میلیارد ریال برای نگهداری این پل هزینه شده است».
در حال حاضر مشخص نیست؛ تکلیف عوارضی که در 13 سال گذشته دریافت شده چه شد و چرا برای تکمیل استاندارد پل میانگذار استفاده نشده است؟ میزان درآمد زایی از این عوارضی طی یک دهه گذشته چه مقدار بوده که برای بازگشت سرمایه باید تا ۱۴۱۳ تمدید میشد؟
پل میانگذری که ١٤ سال پیش افتتاح شده چرا هنوز پول قورت می دهد و علیرغم ادعای مدیر کل راه و شهرسازی مبتنی بر صرف ٣٥ میلیارد ریال طی دو سال اخیر، چرا مدیر کل دیوان محاسبات اعلام کرده که «صورت حساب شفافی در این خصوص وجود ندارد»!
در کردپرس بیشتر بخوانید؛
بلوای پل میانگذر دریاچه ارومیه و مقصد نامعلوم عوارضی های دریافتی!
پل میانگذر دریاچه ارومیه استحکام ندارد/ نهاد عامل به دادگاه ارجاع داده می شود
پل میانگذر دریاچه ارومیه بعد از ١٣ سال همچنان پول قورت می دهد!
نظر شما